Τα συν και τα πλην των «friends with benefits»!

Η ώρα πλησιάζει 12 τη νύχτα. Έξω σκοτάδι κι εσύ ξαπλωμένος στο φοιτητικό σου καναπέ-κρεβάτι. Οι ορμόνες χτυπάνε κόκκινο κι αρχίζεις και σκέφτεσαι καυτά σκηνικά.

Πόσο τυχερός είσαι, όταν υπάρχει μία φίλη εκεί έξω που μπορείς να της στείλεις ένα μηνυματάκι του στυλ «Θα βγεις σήμερα;» ή λιγάκι αλλαγμένο «Τι κάνεις;». Και μετά από λίγη ώρα να κανονίζετε για έναν γύρο καλό σεξάκι με μοναδικό conflict σε ποιο σπίτι θα γίνει το παιχνίδι…

Μέχρι εδώ όλα καλά κι όλα όμορφα. Όσοι όμως έχετε ζήσει τέτοιοι είδους σχέσεις ξέρετε πως υπάρχουν πολλοί «αχαρτογράφητοι χώροι». Εκεί όπου το σεξ αλλάζει και γίνεται συναίσθημα είτε από τη μία είτε από την άλλη πλευρά. Για αυτό, η πραγματικότητα έχει μεγάλες διαφορές από την θεωρία. Ναι μεν υπάρχουν θετικά στοιχεία, υπάρχουν όμως και πολλά αρνητικά.

Τα θετικά:

Πολλοί από εμάς δεν έχουμε καθόλου χρόνο για αγάπες και σχέσεις. Από την άλλη ίσως να είμαστε πληγωμένοι από τους/τις πρώην μας.

Όταν είσαι 20 χρονών έχεις σεξουαλικές ανάγκες. Δεν υπάρχει κάτι πιο φυσιολογικό από αυτό. Κι ένας f*ck buddy είναι ότι καλύτερο μπορεί να σου τύχει!

Αν βρεις τον κατάλληλο άνθρωπο για τέτοιου είδους σχέση τότε πίστεψέ με, θα το διασκεδάσεις όσο τίποτα!

Κανείς δε σου απαγορεύει να παίζει το ματάκι σου και να προσπαθείς να αυξήσεις τις επιτυχίες σου.

Όταν ξέρεις πως κάποιος ή κάποια σε γουστάρει για το σεξ που κάνεις τότε είναι σίγουρο πως ανεβαίνει η αυτοπεποίθησή σου.

Σε τέτοιου είδους σχέσεις μπορείς να δοκιμάσεις πολύ πιο εύκολα καινούρια πράγματα. Η αμηχανία είναι μία άγνωστη έκφραση. Οπότε ευκαιρία να πειραματιστείς.

Τα αρνητικά:

Τα αρνητικά δεν είναι πολλά. Για την ακρίβεια υπάρχει ένα αρνητικό με δύο όψεις. Υπάρχει πάντοτε το ρίσκο πως θα ερωτευτείς τον/την ερωτικό/ή σου σύντροφο. Και τότε είναι σχεδόν βέβαιο πως θα πληγωθείς συναισθηματικά. Βλέπετε, δεν έχουν όλες οι ταινίες happy end όπως του Justin με τη Mila.

Από την άλλη, υπάρχει ο κίνδυνος να ερωτευτεί εσένα ο άλλος. Και τότε τα πράγματα γίνονται εξίσου δύσκολα. Μπορεί να μην φαντάζεσαι τον εαυτό σου σε σχέση. Αυτό όμως, δε σημαίνει ότι αντέχεις να βλέπεις κάποιον να πληγώνεται και να μην ξέρει πώς να στο πει.

Για αυτό να θυμάστε. Αν νιώσετε το πρώτο σκίρτημα συναισθήματος ή έχετε τέτοια υποψία για τον άλλον τότε τρέξτε μακριά. ΑΜΕΣΑ!

 

Πηγή: neopolis.gr

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!