Ραντεβού και κατάθλιψη: Ταιριάζουν; – MaryMary.gr


Ραντεβού και κατάθλιψη: Ταιριάζουν;

Κι εδώ μιλάμε για μια πολύ, μα πάρα πολύ, λεπτή γραμμή.

Μπορεί να έχεις έρθει αντιμέτωπη με την κατάθλιψη είτε γιατί χώρισες ξαφνικά, είτε γιατί έχεις οικονομικά προβλήματα, είτε γιατί έχεις επαγγελματικά προβλήματα και γενικά οι λόγοι δεν τελειώνουν ποτέ. Τι γίνεται όμως, όταν σε αυτή την φάση της ζωής σου αποφασίσεις πως πρέπει να προχωρήσεις και ξαφνικά εμφανίζεται κάτι ενδιαφέρον στην ερωτική σου ζωή και θέλεις να δώσεις μια ευκαιρία;

Το μόνο σίγουρο είναι πως δεν μπορείς να πεις: «Μου πέρασε η κατάθλιψη και τώρα προχωράω». Αυτά δεν γίνονται από τη μια στιγμή στην άλλη. Ο ψυχολόγος Dr. Brown έκανε μια έρευνα για την Elite Daily και θέλησε να μοιραστεί μαζί μας τα αποτελέσματα που έβγαλε για να μας πει ποιο είναι το μυστικό για τα άτομα που θέλουν να αρχίσουν να βγαίνουν ραντεβού, ενώ αντιμετοπίζουν κατάθλιψη.

Και αυτό που έχει να μας πει είναι πως αυτά τα άτομα δεν πρέπει να δουν το ραντεβού ως μια σανίδα σωτήριας από την οποία θα να πιαστούν γιατί τότε η κατάσταση θα γίνει χειρότερη. Τα άτομα με κατάθλιψη θα πρέπει να καταλάβουν ότι το ραντεβού είναι ένα βήμα για να ξεφύγουν από αυτή και πως σε καμία περίπτωση δεν είναι σωστό και λογικό να μπουν σε μια σχέση χρησιμοποιώντας τον άλλον ως »γιατρικό». Γιατί;

Γιατί μέσα σε αυτή τη σχέση τίποτα δεν θα είναι νορμάλ. Οι αντιδράσεις δεν θα έχουν καμία σχέση με τις φυσιολογικές που θα είχε το συγκεκριμένο άτομο αν δεν βρισκόταν σε αυτή τη θέση. Η απόλαυση δεν θα υπάρχει σε τίποτα, ενώ ξαφνικά αυτό το άτομο θα απαιτήσει να γίνει το κέντρο του κόσμο.

Άρα αυτά που πρέπει να υπάρχει σαν σκέψη είναι πως αυτός ο καινούργιος άνθρωπος που ήρθε ξαφνικά είναι το κίνητρο για να δουλέψει το συγκεκριμένο άτομο με τον εαυτό του και όχι η λύση.

Μόνο έτσι θα υπάρξει δεύτερο ραντεβού μετά το πρώτο και ίσως μια σχέση.

πηγή



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!