Προσωρινή αναστολή από το ΣτΕ στην έκδοση του "Mr Bitcoin"

Την προσωρινή αναστολή της έκδοσης του 40χρονου Ρώσου, Αλεξάντερ Βίνικ γνωστού και ως «Mr Bitcoin», αποφάσισε η πρόεδρος του Δ´ Τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας, όπως ανακοίνωσε η συνήγορός του Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Σύμφωνα με την κ. Κωνσταντοπούλου «η πρόεδρος του Δ´ Τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας εξέδωσε σήμερα προσωρινή διαταγή αναστολής εκτέλεσης της Απόφασης έκδοσης του Αλεξάντερ Βίννικ σε Γαλλία-ΗΠΑ-Ρωσία, αναγνωρίζοντας τον κίνδυνο που διατρέχει ο Αλεξάντερ στην περίπτωση έκδοσής του».

«Ο Αλεξάντερ βρίσκεται ήδη στην 4η ημέρα της νέας απεργίας πείνας που ξεκίνησε στις 20/12/2019 και η υγεία του παρουσιάζει ήδη επιδείνωση. Ο Αλεξάντερ έχει με το μέρος του το δίκιο, το Δίκαιο, τις διεθνείς συμβάσεις και το Σύνταγμα της χώρας μας. Έχει απέναντί του μηχανισμούς ικανούς να συνθλίψουν την ανθρώπινη ύπαρξη, που δεν υπολογίζουν ούτε το Σύνταγμα ούτε τις Διεθνείς Συμβάσεις ούτε το Δίκαιο. Μηχανισμούς που αναμένεται τώρα να κινητοποιηθούν υπόγεια και φανερά για να ανατρέψουν τη δικαστική απόφαση. Το ποιος τελικά θα επικρατήσει είναι κάτι που μας αφορά όλους, αν θέλουμε να λεγόμαστε άνθρωποι», σημείωσε η Ζωή Κωνσταντοπούλου.

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!