Η επετειακή έκδοση για τα 30 έτη του «The Joshua Tree» κυκλοφορεί • Hit Channel


Οι U2 γιορτάζουν τα τριάντα χρόνια από την πρώτη κυκλοφορία του «The Joshua Tree» με μία συλλεκτική (επαν)έκδοση με σπάνιο υλικό.

Μία επετειακή έκδοση του πέμπτου άλμπουμ των U2, του «The Joshua Tree», είναι πλέον διαθέσιμη για να σηματοδοτήσει τα τριάντα έτη από την κυκλοφορία του.

Μαζί με το άλμπουμ των 11 τραγουδιών, η super deluxe έκδοση συλλεκτών περιλαμβάνει τη ζωντανή ηχογράφηση της συναυλίας στο «Madison Square Garden» της Νέας Υόρκης το 1987, στο πλαίσιο του «The Joshua Tree Tour», αλλά και σπάνιο υλικό και B-sides από τις αυθεντικές ηχογραφήσεις του δίσκου, όπως επίσης και remixes του 2017 από τους Daniel Lanois, St Francis Hotel, Jacknife Lee, Steve Lillywhite και Flood.

Περιέχεται επίσης ένα βιβλίο 84 σελίδων με σκληρό εξώφυλλο αδημοσίευτων φωτογραφικών λήψεων τραβηγμένες από τον The Edge κατά τη διάρκεια της φωτογράφησης στην έρημο Mojave των Η.Π.Α. το 1986.

«Όταν βλέπω τους ανθρώπους που ήμασταν τότε», γράφει ο Edge στην εισαγωγή του, «βλέπω μία ομάδα προσκυνητών σε ένα ταξίδι προς ένα είδος δημιουργικού σπιτιού. Νομίζω ότι πραγματικά αποτυπώνει το πνεύμα της μπάντας εκείνη την περίοδο.»

Το εξώφυλλο του «The Joshua Tree».

Έχοντας κυκλοφορήσει στις 9 Μαρτίου 1987 για να αποσπάσει καθολική αναγνώριση, συστήνοντας hit singles όπως τα «With Or Without You», «I Still Haven’t Found What I’m Looking For» και «Where The Streets Have No Name», το «The Joshue Tree» αναρριχήθηκε έως το Νο1 στο Ηνωμένο Βασίλειο, στον Καναδά, στις Η.Π.Α., στην Ιρλανδία και στον υπόλοιπο κόσμο, πουλώντας πάνω από 25 εκατομμύρια αντιτύπων.

Με τη συγκεκριμένη δουλειά, οι Bono, The Edge, Adam Clayton και Larry Mullen Jr εκτοξεύθηκαν «από ήρωες σε superstars», όπως ανέφερε το «Rolling Stone».

Το περιοδικό «TIME» φιλοξένησε τους U2 στο εξώφυλλό του τον Απρίλιο του 1987, αναγορεύοντάς τους ως το «Rock’s Hottest Ticket». Τους δώδεκα μήνες που ακολούθησαν οι U2 δημιούργησαν εμβληματικές στιγμές, συμπεριλαμβανόμενου του βραβευμένου με Grammy video clip για το «Where The Streets Have No Name», με την ιρλανδική μπάντα να τραγουδά στην ταράτσας μία κάβας ποτών του Λος Άντζελες.

Επιπλέον, το συγκρότημα κέρδισε ένα BRIT Award και δύο βραβεία Grammy – μεταξύ αυτών και για το «Άλμπουμ της Χρονιάς», το πρώτο από τα 22 Grammy που έχουν παραλάβει έως σήμερα.

Επιπροσθέτως, οι U2 πραγματοποίησαν μία θριαμβευτική επάνοδο στο «σπίτι» τους με τέσσερις αξέχαστες συναυλίες στο Μπέλφαστ, το Δουβλίνο και το Κορκ το καλοκαίρι του 1987.

Παραγωγοί του «The Joshua Tree» ήταν οι Brian Eno και Daniel Lanois. Οι ηχογραφήσεις έλαβαν χώρα στα «Windmill Lane Studios» του Λονδίνου και στο «Dansmoate», το σπίτι που μεταγενέστερα έγινε κατοικία του μπασίστα Adam Clayton.

Η επετειακή έκδοση για τα 30 έτη του «The Joshua Tree» κυκλοφορεί από την Island Reocrds / Universal Music και από τη Minos EMI / Universal στην Ελλάδα στις ακόλουθες εκδόσεις: Super deluxe boxset εφτά βινυλίων, super deluxe boxset 4 CD, διπλό deluxe CD, στάνταρ βινύλιο και CD, αλλά και ψηφιακά.

U2 - The Joshua Tree (box set) - Hit Channel

Οι εκδόσεις και τα περιεχόμενα του «The Joshua Tree»

1. SUPER DELUXE BOXSET ΒΙΝΥΛΙΟΥ
LP 1+2 – The Joshua Tree album
LP 3+4 – The Joshua Tree Live at Madison Square Garden 1987
LP 5 – Remixes
LP 6 – Outtakes
LP 7 – B–sides

Επιπλέον βιβλίο και folio.

2. CD SUPER DELUXE BOXSET
CD1 – 2007 Joshua Tree album
CD2 – The Joshua Tree Live at Madison Square Garden 1987
CD3 – The Joshua Tree 2017 Remixes
CD 4 – The Joshua Tree B-sides / Outtakes

Επιπλέον βιβλίο και folio.

3. 2 CD DELUXE
CD 1 – The Joshua Tree album
CD 2 – The Joshua Tree Live at Madison Square Garden 1987

4. STANDARD ΒΙΝΥΛΙΟ
The Joshua Tree (διπλό βινύλιο 180gr)

5. STANDARD CD
The Joshua Tree

6. ΨΗΦΙΑΚΑ
Standard, Deluxe and Super Deluxe εκδόσεις όπως περιγράφονται παραπάνω.

Στις 12 Μαΐου οι U2 άρχισαν την περιοδεία του «The Joshue Tree Tour 2017, αρχής γενομένης από το Βανκούβερ του Καναδά για να συνεχίσουν στη Βόρεια Αμερική και την Ευρώπη.

Στο πρόγραμμα υπάρχει και η πρώτη εμφάνιση του συγκροτήματος ως επικεφαλής σε φεστιβάλ των Η.Π.Α., στο «Bonnaroo Music & Arts Festival» αυτό το καλοκαίρι.

 

πηγή



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!