Έκλεψαν iPhone, αλλά οι συσκευές δεν ενεργοποιούνται και οι κλέφτες παρακολουθούνται


Στις λεηλασίες καταστημάτων που σημειώθηκαν στις πιο επεισοδιακές διαδηλώσεις σε πόλεις των ΗΠΑ για τον Τζορτζ Φλόιντ, την… τιμητική τους είχαν και καταστήματα της Apple, από τα οποία κλάπησαν αρκετά iPhone.

Ωστόσο, όσοι νόμιζαν ότι έτσι θα αποκτούσαν ένα ποθητό κινητό τηλέφωνο την πάτησαν και μάλιστα χοντρά, καθώς η Apple έχει εγκατεστημένο στις συσκευές της ένα εξαιρετικά ισχυρό σύστημα ασφαλείας.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το Ars Tecnica, άτομα που βρέθηκαν να έχουν στα χέρια τους κλεμένα iPhone διαπίστωσαν ότι οι συσκευές δεν μπορούσαν να ενεργοποιηθούν και ότι η Apple τους καλούσε να τα επιστρέψουν στα καταστήματα, καθώς τους παρακολουθούσε.

Η Apple είναι γνωστό ότι τοποθετεί ειδικό software σε συσκευές επίδειξης καθώς και είδική εφαρμογή για τους χρήστες που τους επιτρέπει να εντοπίζουν τη συσκευή τους αν κλαπεί, οπότε θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι και η ίδια διαθέτει αντίστοιχο σύστημα.

Μάλιστα, στα μηνύματα που έστειλε, η εταιρεία ενημέρωνε τους κατόχους των κλεμμένων κινητών ότι προτίθεται να ενημερώσει και τις Αρχές.

πηγή



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!