Αλβανία: Παραμένει στη φυλακή ο Φρέντι Μπελέρης – Αποφυλακίζεται ο Παντελής Κοκαβέσης


Συνεχίζεται η περιπέτεια για τον εκλεγμένο δήμαρχο Χιμάρας, τον ομογενή Φρέντι Μπελέρη, τον οποίο οι αρχές στην Αλβανία κρατούν φυλακισμένο στα Τίρανα. Σε αντίθεση με τον άμεσο συνεργάτη του, Περικλή Κοκαβέση, ο οποίος θα αποφυλακιστεί με όρους, ο Μπελέρης θα παραμείνει στη φυλακή.

Σύμφωνα με το himara.gr ολοκληρώθηκε σήμερα το μεσημέρι η εξέταση της προσφυγής κατά της απόφασης προφυλάκισης που είχαν καταθέσει και οι δύο. Το «παρών» στο δικαστήριο σήμερα έδωσε μόνο Κοκαβέσης καθώς τον κ. Μπελέρη τον εκπροσώπησε ο δικηγόρος του.

Ο Παντελής Κοκαβέσης αφέθηκε ελεύθερος με υποχρεωτική παρουσία στο τμήμα της Χιμάρας εξαιτίας των σοβαρών θεμάτων υγείας που αντιμετωπίζει.

Αμφότεροι βρίσκονται ήδη 20 ημέρες στη φυλακή, καθώς η σύλληψή τους από τις αλβανικές αστυνομικές δυνάμεις έγινε τα ξημερώματα της 12ης Μαΐου, δύο ημέρες πριν τις δημοτικές εκλογές στη χώρα.

Στο περιθώριο της συνόδου των Υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ στην Νορβηγία ο Υπηρεσιακός Υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας, Βασίλης Κασκαρέλης συναντήθηκε γι’ αυτόν τον λόγο με την Αλβανίδα Υπουργό Εξωτερικών Όλτα Τσάκα.

Αν ο Φρέντι Μπελέρης δεν αποφυλακιστεί μέχρι το τέλος Ιουνίου που είναι και η ορκωμοσία των νέων δημάρχων τότε χάνει το αξίωμα και αυτομάτως καταλήγει στον εκλεκτό του Έντι Ράμα.

πηγή



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!