Γιάννης Κόλλιας: ”Μείναμε λίγοι άντρες που φοράμε παντελόνια”

Για τον έρωτα το λαϊκό τραγούδι τα τάλεντ σόου αλλα και τους πολιτικούς έξω από τα δόντια. Κι όπως λέει και ο ίδιος μείναμε λίγοι άντρες σε αυτό τον κόσμο … Απολαύστε τον!!


Είναι ένας αυθεντικός λαϊκός τραγουδιστής με πολύ εμπειρία στην ζωή του και στις πίστες πολλά χρόνια τώρα. Άνοιξε τα χαρτιά του και μιλάει για όλα όπως μόνο εκείνος ξέρει. Ο Γιάννης Κόλλιας μιλάει αποκλειστικά στην Άννα Τσιάλτα  για το νέο του τραγούδι με τα παντελόνια κάτω και βάζει στην θέση τους πολλούς.

Για τον έρωτα το λαικό τραγούδι τα τάλεντ σόου αλλά και τους πολιτικούς έξω από τα δόντια. Κι όπως λέει και ο ίδιος μείναμε λίγοι άντρες σε αυτό τον κόσμο … Απολαύστε τον!!

 Καινούργιο  CD με τίτλο που ξεσηκώνει. Μιλήστε μου λίγο για αυτό; 

Αυτήν την φορά ειμαι πολύ ευχαριστημένος και περήφανος μαζί, γιατί κυκλοφόρησα αυτο το CD με την εταιρία που είχα απωθημένο από το ξεκίνημα μου(!), τη ΜΙΝΟΣ. Εχω βάλει τα δυνατά μου λοιπόν και ελπίζω να την δικαιώσω, όπως και να δικαιώσω και τον εαυτό μου, επειδή κλείνω φέτος 30 χρόνια στις πίστες της Αθηνάς!

Μήπως είστε λίγο προκλητικός με τον τίτλο; Στα παντελόνια που φοράω; Πείτε μου τι θέλει να πει ο στίχος και γιατί θεωρείτε ότι εσείς το αντιπροσωπεύετε;
Η πλάκα σχετικά με τον τίτλο «Στα παντελόνια που φοράω», είναι ότι το προτιμούν οι γυναίκες!!! Αυτό στο λέω γιατι βλέπω αντιδράσεις όταν το τραγουδώ στο μαγαζι… ή όταν το ακούνε στα κλαμπ που παίζει! Προφανώς έχει να κάνει με την μεγάλη αλλαγή που εχει συμβεί στην κοινωνία σήμερα, η οποία μάλλον εχει παψει να είναι ανδροκρατούμενη πια(!) – με λίγα λόγια οι γυναικες δυσκολεύονται πια να βρουν άντρες που να φοράνε παντελόνια με την παλιά έννοια του άντρα – τι να πω! Έχουμε μείνει λίγοι πια! Χαχα!
1234378_580553415344940_1071993150_n-333x500

Που σας συναντάμε αυτό τον καιρό να εμφανίζεστε; Τι ετοιμάζετε αυτό το καλοκαίρι για εμφανίσεις σας;
Είμαι, ήδη, από αρχες Μαΐου στο «ΡΟΔΟΝ», στην περιοχη Φιξ- Συγγρου 55, 3ημερα και σας περιμένω όλους και εσένα βέβαια Άννα μου, «το μπουκάλι και τα λουλούδια από μένα εννοείται», θα είμαι εκεί μέχρι Αύγουστο και τις κενές ημερομηνίες θα κάνω και καμιά συναυλία «πανηγύρι» στην επαρχία, που μ’ αρέσει.

Υπάρχει λαϊκό τραγούδι σήμερα; Κάποιοι προσπαθούν να το τελειώσουν; Ποια είναι η γνώμη σας;
Όσο υπάρχουν ακόμα άνθρωποι πάντα θα υπάρχει και λαϊκό τραγούδι, που θα μιλάει για τα προβλήματα και τις διάφορες καταστάσεις που περνάμε στην ζωή μας. Όντως υπάρχει μια δυσκολία στην προώθηση του λαϊκού τραγουδιού, αλλά καμιά φορά αυτό βγαίνει και σε καλό, όπως με το ρεμπέτικο, που κάποτε ηταν απαγορευμένο και τώρα ειναι στη μόδα και ιν.

Είστε ένας άνθρωπος που τα λέει πάντα έξω από τα δόντια. Θα μου πείτε δυο λόγια για την πολιτική και τους πολιτικούς, μιας και προερχόμαστε από εκλογές;Τι θεωρείτε εσείς ότι πρέπει να αλλάξει;

Δεν θεωρώ οτι φταίει το πολίτευμα που μας διοικεί μετά την μεταπολίτευση… αλλά οι άνθρωποι που είναι στα πράγματα – πρέπει να έρθουν νέα πρόσωπα, με μεράκι, που να μην υπηρετούν συμφέροντα και να τηρούνται οι νόμοι αυστηρά και για όλους – μόνο έτσι θα σωθούμε.

Τι σημαίνει το λαϊκό τραγούδι για εσάς αυτή την εποχή; Το πολεμάνε;

Διανύουμε την εποχή της μετριότητας. Είναι  δύσκολο οι μέτριοι λοιπόν να υπηρετήσουν το λαϊκό τραγούδι, αφού δεν μπορούν να το φτάσουν…. το πολεμάνε και το απαξιώνουν.

Γιατί θεωρείτε ότι δεν ακούγονται λαϊκά τραγούδια στο ραδιόφωνο; Τι θεωρείτε ότι φταίει;
Ποιος κάθεται τώρα να ακούει σοβαρά τραγούδια που έχουν και μήνυμα; Θέλουν όλοι ανάλαφρα τραγουδάκια και χαζά. Διανύουμε βλέπεις και την εποχή του τραλαλά.

Τι θα συμβουλεύατε τους νέους που βγαίνουν τώρα στο τραγούδι;
Να βρουν χορηγό – χρηματοδότη γιατί αλλιώς…γιοκ…

Ποια είναι η γνώμη σας για το τελευταίο σόου ταλέντων που είδαμε; Θα πηγαίνατε ως κριτής σε ένα τέτοιο σόου;
Είναι ακριβώς όπως το είπες… σόου! Όλα γίνονται για το θέαμα, δεν τους ενδιαφέρει το τραγούδι και να αναδείξουν ένα νέο ταλέντο – είναι καθαρά κάτι στημένο, να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα του καναλιού και των τραγουδιστών που πάνε – από αυτήν την άποψη…. θα πήγαινα για την προσωπική μου προβολή κι εγώ!

  
  

 
Κάντε μας μια ευχή για να κλείσουμε όμορφα και θετικά την συνέντευξη μας.

Κατ’ αρχάς θέλω να ευχαριστήσω εσένα προσωπικά για την τιμή που μου έκανες και με φιλοξένησες εδώ και να ευχηθώ σε όλους μας, να τα καταφέρει η πατρίδα μας να γυρίσει σελίδα και να ξεφύγουμε απο αυτήν την κρίση που μας ταλαιπωρεί όλους.

 

 

 



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!