Διαβήτης και ερωτική ζωή!

Το σεξ είναι ένα σημαντικό κομμάτι της ζωής όλων των ανθρώπων, αλλά δεν είμαστε πάντα πολύ καλοί στο να μιλάμε γι’ αυτό. Ειδικά τα άτομα που ανησυχούν ότι ο διαβήτης τους θα επηρεάσει τη σεξουαλική τους ζωή είναι ακόμη πιο αμήχανα στο να αναφερθούν στο πρόβλημά τους.

Ωστόσο, είναι σημαντικό να γνωρίζετε ότι διαβήτης δεν σημαίνει αυτόματα και προβλήματα στο σεξ! Και αν αυτά υπάρχουν, δεν είναι απαραίτητο να διαρκέσουν για πάντα! Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να βελτιώσετε την ερωτική σας ζωή…

Υψηλά και χαμηλά επίπεδα σακχάρου στο αίμα

Αν το σάκχαρο ανεβαίνει ή πέφτει πολύ χαμηλά κατά τη διάρκεια ή μετά το σεξ, αυτό μπορεί να σας εμποδίσει να το απολαμβάνετε; Το σεξ είναι, τελικά, σαν την άσκηση, οπότε μπορεί να μειωθεί η πρόσληψη σακχάρων! Μάλιστα, είναι πιθανό να πάθετε και υπογλυκαιμία.

Ωστόσο, όλοι οι διαβητικοί δεν παθαίνουν υπογλυκαιμία, όταν κάνουν σεξ. Αρκεί να ελέγχετε τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα σας πριν από τη συνουσία. Καλό είναι να έχετε κάτι ζαχαρούχο κοντά σας, για να μπορείτε να το φάτε ή να το πιείτε γρήγορα και να θεραπεύσετε μια υπογλυκαιμία, εάν χρειαστεί.
Αν χρησιμοποιείτε αντλία ινσουλίνης, το να τη βγάλετε πριν από το σεξ μπορεί να σας εμποδίσει να πάθετε υπογλυκαιμία. Αλλά αυτό δεν λειτουργεί με όλους τους διαβητικούς.

Διαβάστε πληροφορίες σχετικά με την υπογλυκαιμία και λάβετε συμβουλές από τον γιατρό σας για το τι μπορεί να σας βοηθήσει.

Σεξουαλική δυσλειτουργία

Οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν σεξουαλικές δυσκολίες κάποια στιγμή στη ζωή τους, είτε έχουν διαβήτη είτε όχι. Το ότι είστε διαβητικοί δεν σημαίνει αυτόματα πως θα αντιμετωπίσετε πρόβλημα. Ωστόσο, είναι σημαντικό να γνωρίζετε ότι τα υψηλά επίπεδα σακχάρου για μεγάλο χρονικό διάστημα μπορεί να προκαλέσουν προβλήματα, όπως η σεξουαλική δυσλειτουργία. Τα υψηλά επίπεδα σακχάρου στο αίμα μπορεί να βλάψουν τα αιμοφόρα αγγεία και τα νεύρα σας, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που αφορούν στα σεξουαλικά σας όργανα. Αυτό μπορεί να σημαίνει λιγότερη ροή αίματος προς τα σεξουαλικά όργανα ή μείωση της αίσθησης. Αυτόματα, δυσκολεύεστε να διεγερθείτε ή να φτάσετε σε οργασμό.

Ακόμη, οι διαβητικοί είναι πιο εκτεθειμένοι σε λοιμώξεις του ουροποιητικού συστήματος και σε σεξουαλικά νοσήματα. Τα σεξουαλικά προβλήματα δεν θα επηρεάσουν όλους τους διαβητικούς, αλλά πρέπει να ξέρετε πώς να μειώσετε τον κίνδυνο τέτοιων νοσημάτων και πώς να τα διαχειριστείτε, είτε είστε άντρες είτε γυναίκες.

Τα συναισθήματα και… η κρεβατοκάμαρα

Πολλά πράγματα μπορεί να επηρεάσουν την επιθυμία μας να κάνουμε σεξ. Είναι αυτό που όλοι αποκαλούν «χαμηλή λίμπιντο». Αν αντιμετωπίζετε δυσκολίες, δεν φταίει απαραιτήτως ο διαβήτης σας.
Αν είστε κουρασμένοι, πιεσμένοι ή έχετε χαμηλή αυτοεκτίμηση, μπορεί να μειωθεί η διάθεσή σας για έρωτα. Μπορεί επίσης να φταίει κάποιο άλλο φάρμακο που παίρνετε ή οποιαδήποτε θεραπεία είχατε κάνει στο παρελθόν.

Τα συναισθήματά σας έχουν, επίσης, μεγάλο αντίκτυπο. Εάν αισθάνεστε αμηχανία εξαιτίας της αντλίας σας ή επειδή έχετε κάποια άλλα προβλήματα, αυτό μπορεί να γίνει ένας φαύλος κύκλος και να σας κάνει να μη θέλετε το σεξ.

Δεν είναι εύκολο να αντιμετωπίσετε όλα αυτά τα συναισθήματα. Αλλά υπάρχει υποστήριξη εκεί έξω και το να μιλήσετε σε κάποιον ειδικό για το τι σας συμβαίνει είναι πάντα το πρώτο βήμα. Γνωρίζετε ότι δεν είστε μόνοι. Είτε πρόκειται για το ταίρι σας είτε για έναν φίλο ή έναν ψυχολόγο ή γιατρό, είναι καλό να μιλάτε!

 

 

Διαβάστε περισσότερα εδώ: zougla.gr

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!