
Ξέσπασε η Άντζελα Γκερέκου για τον Τόλη Βοσκόπουλο: «Όλο αυτό ήταν άκρως κατασκευασμένο»
Καλεσμένη στην εκπομπή «The 2Night Show» με τον Γρηγόρη Αρναούτογλου, βρέθηκε το βράδυ της Τετάρτης 25 Ιουνίου η Άντζελα Γκερέκου, με αφορμή την κυκλοφορία του νέου της βιβλίου. Η γνωστή ηθοποιός παραχώρησε μια συνέντευξη γεμάτη συγκίνηση, ανατρέχοντας τόσο στην επαγγελματική της διαδρομή, όσο και στις πιο προσωπικές στιγμές της ζωής της.
Η Άντζελα Γκερέκου αναφέρθηκε αρχικά στην πορεία της στην υποκριτική, τις σημαντικότερες στιγμές της καριέρας της, αλλά και τη μεταπήδησή της στην πολιτική σκηνή, από την οποία αποσύρθηκε πριν από έξι χρόνια, για να αφοσιωθεί στον ρόλο της ως πρόεδρος του ΕΟΤ.
Μεταξύ άλλων, περιέγραψε την εμπειρία της από τα βραβεία BAFTA, όπου συμμετείχε με την ταινία «Το Κορίτσι της Μάνης». Επίσης, αποκάλυψε γιατί τελικά δεν βρέθηκε στο πλευρό του Timothy Dalton ως το κορίτσι του James Bond, αν και είχε δεχθεί σχετική πρόταση.
Ιδιαίτερη συγκινητική ήταν η στιγμή που μίλησε για τον σύζυγό της, Τόλη Βοσκόπουλο, αναφερόμενη στην κοινή τους ζωή και στην αδικία που – όπως υποστήριξε – υπέστη ο αξέχαστος τραγουδιστής από την ελληνική Δικαιοσύνη.
«Ο κόσμος ξέρει την ψυχή του, ξέρει πόσο άρχοντας ήταν από τη μία, αλλά και πόσο απλός και προσιτός ήταν. Έκανε καλό σε όσους είχαν ανάγκη», δήλωσε χαρακτηριστικά, τονίζοντας τον διττό χαρακτήρα του μεγάλου ερμηνευτή.
Σχολιάζοντας τις δύσκολες στιγμές που αντιμετώπισε ο Τόλης Βοσκόπουλος, η ίδια σημείωσε: «Εκείνη την περίοδο, με πολύ μπρουτάλ τρόπο, πολύ κυνικό… Στην Ελλάδα το βλέπω περισσότερο… Αυτό που αγαπάμε και θαυμάζουμε, λες και υπάρχει μια ηδονή χαμηλότατου επιπέδου να το βλέπουμε να πέφτει και να χαιρόμαστε γι΄αυτό. Δεν τον υπερασπίζονται, το αντίθετο – ως ύαινες τρέχουν να αρπάξουν τα κομμάτια».
Με έντονη συναισθηματική φόρτιση, αποκάλυψε τη δική της αλήθεια για τη δικαστική διαμάχη του εκλιπόντος τραγουδιστή, λέγοντας: «Ξέροντας την αλήθεια, όπως την έχω ζήσει και όπως τη γνωρίζω χρόνια, αλλά που δεν μπορούμε να την πούμε αυτή τη στιγμή… Ένα μόνο θα πω: ότι όλο αυτό που κατασκευάστηκε – τα δικαστήρια, η προηγούμενη οικογένεια – ήταν άκρως κατασκευασμένα. Με έναν Τόλη που δεν είχε καμία σχέση με το χρήμα και ό,τι έπεται με αυτό. Με κάποιο πληρεξούσιο που είχε δώσει…».
Η Άντζελα Γκερέκου επεσήμανε ότι ο Τόλης Βοσκόπουλος ενεπλάκη άδικα σε μία υπόθεση που, στην ουσία, δεν τον αφορούσε. «Το κράτος αθώωσε εκείνους που εμπιστεύτηκε και έβαλε τον Τόλη στο στόχαστρο, ενώ δεν είχε καμία εμπλοκή. Η αδικία τον χτύπησε αλύπητα και αντί να ακούσουν τα κανάλια, οι δημοσιογράφοι, να πουν “να τον ακούσουμε λίγο”, πήγαν αντίθετα θεωρώντας τον υπεύθυνο. Μπλέχτηκε μία απίστευτη πλεκτάνη εις βάρος μιας ψυχής πραγματικά αθώας», τόνισε.
Η ίδια άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να μεταφερθεί η ζωή του Τόλη Βοσκόπουλου στον κινηματογράφο, σημειώνοντας πως κάτι τέτοιο θα μπορούσε να γίνει μόνο υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις.