Άρης Σερβετάλης – Ποιοι καλλιτέχνες τάσσονται υπέρ του και ποιοι όχι


H απόφαση του Άρη Σερβετάλη να σταματήσει να εργάζεται στην παράσταση «Ρινόκερος» εξαιτίας των περιοριστικών μέτρων για την εξάπλωση του κορονοϊού που έθεσε η πολιτεία, έχει διχάσει τον καλλιτεχνικό χώρο.
Η απόφασή του στην ουσία βάζει λουκέτο στην παράσταση καθώς είναι ο βασικός πρωταγωνιστής και είναι δύσκολο να αντικατασταθεί.

Αν και οι πρώτες αντιδράσεις του καλλιτεχνικού κόσμου δεν ήταν θετικές ως προς την απόφασή του το κλίμα έχει αρχίσει να αλλάζει.

Ρόλο σε αυτό έπαιξε κυρίως η ανάρτηση του Άρη Σερβετάλη στην οποία εξηγεί ότι είχε από το καλοκαίρι ενημερώσει για την πρόθεσή του να σταματήσει αν το θέατρο επιτρεπόταν μόνο σε εμβολιασμένους θεατές.

Ποιοι στηρίζουν τον Άρη Σερβετάλη
Βάνα Μπάρμπα: Μπράβο στον Σερβετάλη
Υπέρ της απόφασης του Άρη Σερβετάλη τάχθηκε η Βάνα Μπάρμπα. Η ηθοποιός σημείωσε χαρακτηριστικά πως «δεν πρόκειται να μπω σε αυτό το παιχνίδι εμβολιασμένων – ανεμβολίαστων. Η Τέχνη είναι πάνω ακόμα και από την πολιτική. Σαφώς και να τηρούμε τα μέτρα, αλλά εγώ είμαι εναντίον ότι στην Τέχνη διαφοροποιείται ποιοι θεατές θα μπουν στο θέατρο και ποιοι όχι. Είμαι ενάντια σε αυτό το μέτρο γιατί θεωρώ ότι η Τέχνης έχει να μας δώσει πολλά».

Μανούσος Μανουσάκης: Το σημαντικό είναι να αμφιβάλουμε

διαβάστε αναλυτικά και δείτε βίντεο στο ourlife.gr

πηγή



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!