Παρατείνεται για μία ακόμη εβδομάδα η καραντίνα στον Εχίνο Ξάνθης


Για μία ακόμη εβδομάδα παρατείνεται η καραντίνα στον Εχίνο Ξάνθης, όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.

Σύμφωνα με τον ίδιο η καραντίνα παρατείνεται για καθαρά προληπτικούς λόγους και λόγω των ευρύτερων επιδημιολογικών δεδομένων.

Ανακοίνωσε σήμερα τον τερματισμό της καραντίνας στους οικισμούς Δαμασκηνιά και Δραγασιά του νομού Κοζάνης.

Ο κ. Χαρδαλιάς εμφανίστηκε κατηγορηματικός ότι ο “Απρίλιος είναι ο πιο δύσκολος μήνας” και για αυτό δεν “επιτρέπεται κανένας εφησυχασμός”. 

Αναφορικά με το Πάσχα είπε ότι φέτος θα το γιορτάσουμε διαφορετικά και εξέφρασε το προβληματισμό του για φαινόμενα που σημειώθηκαν σε 2 εκκλησίες. «Φέτος δεν θα πάμε στο χωριό. Αν χαλαρώσουμε θα το πληρώσουμε. Ας προσευχηθούμε από το σπίτι», σημείωσε ο ίδιος.

“Μας προκαλούν προβληματισμό φαινόμενα όπως την Παρασκευή στην Αγία Βαρβάρα και την Κυριακη στην Πάτρα” ανέφερε ο υφυπουργός, προειδοποιώντας ότι “ουδείς μπορεί να λειτουργεί εκτός κανόνων και εκτός των μέτρων”, αναφερόμενος σε μεμονωμένες ενέργειες κάποιων “φανατικών” τους οποίους κάλεσε να συμμορφωθούν με την απόφαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου.

Τέλος ο υφυπουργός πρόσθεσε και την εφαρμογή των επιπλέον μέτρων προστασίας από σήμερα στη Μύκονο, με την απαγόρευση κυκλοφορίας να τίθεται σε ισχύ από τις 8 κάθε βράδυ μέχρι τις 8 το πρωί της επόμενης, όπως και την αναστολή χρήσης άδειας εξόδου για τις κατηγορίες Β4, Β5 και Β6. Επίσης, ο κ. Χαρδαλιάς ανακοίνωσε την άφιξη 30 ιδιωτικών σκαφών στην Ελλάδα από το τέλος Μαρτίου, με τα πληρώματά τους να τίθενται σε καραντίνα εντός των σκαφών για 14 ημέρες ενώ τους επιβλήθηκαν και κυρώσεις.

πηγή



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!