Στην Αθήνα 100 Έλληνες και Αιγύπτιοι από το Κάιρο – Θα φάω σουβλάκι και θα πιω φραπέ

Εκατό Έλληνες και Αιγύπτιοι που εργάζονται στην Ελλάδα, κατάφεραν σήμερα να επιστρέψουν στη βάση τους, από το Κάιρο στην Αθήνα, με ειδική πτήση που διοργάνωσε με δική του πρωτοβουλία ένας ιδιώτης, που μάλιστα δεν έχει σχέση με τουριστικά πρακτορεία, ο Αιγυπτιώτης επιχειρηματίας Αντώνης Καζαμίας.

Οι επιβάτες της ειδικής πτήσης δεν έκρυβαν σήμερα τη χαρά τους που θα επέστρεφαν στην Αθήνα. Καθώς οι πτήσεις με την Αίγυπτο έχουν σταματήσει ήδη από τις 19 Μαρτίου, ήταν πάρα πολύ δύσκολο να πραγματοποιηθεί η ειδική αυτή πτήση, από τις ελάχιστες που έχουν συνδέσει αεροπορικά όλους αυτούς τους μήνες τις δύο χώρες.

Για την επίτευξη του εγχειρήματος, ο κ. Καζαμίας εξέφρασε τις θερμές ευχαριστίες του στον υφυπουργό Εξωτερικών, αρμόδιο για τον Απόδημο Ελληνισμό, Κώστα Βλάση, στον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκο Χαρδαλιά, τον Έλληνα Πρέσβη στην Αίγυπτο, Νίκο Γαριλίδη και τους γενικούς προξένους της Ελλάδας στο Κάιρο και την Αλεξάνδρεια, Γιώργο Δασκαλόπουλο και Αθανάσιο Κοτσιώνη, καθώς επίσης και τους υπουργούς Εξωτερικών, Άμυνας και Πολιτικής Αεροπορίας της Αιγύπτου.

“Θα φάω σουβλάκι και θα πιω φραπέ”

«Το πρώτο πράγμα που θα κάνω όταν θα φτάσω είναι να αγκαλιάσω την οικογένειά μου», μας είπε μία επιβάτης λίγο πριν ανέβει στο αεροπλάνο για την Αθήνα.

«Όταν θα φτάσω στην Αθήνα, θα ήθελα να δοκιμάσω και πάλι το δικό μας παραδοσιακό σουβλάκι και έναν παγωμένο κρύο φραπέ, που δεν τα απολαμβάνουμε στην Αίγυπτο», είπε χαρακτηριστικά μία άλλη επιβάτης. Ενώ, πολλοί επιβάτες ευχαριστούσαν τον κ. Καζαμία για το επιχειρηματικό ρίσκο που πήρε και τελικά η πρωτοβουλία του στέφθηκε από πλήρη επιτυχία, καθώς στην ειδική αυτή πτήση δεν υπήρχε ούτε μία κενή θέση.

Τέλος, να σημειωθεί ότι για την πρωτοβουλία του, συνεχάρησαν τον Αιγυπτιώτη κ. Καζαμία, ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής Θεόδωρος, ο πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου κ. Χρήστος Καβαλής και ο πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Αλεξανδρείας κ. Εδμόνδος Κασιμάτης.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!