Αντζελίνα Τζολί: Η δωρεά των 200.000 δολ. την ημέρα των γενεθλίων της

Η Αντζελίνα Τζολί (Angelina Jolie) έγινε 45 ετών και σύμφωνα με δημοσίευμα του Entertainment Tonight, είδε την ημέρα των γενεθλίων της σαν μια ευκαιρία να δείξει την ευαισθησία της αναφορικά με το θέμα της τραγικής δολοφονίας του George Floyd, η οποία πυροδότησε κύμα αντιδράσεων τόσο στις Η.Π.Α. όσο και σε άλλες χώρες παγκοσμίως. Η ηθοποιός και σκηνοθέτης Αντζελίνα Τζολί αποφάσισε να δωρίσει 200.000 δολάρια στον οργανισμό NAACP Legal Defense Fund. Ο συγκεκριμένος οργανισμός αποτελείται από δικηγόρους που μάχονται εναντίον των φυλετικών διακρίσεων και της καταπάτησης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Η ηθοποιός σε δήλωσή της στο ΕΤ είπε: «Τα δικαιώματα δεν ανήκουν σε καμία ομάδα για να τα δώσει σε μία άλλη. Οι διακρίσεις και η ατιμωρησία δεν μπορούν να γίνουν ανεκτές, να εξηγηθούν ή να δικαιολογηθούν. Ελπίζω να μπορούμε να συναντηθούμε ως Αμερικανοί για να αντιμετωπίσουμε τα βαθιά διαρθρωτικά λάθη στην κοινωνία μας. Στηρίζω τις προσπάθειες του NAACP Legal Defense Fund και τη μάχη τους για την ισότητα, την κοινωνική δικαιοσύνη και την κλήση τους για άμεση νομοθετική μεταρρύθμιση

Πηγή δήλωσε στο ET ότι τα 45α γενέθλιά της η ηθοποιός τα πέρασε σε καραντίνα στο Λος Άντζελες με τα έξι της παιδιά – Maddox, Pax, Zahara, Shiloh, Knox και Vivienne – και η σκέψη της ήταν με τις οικογένειες των ανθρώπων που περνούν τόσο δύσκολα. Η Τζολί συνεχίζει την εργασία της στα Ηνωμένα Έθνη, ενώ πρόσφατα δώρισε το ποσό του ενός εκατομμυρίου δολαρίων στην οργάνωση No Kid Hungry, μια πρωτοβουλία που διανέμει βοήθεια σε κοινότητες για να παράσχουν γεύματα σε παιδιά που σιτίζονται στα σχολεία. Ο πρώην σύζυγός της, Μπραντ Πιτ βρέθηκε σε διαδήλωση για τη δολοφονία του George Floyd στο Λος Άντζελες την περασμένη Τετάρτη.

 

topontiki

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!