Τον τρόπο με τον οποίο άφησε την τελευταία του πνοή ο Γιώργος Βασιλείου, αλλά και το περιστατικό που τον πίκρανε, περιγράφει η χήρα του, πενήντα μέρες μετά τον θάνατό του.

Μετά από ολιγόμηνη μάχη με τον καρκίνο, ο ηθοποιός πέθανε τα ξημερώματα της 2ας Νοεμβρίου, σε ηλικία 66 ετών.

«Και ο Γιώργος και εμείς πιστεύαμε ότι θα γίνει καλά. Δεν υπήρχαν ιατρικά σημάδια που έδειχναν ότι δεν μπορεί να παλέψει την κατάσταση», λέει, στην Freddo, η Λία Θερμογιάννη και συνεχίζει: «μία υποβόσκουσα λοίμωξη ήταν αυτή που τον οδήγησε, μία μέρα πριν, στο νοσοκομείο».

 

Περιγράφοντας τις τελευταίες στιγμές, η χήρα του ηθοποιού αναφέρει πως πήγαν μαζί, περπατώντας, στο Ιατρικό Κέντρο, για να κάνει εξετάσεις. «Το απόγευμα πριν “φύγει” κοιμήθηκε. Του είπα “άντε Γιώργο, να βγει το αποτέλεσμα να ηρεμήσουμε”. Ξάπλωσε και μετά από μία ώρα μου λέει ο γιατρός “κυρία Βασιλείου βγείτε από το δωμάτιο”. Ο Γιώργος είχε “φύγει”. Δεν μπορούσαν να του κάνουν ανάνηψη».

«Ο Γιώργος δεν πόνεσε, δεν “έφυγε” από τον καρκίνο», συνεχίζει η ίδια και περιγράφει πως κάθε βράδυ πήγαιναν στον γιο τους για να παίξει με την εγγονούλα τους. Παράλληλα, αποκαλύπτει το παράπονο του ηθοποιού, λέγοντας πως δεν είχε ως τελευταία επιθυμία το να δει το σπίτι του στην Σαλαμίνα, καθώς «υπήρξαν πολλοί αγνώμονες άνθρωποι εκεί κι αυτό τον είχε πικράνει. Τον θεωρούσαν ξένο εκεί κι αυτό δεν μπορούσε να το δεχτεί. Κι ας τους έφτιαξε δρόμους κι ας έκανε τόσα καλά όσο ήταν βουλευτής. Η αγνωμοσύνη τον σκότωσε».

vasiliou sizigos