Αέρια την ώρα του σεξ! Πότε μπορεί να σου συμβεί;

Θεωρείται ίσως η πιο άβολη στιγμή μεταξύ των δυο εραστών. Τα αέρια και οι ήχοι μπορεί να προέρχονται από τον κόλπο της γυναίκας. Ας δούμε τι είναι τα κολπικά αέρια 

Η Mary Jane Minkin, καθηγήτρια Γυναικολογίας και Μαιευτικής στην Ιατρική Σχολή του Γέιλ, εξηγεί  «κολπικά αέρια».

«Λέω στις ασθενείς μου που μου αναφέρουν αυτό το περιστατικό ότι είναι απολύτως φυσιολογικό», εξηγεί αρχικά η Minkin. Τα κολπικά αέρια είναι κατι διαφορετικό από εκείνα που προέρχονται από το εντερικό μας σύστημα και είναι αποτέλεσμα της παγίδευσης αέρα στον κόλπο της γυναίκας. Πολλές φορές μέσα στον κόλπο της γυναίκας παγιδεύονται αέρια. Μιας και το σχήμα του κόλπου δεν είναι μια ευθεία αλλά υπάρχουν πτυχώσεις, είναι πολύ πιθανόν να συμβεί κάτι τέτοιο. Τα κολπικά αέρια δεν είναι κάτι που διδάσκουμε στη σχολή αλλά ναι μπορεί να συμβούν στην γυναίκα σε όποια στάση στο σεξ και επίσης όταν η γυναίκα γυμνάζεται. Πολλές φορές αυτό που λέω στις γυναίκες, συνεχίζει η Minkin είναι να εξηγούν στους συντρόφους τους το πώς λειτουργεί το γυναικείο σώμα ώστε και να μη νιώθουν άσχημα και να μην έρχεται το ζευγάρι σε αμηχανία όταν τα κολπικά αέρια απελευθερώνονται.

Ας δούμε όμως και τι γίνεται σχετικά με τα αέρια από το έντερο 

Όλοι δημιουργούμε και εκλύουμε αέρια, αλλά ελάχιστοι το παραδέχονται και αυτό μπορεί να συμβεί και κατά τη διάρκεια της ερωτικής πράξης. Το είδος της διατροφής αλλά και η ποσότητα είναι βασικοί παράγοντες της παραγωγής τους. Ας δούμε ποιες είναι οι τροφές που προκαλούν αέρια:

Το γάλα

Λαχανικά όπως  μπρόκολο, λάχανο, κουνουπίδι

Όσπρια και

Δημητριακά ολικής άλεσης

Πολύ σημαντικό ρόλο παίζει και το έντονο στρες.

Τι μπορεί να αλλάξει

Αν κάποιος νιώσει ότι κάποιες από αυτές τις τροφές τον ενοχλεί καλό θα ήταν να μειώσει την ποσότητά τους σύμφωνα βέβαια και με τη γνώμη του ιατρού. Επίσης ο καφές το κάπνισμα και το ποτό θεωρούνται από πολλούς ειδικούς επιβαρυντικά.

Να περιορίσουμε  το αλκοόλ, το κάπνισμα και τον καφέ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!