Πολιτιστική ατζέντα για σήμερα Τετάρτη απο το Bizznews.gr

Πάντα δίπλα στον χώρο του πολιτισμού και των τεχνών.


• Εγκαίνια στον Κεραμεικό για την έκθεση της Μαρίας Λοϊζίδου «A Transfer. Μεταβίβαση» που διοργανώνει ο οργανισμός ΝΕΟΝ σε επιμέλεια της Συραγούς Τσιάρα, διευθύντριας του Κέντρου Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης. Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 31 Οκτωβρίου.

• Εως και την Πέμπτη (10/9) συνεχίζεται στο Θέατρο 104 η παρουσίαση της εικαστικής performance της Ματίνας Μέγκλα εμπνευσμένης από τους πίνακες του Τσέχου φωτογράφου Jan Saudek. Ερμηνεύουν οι Νάνσυ Σταματοπούλου και Θανάσης Ακοκκαλίδης. Ωρα έναρξης 9 μ.μ. Ευμολπιδών 41, Γκάζι.

• Η ταινία «Για όλα φταίει το γκαζόν» (Josiane Balasko) προβάλλεται στην αυλή του Πολυχώρου Χυτήριο στο πλαίσιο κύκλου μεταμεσονύκτιων προβολών. Ωρα έναρξης 11 μ.μ. Ιερά Οδός 44, Γκάζι.

• Παρουσίαση του νέου βιβλίου του Θάνου Κονδύλη «Εγκλημα στην αρχαία Αμφίπολη» (εκδ. Ψυχογιός) στο καφέ του βιβλιοπωλείου Ιανός. Με τον συγγραφέα θα συνομιλήσει ο δημοσιογράφος Νίκος Θρασυβούλου, ενώ ανάγνωση αποσπασμάτων θα κάνει ο ηθοποιός Βασίλης Παλαιολόγος. Ωρα έναρξης 8.30 μ.μ. Σταδίου 24.

• Στο Δημοτικό Θέατρο Ηλιούπολης «Δημήτρης Κιντής» δίνουν τη συναυλία τους «Καινούργιο φιλί» η Γιώτα Νέγκα και ο Θέμης Καραμουρατίδης. Με τραγούδια από την προσωπική τους δισκογραφία, καθώς και επιλογές από σπουδαία ελληνικά τραγούδια. Ωρα έναρξης 9 μ.μ. Γαρδίκη και Σμόλικα, Ηλιούπολη.

• Συναυλία δίνει στο Θέατρο Δάσους Θεσσαλονίκης ο Σωκράτης Μάλαμας γιορτάζοντας την τριαντάχρονη του πορεία επί σκηνής. Η βραδιά είναι η τελευταία συναυλία της φετινής καλοκαιρινής του περιοδείας ανά την Ελλάδα. Ωρα έναρξης 8.30 μ.μ.

• Στο Θέατρο Αυλαία της Θεσσαλονίκης έχει πρεμιέρα η «Ωραία Ελένη» του Οφενμπαχ σε σκηνοθεσία του Παναγιώτη Αδάμ και ενορχήστρωση/διασκευή του Μιχάλη Παπαπέτρου. Ερμηνεύουν οι Ελένη Λιώνα, Νίκος Στεφάνου, Τίμος Σιρλαντζής, Αντώνης Σιγάλας κ.ά. Ωρα έναρξης 9 μ.μ. Πλατεία ΧΑΝΘ, Θεσσαλονίκη.

• Στο Πνευματικό Κέντρο του δήμου Αθηναίων εγκαινιάζεται αύριο η έκθεση ζωγραφικής «Η Ληστεία» του Ιρακινού καλλιτέχνη Falah Ghati που θα διαρκέσει έως τις 25 του μήνα. Ωρα έναρξης των εγκαινίων στις 7 μ.μ. Αίθουσα «Κ. Καβάφης», Ακαδημίας 50.



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!