Η Μαρία Αλιφέρη για την φυγή από την ΕΡΤ: Νταβατζήδες και νονούς δεν είχα ποτέ στη δουλειά μου

Καλεσμένη της Ελεονώρας Μελέτη στην εκπομπή «Μεσάνυχτα» ήταν η Μαρία Αλειφέρη το βράδυ της Τρίτης σε μια από τις σπάνιες τηλεοπτικές της συνεντεύξεις.

Η γνωστή ηθοποιός μίλησε -μεταξύ άλλων- για τον «διωγμό», όπως λέει η ίδια, που είχε υποστεί στην κρατική τηλεόραση με την άνοδο του ΠΑΣΟΚ στην εξουσία.

«Νταβατζήδες και νονούς δεν είχα ποτέ στη δουλειά μου αλλά θεωρήθηκε ότι είμαι δημιούργημα, όπως έμαθα εκ των υστέρων, σύμβολο της δεξιάς. Οπότε έπρεπε να δημιουργήσουν τα δικά τους σύμβολα” παραδέχθηκε με χαμόγελο η Μαρία Αλιφέρη.

“Δέκα χρόνια μετά είπα “καλημέρα σας”. Εννέα χρόνια, ώσπου να έρθει η ιδιωτική τηλεόραση έπαιζα αδιάλειπτα θέατρο αλλά δεν μπορούσα να βγω να πω “παίζω θέατρο”. Δεν είχα δώσει καμία συνέντευξη” πρόσθεσε χαρακτηριστικά η ηθοποιός, συμπληρώνοντας. “Αν ψάξετε αυτά τα εννέα χρόνια δεν υπάρχω πουθενά”, εξομολογείται.

Ωστόσο, η απομάκρυνση αυτή την πλήγωσε, τονίζει η Μαρία Αλειφέρη: “Με στεναχώρησε πολύ. Απλώς δεν το φώναξα, δεν το παραπονέθηκα δημόσια και δεν το αντάλλαξα αν και είχα προσφορές ξεπουλήματος”.

“Έλα με εμάς και θα έχεις τηλεόραση, μου έλεγαν, ευχαριστώ αλλά δεν θα πάρω τους απαντούσα”  υπογραμμίζει.

Απόλυτα κατασταλαγμένη και συνειδητοποιημένη, η Μαρία Αλειφέρη δηλώνει ότι δεν έχει παρέμβει αισθητικά στην εικόνα της, ενώ αναφερόμενη στην περίφημη τηλεοπτική ατάκα της «Σας αγαπώ» εξηγεί: «Μου βγήκε αυθόρμητα γιατί έπαιρνα τεράστια αγάπη από το κοινό».

Τέλος, περιγράφει το σοβαρό τροχαίο που παραλίγο να της κοστίζει τη ζωή. «Ήρθα αντιμέτωπη με τον θάνατο» λέει χαρακτηριστικά

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!