Από την Γωγώ Θωμά,

Μήπως αυτό είναι το τέλος στις βαφές μαλλιών όπως τις ξέραμε μέχρι σήμερα; Κομμωτήριο στο Ντουμπάι γίνεται viral με αφορμή την ασυνήθιστη μέθοδο που χρησιμοποιεί στη διαδικασία βαψίματος των μαλλιών.

1

Θέλετε να κάνετε τα μαλλιά σας καστανά, αλλά προτιμάτε να αποφεύγετε τις βαφές; Κομμωτήριο στο Ντουμπάι υποστηρίζει πως έχει τον τρόπο. Πρωταγωνιστής του project είναι η πραλίνα σοκολάτας και τα αποτελέσματα είναι θεαματικά. Σε ένα σύντομο κλιπ -το οποίο δημοσίευσε στα social media ο beauty blogger με έδρα το Ντουμπάι, Huda Kattan– αρχικά οι ειδικοί λούζουν τα μαλλιά της ξανθιάς πελάτισσας και στη συνέχεια απλώνουν πάνω τους ένα μείγμα από Nutella και συμπυκνωμένο γάλα. Το κεφάλι της καλύπτεται με αλουμινόχαρτα και η πελάτισσα περιμένει να επιδράσει το μείγμα –όπως δηλαδή γίνεται συνήθως όταν βάφουμε τα μαλλιά μας.

4

Όταν περάσει το απαιτούμενο χρονικό διάστημα και το μείγμα της πραλίνας σοκολάτας και του γάλακτος ξεπλένονται, τα μαλλιά έχουν αλλάξει χρώμα. Στο τέλος του βίντεο τα μαλλιά της πελάτισσας είναι φυσικά καστανά και καθόλου κίτρινα –απόχρωση που αποτελεί τον μεγαλύτερο πονοκέφαλο των ξανθών γυναικών. Ωστόσο, αν και είναι πολλοί αυτοί που δελεάζονται από την ιδέα να χρησιμοποιήσουν ένα φυσικό τρόπο για να βάψουν τα μαλλιά τους, δεν είναι λίγοι εκείνοι που δείχνουν μέσα από τα σχόλιά τους μπερδεμένοι, έχοντας αμέτρητες ερωτήσεις για το «how to».

5

Φυσικά, αξίζει να σημειωθεί πως τα οφέλη της σοκολάτας στα μαλλιά μας είναι πολλά και γνωστά από το παρελθόν, αφού μελέτες έχουν αποδείξει πως όταν απλώνεται στο τριχωτό της κεφαλής έχει την ιδιότητα να αυξάνει τα επίπεδα του αίματος και βοηθά τα μαλλιά να μακρύνουν. Επιπλέον, πολλές γυναίκες δεν αποχωρίζονται τις μάσκες μαλλιών με βάση το κακάο και τη σοκολάτα, αφού κάνουν τα μαλλιά πιο λαμπερά.

6

Δείτε το βίντεο

Πηγή: dailymail.co.uk