Η Eurovision πηγαίνει στην… Ασία • Hit Channel


Το ασιατικό κοινό θα έχει τη δυνατότητα να βιώσει για πρώτη φορά την εμπειρία της Eurovision.

Ο Διαγωνισμός Τραγουδιού της Eurovision, το μεγαλύτερο μουσικό γεγονός στην Ευρώπη, πηγαίνει στην Ασία.

Όταν η Γηραιά ήπειρος καθιέρωσε το δικό της μουσικό διαγωνισμό, το 1956, διαγωνίζονταν μόνο εφτά συμμετοχές. Σήμερα πάνω από 40 χώρες λαμβάνουν μέρος στην ετήσια εκδήλωση, από την Ισλανδία έως το Αζερμπαϊτζάν, προσελκύοντας πάνω από 200 εκατομμύρια τηλεθεατών παγκοσμίως.

Το μακροβιότερο μουσικό show στον πλανήτη πηγαίνει στο μεγαλύτερο μουσικό κοινό στην υφήλιο. Οι χώρες από την περιοχή της Ασίας και του Ειρηνικού ωκεανού θα έχουν τη δυνατότητα να διαγωνιστούν στη δική τους εκδοχή του Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision για πρώτη φορά.

Κάθε χώρα θα επιδείξει την τραγουδοποιία και τα ταλέντα της στην Ασία και στον υπόλοιπο κόσμο, με φόντο τον παρθενικό νικητή του Ασιατικού Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision.

Η πρώτη ασιατική Εurovision θα διεξαχθεί τον Ιούλιο του 2018 στη Σιγκαπούρη. Τη διοργάνωση είχαν διεκδικήσει επίσης το Χονγκ Κονγκ και το Σίδνεϊ της Αυστραλίας, η οποία τα δύο τελευταία χρόνια διαγωνίζεται στην ευρωπαϊκή έκδοση του θεσμού. Ο αριθμός των συμμετεχουσών αποστολών δεν έχει αποσαφηνιστεί.

Η επόμενη, 63η ευρωπαϊκή Εurovision θα διοργανωθεί στην Πορτογαλία, έπειτα από τη νίκη του Salvador Sobral με το «Amar Pelos Dois» τον προηγούμενο Μάιο στο Κίεβο της Ουκρανίας.

Δείτε επίσης:
Η διοργανώτρια πόλη της Eurovision 2018 ανακοινώθηκε

 

πηγή



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!