Γιατί είναι σημαντικό να ζητάς αυτά που θέλεις στο σεξ!

Τι είναι καλό σεξ; Τι ορίζουμε ως απολαυστική συνουσία; Η αλήθεια είναι ότι δεν υπάρχει μία γενική, αντικειμενική απάντηση. Η σεξουαλική απόλαυση είναι καθαρά υποκειμενική υπόθεση. Αυτό που μπορεί να αρέσει σε σένα, μπορεί να να μην αρέσει σε κάποιον άλλον. Ο καθένας έχει διαφορετικές προτιμήσεις στο κρεβάτι και αυτό είναι πολύ ok. 

Η Melissa Ambrosini, αρθρογράφος των New York Times και συγγραφέας του βιβλίου αυτοβελτίωσης Mind, Body, Green είναι ξεκάθαρη: «το να επικοινωνείς στη σύντροφό σου τις ερωτικές σου επιθυμίες μπορεί να φαίνεται κάπως περίεργο στην αρχή, να είναι μία άβολη, αμήχανη κατάσταση, ωστόσο είναι αυτή που θα σας συντονίσει σεξουαλικά ώστε να κάνετε καλύτερο, πιο απολαυστικό σεξ».

Με τη σειρά του, ο Casey Tanner, σύμβουλος σχέσεων σημειώνει σε άρθρο του στο Oprah Daily (την ιστοσελίδα της Oprah Winfrey) ότι «οι σκέψεις μας για το σεξ είναι πολλές και τις περισσότερες φοβάμαστε ή ντρεπόμαστε να εκφράσουμε. Κι όμως, αυτό είναι ένα καλό εφαλτήριο για να δουλέψει το ζευγάρι όχι μόνο τη σεξουαλική του ζωή, αλλά και την ίδια του τη σχέση, να απαπτύξει μεγαλύτερη εμπιστοσύνη και οικειότητα». Για να καταλήξει: «Η επικοινωνία είναι χρυσός. Ο φόβος είναι ο χειρότερος σύμβουλος»…

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!