Μυρτώ Αλικάκη: Η απιστία δεν είναι για μένα η αιτία για να ξεγράψω οριστικά μία σχέση


Η αγαπημένη ηθοποιός, Μυρτώ Αλικάκη μίλησε στην κάμερα του «Πάμε Δανάη!» και αναφέρθηκε στην απιστία, επίσης μίλησε για τις μάχες της, τον εφιαλτικό πόνο του διαζυγίου, τον ρόλο της cool μαμάς, την απώλεια του πάτερα της και για το «Μαύρο Ρόδο».

Η ηθοποιός μίλησε για τη ζωή της, την οικογένειά της αλλά και για την απώλεια του πατέρα της.

«Ήμουν μοναχοπαίδι, μεγάλωσα στο Χαλάνδρι, αγοροκόριτσο, έκανα πολλά πράγματα μόνη μου καθώς οι γονείς μου δούλευαν, ήμουν ένα υπεύθυνο αλάνι. Είκοσι τέσσερα χρόνια μετά, δεν έχω διαχειριστεί απόλυτα την απώλεια του πάτερα μου, ποτέ δεν παύει να μου λείπει, είναι αδιανόητο, άλλα είναι παρών στη ζωή μου. Θα μπορούσα να είχα ασχοληθεί με τις ξένες γλώσσες, να φτιάχνω κοσμήματα & κεραμικά, άλλα επέλεξα το ιδανικότερο για ανθρώπους με υπαρξιακές ανησυχίες», είπε αρχικά η Μυρτώ Αλικάκη.

Για τις υπαρξιακές ανησυχίες της ανέφερε πως, «ήμουν συμφιλιωμένη με την ιδέα της ζωής & του θανάτου, είμαι σε καλή κατάσταση με το υπαρξιακό μου, άλλα κάθε τόσο η ζωή μας ξαφνιάζει. Έχω παλέψει να αποτινάξω πράγματα με τα οποία έχω μεγαλώσει, κάνεις δεν αντιλαμβάνεται το οικογενειακό του περιβάλλον ως ρόδινο, ακόμη κι αν είναι. Ο καθένας έχει να αναμετρηθεί με το πρότυπο των γονιών του, στη δουλειά πάλεψα να ακολουθήσω τη δίκη μου πορεία, όχι εκείνη που μπορεί να περίμεναν».

«Απεχθάνομαι την ιδέα ότι άλλοι αποφασίζουν για μένα, δεν το αντέχω και δεν το επιτρέπω. Επειδή ήμουν μικρή, όταν έγινα γνωστή με την «Αναστασία» είναι πολύ εύκολο οι άνθρωποι να θέλουν να σε καθοδηγήσουν, έστω και με καλές προθέσεις. Έχω προσπαθήσει να μη με νοιάζει πολύ το τι θα πουν οι άλλοι, κάτι που υπήρχε στο δικό μου σπίτι όπως και σε πολλά άλλα», πρόσθεσε.

Μεταξύ άλλων η Μυρτώ Αλικάκη  αναφέρθηκε στην μητρότητα αλλά και στην διαχείριση των γιων της.

«Οι γιοι μας φυσικά και Θέλουν να διαφοροποιηθούν, παρόλο που και εγώ και ο Πέτρος (Λαγούτης) είμαστε δυο γονείς επί της ουσίας ανοιχτοί. Ένας γονιός που είναι υπέρ-cool, μπορεί τελικά να γίνεται πολύ σπαστικός για τα παιδιά του, εγώ ίσως και να είμαι λίγο παραπάνω cool από τον Πέτρο. Έχει τύχει να μου πουν τα παιδιά μου ”καλά η μαμά λέει πάντα ναι, άλλα δεν ξέρεις αν έχει ακούσει ακριβώς τι της έχεις ζητήσει”, έχω φάει αυτό το κράξιμο. Το διαζύγιο μας δεν ήταν καθόλου ρόδινη διαδικασία, είχε εφιαλτικό πόνο και για να χωρίσουμε και τα πρώτα χρονιά, δεν ήμασταν από την αρχή αγαπημένοι. Είχαμε πολλούς λόγους με τον Πέτρο να είμαστε θυμωμένοι ο ένας με τον άλλο, η σχέση μας βελτιώθηκε σταδιακά, αποδεχτήκαμε ξανά ο ένας τον άλλο, ξαναγαπήθηκαμε», σημείωσε.

«Τα πρώτα χρόνια δεν ήταν εύκολα, πολεμήσαμε ο καθένας μονός του και οι δυο μαζί, τα παιδιά είναι το πιο ιδανικό κίνητρο για κάτι τέτοιο. Η μνήμη είναι σημαντική, να μην ξεχνάς ποιός είναι απέναντι σου και τι έχεις νιώσει γι’ αυτόν τον άνθρωπο. Αν δεν είχαμε χωρίσει με τον Πέτρο, μπορεί και να είχαμε φτάσει στο σημείο να μισιόμαστε. Η απιστία θα συμβεί κάποια στιγμή, θα το κάνεις η θα στο κάνουν, το έχω βιώσει οδυνηρά και όταν το έκανα και όταν μου το έκαναν», συνέχισε η ηθοποιός.

Ποια η γνώμη της για την απιστία;

«Την απιστία δεν την Θέλω όχι από άποψή ηθικής, άλλα από ψυχικής άποψής, δεν θεωρώ ότι δεν μπορώ να το ξεπεράσω και να πάω παρακάτω με έναν άνθρωπο αν εισπράξω απιστία. Η απιστία δεν είναι για μένα η αιτία για να ξεγράψω οριστικά μία σχέση», παραδέχθηκε.

Η γνωστή ηθοποιός τοποθετήθηκε σχετικά με την συμμετοχή της στην καθηλωτική σειρά του MEGA «Μαύρο Ρόδο».

«Επειδή πιστεύω στη σοβαρή προσπάθεια της Κασσιανής να γίνει ηγουμένη στο «Μαύρο Ρόδο», θέλω να πιστεύω πως κάτι θα καταφέρει. Πιστεύω ότι θα δούμε flashback και στη ζωή της Κασσιανής, έξαλλου υπάρχει ένας κοινός τόπος στους ανθρώπους που ζητούν την ανακούφιση στην πίστη. Υπάρχει η αίσθηση για τις μονάχες, ότι έχουν αφήσει πίσω τους κάτι που τις πονάει και ψάχνουν ένα καταφύγιο», αποκάλυψε σχετικά με τη σειρά.

Για την παράσταση που πρωταγωνιστεί υπογράμμισε πως, «είμαστε ενθουσιασμένοι με τους «Τέλειους Ξένους» στο θέατρο «Αθηνά», είναι μία παράσταση στην οποία το κοινό είναι συμπρωταγωνιστής»

Έχει ψάξει ποτέ κινητό;

«Πιστεύω ότι πρέπει να έχω ψάξει κινητό πάρα πολύ παλιά, δεν το θυμάμαι, το θεωρώ τρελή κατινιά και δεν καταδέχομαι να το κάνω. Σε ένα κινητό μπορεί να ανακαλύψεις κάτι αυτομάτως οδυνηρό, από κει και πέρα δεν κάνω φίλους από το κινητό τηλέφωνο. Οι φίλοι μου είναι οι φίλοι της ζωής μου που τους γνωρίζω, δεν γίνομαι φίλη μέσα από τα social media», κατέληξε η Μυρτώ Αλικάκη.

πηγήΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!