Όλα τα σημάδια που δείχνουν ότι η σχέση σου δεν προχωράει


Μπορεί το καλοκαίρι να φαίνεται ως η πιο «γεμάτη» περίοδος του χρόνου για τα ζευγάρια, με ατελείωτα ρομαντικά Σαββατοκύριακα και γάμους, αλλά η αλήθεια είναι πως η περίοδος των Χριστουγέννων και των γιορτών μπορεί να είναι αρκετά αγχωτική. Όταν μάλιστα πρόκειται για ζευγάρια που είναι αρκετό καιρό μαζί, οι αποφάσεις που καλούνται να πάρουν από κοινού είναι αυξημένες, και η «πιο χαρούμενη περίοδος του χρόνου» μπορεί εύκολα να γίνει η πιο δυσάρεστη.

Οι ειδικοί μιλούν για τα σημάδια που δείχνουν πως η σχέση σου δε θα αντέξει μέχρι τις φετινές γιορτές και μοιράζονται συμβουλές για το πώς μπορείς να σώσεις την κατάσταση, ακόμη και την τελευταία στιγμή.

shutterstock-383609056_4d9m

Δεν είσαστε πρόθυμοι να συμβιβαστείτε

Ένα μεγάλο μέρος των γιορτών περιλαμβάνει το να λες «όχι» σε events και πάρτι που δε χρειάζεται και δε θέλεις να πας. Ένα βασικό όμως στοιχείο είναι αδιαμφισβήτητα εκείνο του συμβιβασμού: Μπορεί να πας σε μερικά από τα πάρτι που εκείνη είναι καλεσμένη, να μην πας σε κάποια από τα δικά σου και αντίστοιχα εκείνη να κάνει το ίδιο. Αν όμως κανένας από εσάς δεν είναι πρόθυμος να κάνει συμβιβασμούς, το μόνο σίγουρο είναι ότι θα καταλήξετε να μαλώνετε κάθε βδομάδα.

«Αν ένας από εσάς ή και οι δύο συνεχώς ρίχνουν την ευθύνη στον άλλο, γκρινιάζουν και χρησιμοποιούν χειριστικές μεθόδους, σίγουρα βρίσκεστε σε ζώνη κινδύνου. Αν ένας από τους δύο επικεντρώνεται συνέχεια στο να ικανοποιεί μόνο τις δικές του ανάγκες χωρίς να υπολογίζει και να σέβεται τον ή την σύντροφο του, αναπτύσσεται μία συμπεριφορά που φθείρει οτιδήποτε ωραίο υπήρχε στην αρχή της σχέσης», λέει η συγγραφέας και ειδικός σχέσεων Pam Evans.

Οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι η καλύτερη λύση για κάθε ζευγάρι είναι να δει μαζί όλα τα events και τα πάρτι στα οποία έχουν καλεστεί και οι δύο, λαμβάνοντας υπόψη ακόμα και τα ψώνια για τα δώρα που πρέπει να πάρετε. Στη συνέχεια αποφασίστε από κοινού σε ποια θα πάτε μαζί, σε ποια θα πάει ο καθένας ξεχωριστά και ποια θα παραλείψετε εντελώς.

 

Νιώθεις ντροπή στις οικογενειακές συγκεντρώσεις

Αν το στρες των γιορτών σας επηρεάζει σε τέτοιο σημείο που δεν μπορείτε να συνυπάρχετε μαζί σαν ζευγάρι μπροστά στα μέλη των οικογενειών σας, ετοιμάσου για τις πιο άβολες γιορτές της ζωής σου. Η Patricia Johnson και ο Mark Michaels, συγγραφείς του Designer Relationships λένε πως αν είσαστε δυσαρεστημένοι σε σημείο που δεν μπορείτε να διορθώσετε την κατάσταση, θα πρέπει να το λάβεις υπόψη σου ως πολύ κακό σημάδι. «Είναι πολύ τρομακτικό σημάδι το να φέρεστε με έλλειψη σεβασμού σε οικογενειακές συγκεντρώσεις. Το να ντροπιάζεστε μπροστά σε άτομα που αγαπάτε είναι μία μορφή δημόσιου εξευτελισμού και πρόκειται για κάτι πολύ υπονομευτικό. Αν πρόκειται για μία επαναλαμβανόμενη συμπεριφορά, είναι πολύ δυνατό σημάδι πως υπάρχουν βαθύτερα και πολύ σοβαρά προβλήματα».

Διάβασε περισσότερα στο askmen.gr

πηγήΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!