Άγριες Μέλισσες: Όλα όσα θα γίνουν μέχρι το τέλος της πρώτης σεζόν, την Πέμπτη 16 Ιουλίου


Άγριες Μέλισσες, Δευτέρα 29 Ιουνίου – Επεισόδιο 114: Ο Μιλτιάδης δεν παίρνει τις απαντήσεις που θέλει αλλά στο μυαλό του κυριαρχεί, πλέον, η σκέψη πως ο Μελέτης έχει σχέση με τον θάνατο του Γιάννου. Παράλληλα, η Ανέτ αποφασίζει να του πει όλη την αλήθεια, φέρνοντας τον Μιλτιάδη σε ακόμα χειρότερη κατάσταση. Την ίδια στιγμή στο σπίτι των Σεβαστών, επικρατεί μεγάλη αναστάτωση εξαιτίας της απόφασης της Πηνελόπης να τερματίσει τον γάμο της, όμως ο Δούκας βρίσκει μια λύση που θα κρατήσει τον Κλεομένη κοντά της. Ο Κυπραίος, με τη βοήθεια ενός άντρα από το ένοχο παρελθόν του, προσπαθεί να ρίξει στάχτη στα μάτια του Νέστορα. Θα καταφέρει να ξεγλιστρήσει κι αυτήν την φορά; Το ίδιο βράδυ, όλο το χωριό μαζεύεται στο καφενείο της Βιολέτας για να παρακολουθήσει μια παράσταση Καραγκιόζη ενώ ο Ιορδάνης και η Δρόσω ανακοινώνουν τους αρραβώνες τους. Ο Μελέτης παίρνει μια απόφαση που θα είναι καθοριστική για τις ζωές όλων ενώ η Ασημίνα, νιώθοντας γι’ ακόμα μια φορά προδομένη από τις αδελφές της, αποφασίζει να τα τινάξει όλα στον αέρα.

Άγριες Μέλισσες, Τρίτη 30 Ιουνίου – Επεισόδιο 115: Ο Ιορδάνης, σοκαρισμένος από τις αποκαλύψεις της Ασημίνας, ακυρώνει τον αρραβώνα και ζητάει από την Δρόσω να χωρίσουν. Ο Κυριάκος αποφασίζει να φύγει από το σπίτι, μαζεύει τα πράγματά του κι αποχαιρετά την Ουρανία. Την ίδια στιγμή, το Διαφάνι ζει στον παλμό των εκλογών. Ψηφίζει σύσσωμο κι εκλέγει κοινοτάρχη, ωστόσο, το εκλογικό αποτέλεσμα θ’ ανατραπεί με την υπόγεια παρέμβαση του Δούκα. Η Δρόσω, απελπισμένη με τη διάλυση του αρραβώνα, θα συναντηθεί με τη Μυρσίνη και την Ασημίνα και θα αναγκαστεί να αποδεχτεί τη σκληρή πρόταση της Μυρσίνης.  Κι ενώ το σχέδιο του Δούκα δείχνει να πηγαίνει μια χαρά, ένα τηλέφωνο θα τα ανατρέψει όλα.

Άγριες Μέλισσες, Τετάρτη 1 Ιουλίου – Επεισόδιο 116: Τέσσερις μήνες μετά, και η ζωή στο Διαφάνι κυλάει γι’ άλλους όμορφα, γι’ άλλους δύσκολα και γι’ άλλους βασανιστικά. H Δρόσω, μετά τη διάλυση του αρραβώνα της, συνεχίζει να ζει απομονωμένη μέχρι να φέρει το μωρό της στον κόσμο. Η Ελένη μοιράζει την καθημερινότητά της ανάμεσα στη Δρόσω και τον Κυπραίο ενώ ο Λάμπρος και η Θεοδοσία περιμένουν τα χαρτιά του διαζυγίου, για να λήξει κι επίσημα ο γάμος τους. Παράλληλα, ο Συνεταιρισμός δυναμώνει ενώ ο Δούκας αρχίζει να φοβάται την επιρροή του. Η Ανέτ με τη βοήθεια του Νέστορα και του Μιλτιάδη κάνει τα αδύνατα- δυνατά για να εντοπίσει τον Μελέτη ενώ η Πηνελόπη συνεχίζει να ζει εγκλωβισμένη σ’ έναν αδιέξοδο γάμο. Ο Νικηφόρος και η Μυρσίνη ανησυχούν για την ψυχική υγεία της Ασημίνας, η οποία δείχνει να βουλιάζει, μέρα με τη μέρα, χωρίς να μπορεί ούτε να φάει, ούτε να κοιμηθεί. Την ίδια ώρα, το μυστικό τους κινδυνεύει ν’ αποκαλυφθεί από έναν άντρα που καταφθάνει στο χωριό, αποφασισμένος να προκαλέσει προβλήματα.

Άγριες Μέλισσες, Πέμπτη 2 Ιουλίου – Επεισόδιο 117: Η Μυρσίνη ανησυχεί για τον μυστηριώδη άντρα που βρήκε την Ασημίνα. Ο Σταμάτης Μαυρουδής, ο άντρας της Βιολέτας, επιστρέφει στο χωριό και θα δημιουργήσει μεγάλη αναστάτωση σε όλους. Πώς θα αντιδράσει ο Μιλτιάδης μόλις το μάθει; Η Ελένη απομακρύνεται από τον Θωμά, εκείνος όμως είναι αποφασισμένος να ανακαλύψει πού πηγαίνει κρυφά από όλους. Θα καταλάβει το μυστικό της; Ο Δούκας προσπαθεί να βρει έναν τρόπο για να σώσει το σχέδιο της βιομηχανικής ζώνης. Πώς θα αντιδράσει ο Νικηφόρος όταν έρθει αντιμέτωπος με τον Θεοτόκη μπροστά στον πατέρα του; Θ’ αποκαλυφθεί η εμπλοκή του στην αποκάλυψη της έκθεσης του καθηγητή; Η Θεοδοσία προσπαθεί να αποδεχτεί τον χωρισμό της με τον Λάμπρο ενώ την ίδια στιγμή η Ουρανία παλεύει ν’ αποφασίσει αν θα δεχτεί πίσω τον Κυριάκο, που κάνει φιλότιμες προσπάθειες να την ξανακερδίσει. Η Πηνελόπη κατηγορεί την Ανέτ για την εξαφάνιση του Μελέτη όταν συμβαίνει κάτι αναπάντεχο…

Αυλαία με καταιγιστικές εξελίξεις πέφτει για φέτος στη σειρά εποχής του ΑΝΤ1. Η επανασύνδεση της Ελένης με τον Λάμπρο κινδυνεύει, η Πηνελόπη κάνει απόπειρα αυτοκτονίας, ενώ τελικά το μωρό της μικρής Σταμίρη, έπειτα από μια μεγάλη περιπέτεια, καταλήγει στον Νικηφόρο και στην Ασημίνα

Το φετινό τέλος της σειράς «Αγριες μέλισσες» θα γραφτεί την Πέμπτη 16 Ιουλίου, στο 125ο επεισόδιο, ωστόσο το κανονικό φινάλε του πρώτου κύκλου θα το δούμε από Σεπτέμβριο και για ακόμη 26 επεισόδια. Ο Μελέτης εισβάλλει στο σπίτι των Σεβαστών φέρνοντας μαζί του μια… βόμβα. Ανακοινώνει σε όλη την οικογένεια πως είναι γιος της Ανέτ, είναι Σεβαστός και διεκδικεί στο σπίτι τη θέση που του αρμόζει.
Απόπειρα αυτοκτονίας της Πηνελόπης

Η κόρη του Δούκα χάνει τη γη κάτω από τα πόδια της συνειδητοποιώντας πως ο άνδρας που αγαπά και έκανε μαζί του έρωτα είναι πρώτος της ξάδελφος. Κλείνεται στο δωμάτιό της έχοντας πάρει τις αποφάσεις της. Προσπαθεί να δώσει τέλος στη ζωή της με χάπια, όμως την προλαβαίνει την τελευταία στιγμή η Μυρσίνη, σώζοντας το παιδί της από βέβαιο θάνατο. Εν τω μεταξύ, η Δρόσω, απομονωμένη στην αγροικία όπου βρίσκεται περιμένοντας να γεννήσει, θα έχει μια περιπέτεια υγείας. Την ίδια ώρα στο καφενείο της Βιολέτας και ενώ οι χωριανοί γιορτάζουν τη νίκη τους ενάντια στη βιομηχανική ζώνη, εμφανίζεται ο Δούκας και οργισμένος διακόπτει το γλέντι τους.

Δραματικές θα είναι οι εξελίξεις στις Άγριες Μέλισσες, όσο προχωράμε προς την ολοκλήρωση της σεζόν. Για την Δρόσω, οι εξελίξεις θα είναι δραματικές.

Η στιγμή που η Δρόσω θα γεννήσει φτάνει και στην απομονωμένη αγροικία, σύμφωνα με όσα γράφει στο TV ΕΘΝΟΣ o Αλέξης Μίχας, βρίσκονται η Ελένη, ο Φανούρης, η Μυρσίνη και φυσικά η Ρίζω που θα ξεγεννήσει το παιδί. Ο τοκετός ξεκινά αλλά δεν εξελίσσεται ομαλά…

Το παιδί βγαίνει ανάποδα, κάτι που εκείνη την εποχή σήμαινε πιθανό θάνατο για τη μητέρα ή το παιδί ή και για τους δύο. Τα πράγματα επιδεινώνονται ραγδαία και ειδοποιείται ο Νικηφόρος να πάει στο σπίτι. Η Ελένη βλέποντας τον κίνδυνο αρχίζει να ουρλιάζει στη Ρίζω «σώσε τη μητέρα»! Η Δρόσω απαντά ξέπνοα «όχι εμένα, σώστε το παιδί».

Επικρατεί πανικός και η Ρίζω προτείνει να μεταφερθεί η Δρόσω στο νοσοκομείο της Λάρισας. Τελικά το μωρό θα γεννηθεί και η Δρόσω θα επιβιώσει. Ένα υγιέστατο αγοράκι έρχεται στον κόσμο. Δεν θα μείνει για πολύ στα χέρια της μητέρας του. Η Δρόσω παίρνει με λυγμούς την απόφαση να αποχωριστεί το μωρό της και εκείνο να μεγαλώσει με την Ασημίνα και τον Νικηφόρο.

Με ένα πανούργο σχέδιο της Μυρσίνης και μεγάλο κίνδυνο να αποκαλυφθεί η αλήθεια, το μωρό μεταφέρεται από την αγροικία στο σπίτι της Ελένης, όπου υποτίθεται ότι γεννά η Ασημίνα. Εκείνη θα πάρει το μωρό στην αγκαλιά της. Η Δρόσω είναι καταρρακωμένη, αλλά πιστεύει ότι έκανε το καλύτερο για την ευτυχία του παιδιού της.

Λίγο μετά τη μεταφορά του νεογέννητου αγοριού, στις Άγριες Μέλισσες θα συμβούν τραγικές καταστάσεις…

    Ανθρωπος που γνωρίζει το μυστικό της Ασημίνας εκβιάζει τον Νικηφόρο

Στην αγροικία η Δρόσω, μόνη και με φριχτούς πόνους, βγαίνει από το σπίτι για να ζητήσει βοήθεια και καταρρέει μπροστά από το ζευγάρι των χωρικών που την προσέχει. Ο άνθρωπος που γνωρίζει το μυστικό της Ασημίνας πλησιάζει τον Νικηφόρο και του αποκαλύπτει πως ξέρει την αλήθεια προκαλώντας την οργή του. Πλέον είναι αρκετοί αυτοί που έχουν μάθει το μυστικό. Την ίδια στιγμή οι υποψίες του Δούκα για τον ρόλο του γιου του στη ματαίωση των σχεδίων του αυξάνονται και αποφασίζει να τον ψάξει. Ομως και ο Νέστορας ανακαλύπτει και άλλα ψέματα του Κυπραίου.

Χωρισμός και επανασύνδεση

Η Ελένη ζητά από τον Θωμά να χωρίσουν οριστικά και μεταξύ τους θα ακολουθήσει μια τεράστια σύγκρουση. «Δεν μπορώ να δώσω αλλού την καρδιά μου, αυτή ανήκει στον Λάμπρο» του λέει και αργότερα συναντιέται με τον δάσκαλο, λέγοντάς του πως αποφάσισε να είναι μαζί του. Ο Κυπραίος καταρρέει, αλλά αποφασίζει να μην εκβιάσει την Ελένη με το ένοχο μυστικό του φόνου για να είναι μαζί. Δύσκολες στιγμές θα ζήσει και η Ανέτ. Ο γιος της ο Μελέτης την «πουλάει» και τάσσεται με το μέρος του Δούκα σε όλα. Η Ανέτ καταλαβαίνει πως χρειάζεται μεγάλη υπομονή για να κερδίσει τον γιο της.

Επιπλοκές στη γέννα

Η στιγμή που η Δρόσω θα γεννήσει φτάνει. Στην απομονωμένη αγροικία βρίσκονται η Ελένη, ο Φανούρης, η Μυρσίνη και φυσικά η Ρίζω που θα ξεγεννήσει το παιδί. Ο τοκετός ξεκινά, αλλά δεν εξελίσσεται ομαλά… Το παιδί βγαίνει ανάποδα, κάτι που εκείνη την εποχή σήμαινε πιθανό θάνατο για τη μητέρα ή το παιδί, ή και για τους δύο. Τα πράγματα επιδεινώνονται ραγδαία και ειδοποιείται ο Νικηφόρος να πάει στο σπίτι. Η Ελένη βλέποντας τον κίνδυνο αρχίζει να ουρλιάζει στη Ρίζω «σώσε τη μητέρα!». Η Δρόσω απαντά ξέπνοα «όχι εμένα, σώστε το παιδί». Επικρατεί πανικός και η Ρίζω προτείνει να μεταφερθεί η Δρόσω στο νοσοκομείο της Λάρισας. Τελικά το μωρό θα γεννηθεί και η Δρόσω θα επιβιώσει. Ενα υγιέστατο αγοράκι έρχεται στον κόσμο. Δεν θα μείνει για πολύ στα χέρια της μητέρας του.

Η Δρόσω παίρνει με λυγμούς την απόφαση να αποχωριστεί το μωρό της και εκείνο να μεγαλώσει με την Ασημίνα και τον Νικηφόρο. Με ένα πανούργο σχέδιο της Μυρσίνης και μεγάλο κίνδυνο να αποκαλυφθεί η αλήθεια, το μωρό μεταφέρεται από την αγροικία στο σπίτι της Ελένης, όπου υποτίθεται ότι γεννά η Ασημίνα. Εκείνη θα πάρει το μωρό στην αγκαλιά της. Η Δρόσω είναι καταρρακωμένη, αλλά πιστεύει πως έκανε το καλύτερο για την ευτυχία του παιδιού της. Λίγο μετά τη μεταφορά του νεογέννητου αγοριού θα συμβούν τραγικές καταστάσεις.

Ο Κυπραίος προβαίνει σε μια πράξη για να χωρίσει την Ελένη με τον Λάμπρο. Ο δάσκαλος σοκάρεται και δεν ξέρει αν θα πρέπει να συνεχίσει τη σχέση του με τη Σταμίρη. Την ίδια στιγμή ένα απρόσμενο γεγονός φέρνει και πάλι στην επιφάνεια την υπόθεση της δολοφονίας του Σέργιου. Αυτήν τη φορά όλα δείχνουν πως το μυστικό των τριών αδελφών για τη νύχτα του φόνου θα αποκαλυφθεί… Αυτή θα είναι για φέτος και η τελευταία σκηνή των «Αγριων μελισσών», που θα επιστρέψουν την επόμενη σεζόν στη συχνότητα του ΑΝΤ1.
melissesfinale9.jpg
Ο Στάνκογλου φεύγει, ο Μπισμπίκης έρχεται

Στην ολοκλήρωση του πρώτου κύκλου θα δούμε το τέλος του Θωμά Κυπραίου, ενώ θα αποχωρήσουν ακόμη δύο πρόσωπα. Ο δεύτερος κύκλος, που μας μεταφέρει στο 1965, συνοδεύεται από αλλαγές και νέα πρόσωπα, αρκετά εκ των οποίων σε μόνιμους ρόλους στο καστ. Μεταξύ άλλων, εντάσσεται στη σειρά «Αγριες μέλισσες» ο ηθοποιός Βασίλης Μπισμπίκης.

πηγή



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!