Επίθεση με βιτριόλι: Κάμερες κατέγραψαν τη ύποπτη γυναίκα χωρίς μάσκα

Στην εκπομπή LIVE NEWS μίλησε ο αστυνομικός συντάκτης του newsit.gr, Θεοδόσης Πάνου, αναφορικά με τις εξελίξεις στην υπόθεση με την επίθεση με βιτριόλι.

Σύμφωνα με τις σχετικές πληροφορίες, η δράστις έκανε κλήση από καρτοτηλέφωνο επί της οδού Ακαδημίας, σε σημείο όπου υπάρχουν κάμερες. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν φορούσε μάσκα.

Το περιστατικό έλαβε χώρα την προηγουμένη της επίθεσης, το βράδυ.

Όπως ανέφερε ο Θεοδόσης Πάνου, οι κάμερες έχουν καταγράψει την ύποπτη γυναίκα. Η εικόνα είναι από ψηλά, ωστόσο υπάρχει συγκεκριμένη γωνία που διακρίνεται το πρόσωπό της.

Τόσο η σωματοδομή όσο και η περούκα που φορούσε η ύποπτη γυναίκα στην οδό Ακαδημίας παραπέμπουν στη γυναίκα με το βιτριόλι που πραγματοποίησε την επίθεση στην 34χρονη Ιωάννα.  

 

 

Οι Αρχές αναλύουν 10.000 τηλεφωνικές κλήσεις – Στενεύει ο κλοιός

Σχεδιασμένη στην παραμικρή της λεπτομέρεια ήταν η επίθεση της μαυροντυμένης γυναίκας στην 34χρονη Ιωάννα με βιτριόλι, η οποία μέσα σε μερικά δευτερόλεπτα είδε τη ζωή της να αλλάζει.

Οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών και του Τμήματος Ασφαλείας Καλλιθέας περιμένουν να συνέλθει η 34χρονη από τα αλλεπάλληλα χειρουργεία στα οποία υποβάλλεται στο Θριάσιο Νοσοκομείο, προκειμένου να την επισκεφθούν πάλι και να προσπαθήσουν, εκτός των άλλων, να διασταυρώσουν κάποιες πληροφορίες που έχουν στη διάθεσή τους.

Η Αστυνομία εκτιμά ότι μέσα στις επόμενες ημέρες πρόκειται να υπάρξει σημαντική πρόοδος των ερευνών που θα «φωτίσουν» το πρόσωπο της άγνωστης μαυροφορεμένης που επιτέθηκε στην 34χρονη.

Αυτή τη στιγμή, σύμφωνα με τις πληροφορίες που μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η Αστυνομία εξετάζει περίπου 10.000 τηλεφωνικές επικοινωνίες που έγιναν την ημέρα της επίθεσης, Τετάρτη 20 Μαΐου, στην ευρύτερη περιοχή της Καλλιθέας.

Οι αστυνομικοί που διερευνούν την υπόθεση πιστεύουν ότι από τα αποτελέσματα που θα προκύψουν, σε συνδυασμό με ορισμένα άλλα, θα εντοπιστεί η δράστις.

Επίσης, όπως επισημαίνουν πηγές της ΕΛΑΣ, η άτυχη γυναίκα δεν έχει αναγνωρίσει, έως σήμερα, κάποιο πρόσωπο, αλλά ούτε και μια φωνή από ηχητική καταγραφή.

Η δράστις είχε αρρωστημένη εμμονή με την Ιωάννα

Η αστυνομία έχει βάλει στο μεγεθυντικό φακό κάθε διαθέσιμο οπτικό υλικό ενώ, όπως προκύπτει από τα στοιχεία, η δράστις χρησιμοποίησε λεωφορείο για να φτάσει στον τόπο της ενέδρας και έφυγε με το ταξί που την περίμενε.

Έχουν την φωνή της δράστιδος, την εικόνα της, ξέρουν πώς έφτασε αλλά -κυρίως- πώς έφυγε από το σημείο της επίθεσης, γνωρίζουν ότι κάλεσε από καρτοτηλέφωνο της οδού Ακαδημίας για να μισθώσει το ταξί, ενώ έχουν και πληροφορίες που ερευνούν εξονυχιστικά και ίσως καταφέρουν έτσι να συμπληρώσουν τα κομμάτια του παζλ.

Αυτή είναι η διαδρομή της

Με βάση τα στοιχεία που έχουν στα χέρια τους οι αστυνομικοί έχουν χαρτογραφήσει τη διαδρομή της γυναίκας που ακολούθησε.

Η δράστις φέρεται να μετέβη από την περιοχή της οδού Ηλιουπόλεως, μεταξύ Παγκρατίου και Νέου Κόσμου, στην στάση της οδού Ακαδημίας και ύστερα να πήρε λεωφορείο προς Καλλιθέα.

Την πρώτη φορά, την ημέρα πριν από την επίθεση, κατέβηκε στο ύψος του Φιξ, περπάτησε μέχρι τους τηλεφωνικούς θαλάμους, έκανε την κλήση στο ταξί και στη συνέχεια προχώρησε προς Καλλιθέα.

Επανέλαβε το εγχείρημά της την επόμενη μέρα, όπου και πραγματοποίησε την επίθεση κατά της άτυχης 34χρονης, ενώ και τις δύο φορές την περίμενε στη λεωφόρο Θησέως το ταξί που είχε καλέσει.

Η δράστις μετά την επίθεση βρισκόταν σε πανικό και με γρήγορο βήμα προσπάθησε να διασχίσει την οδό Θησέως, όπου ένα τρόλεϊ και ακόμα ένα όχημα παραλίγο να την πατήσουν.

Εμμονική η δράστις

Άτομο που είχε αρρωστημένη εμμονή με την 34χρονη Ιωάννα και θέλησε να της καταστρέψει την ζωή είναι η δράστις της επίθεσης, σύμφωνα με τους ειδικούς.

Όπως υποστηρίζουν, η καταδίκη της δράστιδος θα πρέπει να είναι τέτοια, που να περάσει το μήνυμα σε επίδοξους μιμητές πως δεν υπάρχει τέλειο έγκλημα. Οι αρχές φαίνεται να βαδίζουν σε καλό δρόμο. Αφού έχουν καταφέρει να συγκεντρώσουν πολύτιμα στοιχεία.

Σκανάρουν τα social media της 34χρονης

Ιδιαίτερη σημασία δίνουν και στα προφίλ που διατηρεί στα social media η Ιωάννα, η οποία είναι μία γυναίκα γεμάτη ζωή. Ψάχνουν να βρουν εάν κάποιος ή κάποια την είχε βάλει στο στόχαστρο και της έστελνε περίεργα μηνύματα.

Σήμερα διανύει την τρότη μετεγχειρητική μέρα από το τρίτο κατά σειρά χειρουργείο στο οποίο υπεβλήθη.

Στο πλευρό της βρίσκεται συνεχώς η μητέρα της, μια ομάδα έμπειρων γιατρών, όμως ο δρόμος της αποκατάστασης θα είναι μακρύς. Μόλις η κατάσταση της υγείας της το επιστρέψει θα την επισκεφθούν και πάλι αστυνομικοί.

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!