Εκεί που χαζεύω ένα βράδυ στο Instagram, πέφτω πάνω στην αγαπημένη μου Σμαράγδα (Καρύδη) που είναι στην κουζίνα της και φτιάχνει σάντουιτς. Είναι αργά, πεινάω και τσεκάρω τι φτιάχνει μήπως μου δώσει καμιά ιδέα. Μου παίρνει μερικά δευτερόλεπτα να συνειδητοποιήσω πως δεν φτιάχνει απλά ένα σάντουιτς, αλλά έχει αποδεχτεί τοchallenge του Άκη Πετρετζίκη σε ένα online παιχνίδι μαγειρικής, το Bread Battles που δημιούργησε ο Καραμολέγκος. Μπορεί να μην έχω καμία διάθεση βραδιάτικα να βάλω τσουκάλι στη φωτιά, αλλά στο σάντουιτς είμαι -αν μη τι άλλο!- εξπέρ και δεν θα μου πάρει πάνω από 10 λεπτά να το φτιάξω όσο γκουρμέ και να το θέλω. Έτσι, αντί να φτιάξω απλά να φάω ένα σαντουϊτσάκι, αποφασίζω να φτιάξω ένα, να το φωτογραφήσω, να μπω και γω στο Bread Battles (δεν αφήνω challenge για challenge) και μετά να το απολαύσω.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Δέχτηκα το challenge του @akis_petretzikis και αυτή είναι η δική μου συνταγή με #ToDekaChallenge Tώρα η δική σας σειρά! Μπείτε στο breadbattles.gr από το @karamolegos_bakery για περισσότερα! #breadbattles #karamolegos #toekanemeagapi

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Smaragda Karidi (@smaragda_karidi_official) στις

Έτσι κι αλλιώς το ψωμί σε φέτες Ζέας του Καραμολέγκου υπάρχει πάντα στην κουζίνα μου σε περίοπτη θέση και στο ψυγείο έχω όλα χρειάζομαι για ένα πολύ ξεχωριστό και πεντανόστιμο σάντουιτς –μπορεί να μην έχω το ταλέντο του Άκη, αλλά κάτι σκαμπάζω. Δεν μου παίρνει και πολύ να αποφασίσω το συνδυασμό: Βραστό αυγό, γαλοπούλα, τυρί ένταμ, ντοματίνια και λεπτές φέτες αγγούρι, ψιλοκομμένες ελιές και λίγο ταχίνι αντί για βούτυρο. Σε λίγα λεπτά είναι πανέτοιμο. Στήνω το σαντουϊτσάκι μου στο πιάτο ως άλλη Ζιζέλ από ψωμί, κάνω το κλικ (φωτό και βίντεο παρακαλώ, γιατί έχω και σκηνοθετική ματιά!) και μετά το καταβροχθίζω στον καναπέ, βλέποντας την αγαπημένη μου σειρά –και στέλνοντας από το κινητόchallenges σε φίλους instagramers να ετοιμάσουν κι εκείνοι το δικό τους. Αν ψήνεσαι να παίξεις και εσύ, να ξέρεις πως το Challenge του Άκη Πετρετζίκη για το δημιουργικόonline παιχνίδι μαγειρικής Bread Battles είναι εκεί και σε περιμένει για λίγο ακόμα!

Δεν είναι καθόλου πολύπλοκο: Αν μπεις στο www.breadbattles.gr  μαθαίνεις τα πάντα για τα 5 video challenges –και μετά έχεις να επιλέξεις το αγαπημένο σου ψωμί από 5 προϊόντα της Καραμολέγκος (Σταρένιο Τοστ, Chia, Burger, Ψίχα Τοστ και Ζέας) φτιάχνοντας τη δική σου signature συνταγή. Στη συνέχεια ανεβάζεις τη συνταγή σου μαζί με τη φωτογραφία σου προσθέτοντας το #breadbattes και το # με το προϊόν που χρησιμοποίησες. Τόσο απλά!

Στο τέλος Οκτωβρίου, ο Άκης Πετρετζίκης θα επιλέξει τα δύο καλύτερα πιάτα από κάθε Challenge με κριτήριο τη δημιουργική αξιοποίηση του ψωμιού στη συνταγή και την παρουσίαση του πιάτου, ενώ θα ακολουθήσει poll στο Instagram, με τον κόσμο να επιλέγει ποιο από τα δύο θα προκριθεί στο μεγάλο τελικό τον Νοέμβριο. Εκεί, οι 5 φιναλίστ (δεν με βλέπω μέσα, αλλά δεν βαριέσαι… νίκη είναι η συμμετοχή), παρουσία κοινού, θα μαγειρέψουν μπροστά στον Άκη προκειμένου να αναδειχθεί ο μεγάλος νικητής του Bread Battles.

Ο μεγάλος νικητής θα κερδίσει ένα ταξίδι γευσιγνωσίας στην Μπανγκόγκ (μήπως πρέπει να κερδίσω;), ενώ οι 5 διαγωνιζόμενοι του τελικού θα κερδίσουν μια δωροεπιταγή 200 ευρώ από το e-shop του Άκη Πετρετζίκη. Μάλλον θα ετοιμάσω κι άλλο σάντουιτς με άλλο ψωμί. Ποτέ δεν ξέρεις!

#breadbattles

#ToZeasChallenge

#toekanemeagapi

@karamolegos_bakery

@akis_petretzikis