Έβρος: Με μαύρες σημαίες η μοτοπορεία για τους διακινητές που κινούνται ανάποδα και προκαλούν τροχαία – ΦΩΤΟ και ΒΙΝΤΕΟ


Αναβρασμός και αγανάκτηση επικρατεί στην μοτοπορεία που βρίσκεται σε εξέλιξη αυτή την ώρα στον Έβρο, με τους κατοίκους να διαμαρτύρονται για τα συνεχόμενα τροχαία, μερικά από αυτά θανατηφόρα, που προκαλούν διακινητές παράτυπων μεταναστών που μπαίνουν στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας, κυρίως στην Εγνατία Οδό, όπως και σε επαρχιακούς δρόμους της ευρύτερης περιοχής.

Της Κωνσταντίνας Χαϊνά

Η μηχανοκίνητη πορεία ξεκίνησε λίγη ώρα μετά τις 10:30 το πρωί του Σαββάτου (05/08) από το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης και θα τερματίσει στις Φέρες όπου και θα γίνει συμβολική κατάληψη του δρόμου για περίπου 1 ώρα.

«Ζητάμε την αυτονόητη ασφάλεια στους δρόμους για να μην θρηνήσουμε άλλα θύματα» αναφέρουν οι ίδιοι, ενώ κάποιοι κρατούν μαύρες σημαίες. 

Όπως έγραψε σε προηγούμενο ρεπορτάζ του enikos.gr, η έκνομη, παράνομη και αντίθετη σε κάθε γράμμα του νόμου κυκλοφορία οχημάτων στην Εγνατία Οδό, δεν αποτελεί κάποιο πρωτοφανές φαινόμενο από τους διακινητές παράτυπων μεταναστών, οι οποίοι δεν υπολογίζουν τόσο την ζωή τους, όσο και των υπολοίπων, καθώς τρέχουν με ιλιγγιώδη ταχύτητα με μοναδικό στόχο να ξεφύγουν από τους ελέγχους και από τα χέρια της Αστυνομίας. Μέχρι στιγμής, έχουν χάσει την ζωή τους δύο κάτοικοι της περιοχής.

Μοτοπορεία συγκέντρωση Έβρος

«Δρόμος καρμανιόλα η Εγνατία Οδός»

Για δρόμο «καρμανιόλα» έκανε λόγο μέσω του enikos.gr ο πρόεδρος των Συνοριοφυλάκων, Χρυσοβαλάντης Γιαλαμάς, τονίζοντας πως οι οδηγοί των επικίνδυνων οχημάτων έχουν εντολές από τα αδίστακτα κυκλώματα μεταναστών, να μην σταματούν πουθενά και για κανέναν λόγο, όπως και ότι τις περισσότερες φορές πρόκειται για ανήλικους. «Δεν υπολογίζουν τίποτα. Τρέχουν με απίστευτη ταχύτητα, είτε ανάποδα, είτε κανονικά, και η Εγνατία Οδός πλέον θεωρείται μία μεγάλη καρμανιόλα» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Υπογραφές για καρφιά στους δρόμους μαζεύουν οι κάτοικοι

Μερίδα πολιτών έχει δημιουργήσει ομάδα στο Facebook, με σκοπό τη συγκέντρωση υπογραφών (δείτε ΕΔΩ) για την τοποθέτηση καρφιών στους κόμβους της Εγνατίας Οδού.

«Επειδή το κακό έχει παραγίνει δεν πάει άλλο ας μαζέψουμε υπογραφές για να τοποθετηθούν καρφιά στους κόμβους στην Εγνατία οδό στον Έβρο, με τον τρόπο αυτό τα αυτοκίνητα που πάνε να μπούνε στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας θα σκάνε τα λάστιχα τους και δεν θα μπορούν να αναπτύξουν ταχύτητα, ήδη έχουν χάσει την ζωή τους 2 αθώοι συμπολίτες μας ας μην θρηνήσουμε άλλα θύματα. Δεν είναι δυνατόν να ζούμε με αυτόν το φόβο και το άγχος», τονίζεται στο κείμενο του ψηφίσματος.

διαβάστε περισσότερα



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!