Ο Σοϊγκού έπαθε έμφραγμα μετά από επίθεση του Πούτιν για την αποτυχία στην Ουκρανία

Ο Ρώσος υπουργός Άμυνας εμφανίστηκε για πρώτη φορά δημόσια έπειτα από δύο εβδομάδες, σύμφωνα με πλάνα που μεταδόθηκαν σήμερα, έπειτα από μια απουσία που είχε τροφοδοτήσει εικασίες που το Κρεμλίνο έσπευσε να απορρίψει.

Το υπουργείο Άμυνας δημοσιοποίησε σήμερα ένα βίντεο που δείχνει τον Σοϊγκού να προεδρεύει μιας σύσκεψης για τον προϋπολογισμό των εξοπλισμών της Ρωσίας.

Τα πλάνα δεν φέρουν ημερομηνία, όμως σε αυτό ο υπουργός αναφέρεται σε μια συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών η οποία, σύμφωνα με τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων, πραγματοποιήθηκε χθες, Παρασκευή, 25 Μαρτίου.

Στο βίντεο ο Σοϊγκού διαβεβαιώνει πως οι παραγγελίες προμήθειας σε εξοπλισμούς γίνονται σύμφωνα με το πρόγραμμα, «παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε σήμερα» λόγω των διεθνών κυρώσεων που έχουν επιβληθεί σε αντίδραση για τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Την Πέμπτη, το Κρεμλίνο είχε κάνει λόγο για μια συνομιλία ανάμεσα στον υπουργό και τον πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν με την ευκαιρία μιας έκθεσης «για την εξέλιξη της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης» στη διάρκεια μιας σύσκεψης του ρωσικού συμβουλίου ασφαλείας, απορρίπτοντας τα ερωτήματα που είχε προκαλέσει η παρατεταμένη δημόσια απουσία του Σοϊγκού εν μέσω πολέμου.

Το Κρεμλίνο είχε απορρίψει επίσης τις εκτιμήσεις για την υγεία του υπουργού.

«Ο υπουργός Άμυνας έχει πολλά να κάνει αυτή τη στιγμή (…) πραγματικά δεν είναι η κατάλληλη ώρα για επικοινωνιακή δραστηριότητα», είχε πει ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ

Ο Σοϊγκού είναι ένα πρόσωπο με συχνές τηλεοπτικές εμφανίσεις. Ο Πούτιν και αυτός εμφανίζονται συχνά μαζί σε εκδρομές στη σιβηριανή τάιγκα, στο τιμόνι 4Χ4, πίνοντας τσάι ή μαζεύοντας μανιτάρια.

«Έπαθε έμφραγμα», ισχυρίζεται σύμβουλος του Ουκρανού ΥΠΕΣ

Καρδιακή προσβολή μετά από «επίθεση» του Βλαντίμιρ Πούτιν για την αποτυχία των ρωσικών στρατευμάτων στην Ουκρανία έπαθε ο Σεργκέι Σοϊγκού, σύμφωνα με τον Αντόν Γκεραστσένκο, σύμβουλο του ουκρανού υπουργού Εσωτερικών, που ισχυρίζεται ότι ο Ρώσος υπουργός Άμυνας νοσηλεύεται σε στρατιωτικό νοσοκομείο έπειτα από τη σκληρή κριτική που δέχτηκε από τον Πούτιν.

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!