Νεογέννητο θα μεγαλώσει στο Νοσοκομείο του Βόλου – Η τραγική ιστορία της μητέρας του


Την παραμονή Χριστουγέννων μία 29χρονη έφερε στον κόσμο στο νοσοκομείο του Βόλου, ένα κοριτσάκι. Η γυναίκα αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα, δεν έχει οικογένεια ή υποστηρικτικό περιβάλλον, ενώ ο σύντροφος της την ξυλοκοπούσε.

Το μωρό σύμφωνα με το gegonota.news, με εισαγγελική εντολή φιλοξενείται στη μονάδα πρόωρων νεογνών, ενώ η μητέρα θα λάβει την αναγκαία υποστήριξη καθώς θεωρείται ψυχιατρικό περιστατικό.

Το νεογέννητο βρέφος θα πρέπει -εφόσον διαπιστωθεί πως δεν διατρέχει κανέναν κίνδυνο η υγεία του- να φιλοξενηθεί σε δομή λόγω απουσίας υποστηρικτικού περιβάλλοντος της μητέρας.

Η 29χρονη δεν έχει μια εύκολη ζωή. Αντίθετα, έχει έναν κακοποιητικό 38χρονο σύντροφο. Βρήκε όμως την δύναμη και αποφάσισε μέσα σε όλες τις δυσκολίες, την φτώχεια, την ανέχεια και τα σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα να κρατήσει το παιδί, ενώ σύμφωνα με τις μαρτυρίες επισκέφθηκε μόνο μια φορά το Νοσοκομείο για να την παρακολουθήσει γιατρός.

Τις περισσότερες φορές κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης της πέρασε την πόρτα των Επειγόντων Περιστατικών έπειτα από ξυλοδαρμό. Τελευταίο επεισόδιο βίας, καταγράφηκε 15 ημέρες πριν γεννήσει. Από τις κοινωνικές υπηρεσίες του Νοσοκομείου οδηγήθηκε στον Ξενώνα Κακοποιημένων Γυναικών αλλά έφυγε για να επιστρέψει σπίτι του συντρόφου της καθώς η ίδια δεν έχει κατοικία. Ο πατέρας του παιδιού δεν έχει εμφανιστεί στο Νοσοκομείο, δεν έχει αναρωτηθεί πως είναι η υγεία του βρέφους και της μητέρας, ενώ για το παιδί θα ξεκινήσει μια μεγάλη περιπέτεια.

Η μητέρα δεν μπορεί να του παρέχει στέγη και κατάλληλες συνθήκες διαβίωσης με αποτέλεσμα το μωρό να παραμείνει ίσως και μήνες στο Νοσοκομείο μέχρι να βρεθεί δομή, ενώ θα βρίσκεται σε διαρκή έλεγχο καθώς η μητέρα κατανάλωνε βαριά ψυχιατρικά φάρμακα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Μαίες θα αναλάβουν τον ρόλο της μητέρας για ένα βρέφος που θα μεγαλώνει κάτω από το τεχνητό φως του θαλάμου νεογνών.

Οι διαδικασίες, από την ώρα που οι γονείς δεν μπορούν να αναλάβουν το παιδί καθυστερούν πάρα πολύ, γιατί πρέπει ο εισαγγελέας να διερευνήσει την υπόθεση, να αποφασιστεί τι θα γίνει από δω και στο εξής και όλη η διαδικασία διαρκεί ένα εξάμηνο, ίσως και περισσότερο.

πηγήΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!