Η άλλοτε κραταιά Nokia έχασε εδώ και σχεδόν μια δεκαετία τη θέση της ανάμεσα στους κορυφαίους κατασκευαστές κινητών στον κόσμο. Όμως δεν το βάζει κάτω.

Foxconn και HMD Global, μια startup που δημιουργήθηκε από πρώην στελέχη της Nokia, πλήρωσαν τον περασμένο Μάιο 350 εκατ. δολάρια στη Microsoft για τις υποδομές κατασκευής τηλεφώνων, ενώ προχώρησαν και σε συμφωνία με τη Nokia για να χρησιμοποιήσουν το όνομά της.

Τώρα, η HMD αποκάλυψε τα δύο πρώτα της κινητά τηλέφωνα.

Το Nokia 150 και Nokia 150 dual SIM θα κοστίζουν 26 δολάρια και θα κυκλοφορήσουν σε Μέση Ανατολή, Ινδία, Ασία-Ειρηνικό, Αφρική και Ευρώπη στις αρχές του επόμενου έτους. Πρόκειται για αμιγώς πλαστικά κινητά με έγχρωμη οθόνη 2,4 ιντσών, κλασσικό πληκτρολόγιο και δύο χρώματα: άσπρο και μαύρο.

Δεν συνδέονται στο ίντερνετ, δεν τρέχουν εφαρμογές, αλλά έχουν ραδιόφωνο FM, μπαταρία που αντέχει 22 συνεχόμενες ώρες ομιλίας και μπορεί να κρατήσει ως και 31 μέρες χωρίς φόρτιση.

Προφανώς, τα συγκεκριμένα κινητά απευθύνονται σε καταναλωτές οι οποίοι δεν έχουν τα χρήματα για ένα smartphone, ούτε και για ακριβά προγράμματα κινητής τηλεφωνίας με δεδομένα ίντερνετ. Πρόκειται για πολύ απλά μοντέλα, τα οποία όμως μπορεί παράλληλα να θεωρηθούν εναλλακτικές επιλογές σε περίπτωση που κάποιος χρειαστεί επειγόντως ένα τηλέφωνο όταν το smartphone του μείνει από μπαταρία.

Οι πωλήσεις των λεγόμενων «λειτουργικών τηλεφώνων» υποχωρούν διαρκώς τα τελευταία χρόνια. Μόνο για φέτος, αναμένεται να πέσουν κατά 2%, σύμφωνα με την εταιρεία ερευνών Gartner.

Πηγή: Fortunegreece.com