Βύρωνας: Πώς η συμμορία «πλάσαρε» το κοκτέιλ ναρκωτικών στην 16χρονη – Νοσηλεύεται σε κώμα στην εντατική


Στην εντατική, σε κώμα και σε ιδιαίτερα κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται ένα 16χρονο κορίτσι που έπεσε θύμα της συμμορίας που πουλούσε ναρκωτικά σε ανήλικους.

Όπως αναφέρεται στο διαβιβαστικό της ΕΛ.ΑΣ, σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος δύο δραστών, άπαντες κατηγορούμενοι για παράβαση του άρθρου 187 παρ. 3 σε συνδ. με το αρ. 20 του Ν. 4139/13 «Συμμορία που δραστηριοποιείται στην διακίνηση ναρκωτικών ουσιών».

Επιπλέον, τρεις δράστες, κατηγορούνται για παράβαση του αρ. 23 του Ν. 4139/2013 σε συνδ. με τα αρ. 45 και 310 Π.Κ. «Ιδιαίτερα διακεκριμένες περιπτώσεις – Πρόκληση βαριάς σωματικής βλάβης», ενώ την ίδια ώρα κατηγορούμενος είναι και ένας ακόμη δράστης, για παράβαση του αρ. 231 Π.Κ. «Υπόθαλψη Εγκληματία».

Τέλος, τρεις από τους δράστες, είναι κατηγορούμενοι και για παράβαση του Ν. 2168/1993 «Περί Όπλων».

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, τις πρωινές ώρες της 06-11-2023 κλήθηκε σταθμός του EKAB σε διώροφη μονοκατοικία στον Βύρωνα Αττικής για να παραλάβει την ανήλικη, η οποία είχε αιμορραγία στην μύτη και είχε χάσει τις αισθήσεις της.

Στη συνέχεια, η ανήλικη εισήχθη στην Μ.Ε.Θ. του Γ.Ν.Α. «Ερυθρός Σταυρός», άσφυγμη, πραγματοποιήθηκε τεχνητή ανάνηψη, διασωλήνωση και καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση έχοντας υποστεί πνευμονική – αναπνευστική ανεπάρκεια.

Στις 15:00 ώρα στις 07-11-2023, και κατά την εξέταση της μάρτυρας και φίλης της ανήλικης παθούσας, η οποία βρισκόταν μαζί με το άτυχο κορίτσι, κατά τη διάρκεια του συμβάντος μια μέρα πριν η παθούσα βρισκόταν μαζί με έναν από τους δράστες στο άλσος Αιγάλεω, όπου έκαναν χρήση ουσιών και συγκεκριμένα σίσσα και ινδικής κάνναβης.

Στη συνέχεια μετέβησαν στον Βύρωνα στο σπίτι του δράστη, όπου εκεί βρίσκονταν ήδη και άλλοι εκ των δραστών.

Εκεί προέβησαν άπαντες στη χρήση ινδικής κάνναβης, ενώ η φίλη της ανήλικης ανέφερε χαρακτηριστικά ότι η παθούσα είχε, επίσης, προβεί στη χρήση ηρωίνης και λίρικα.

Βραδινές ώρες της 05-11-2023, άπαντες πλην ενός ανήλικου διανυκτέρευσαν στην ανωτέρω οικία και πρωινές ώρες της 06-11-2023 η ανήλικη δεν ξυπνούσε ενώ εντοπίστηκε ανάσκελα στο κρεβάτι χωρίς τις αισθήσεις της και με ανοιχτά μάτια, ενώ την ίδια ώρα έβγαζε από τη μύτη αίμα και υγρά.

Καθώς παρέμενε χωρίς αισθήσεις, κάλεσαν σταθμό του ΕΚΑΒ 3 από τους δράστες και αποχώρησαν από το σπίτι, ενώ μαζί της παρέμεινε μόνο η φίλης της.

Την 15:00΄ ώρα της 08-11-2023, και κατά την εξέταση του ενός ανήλικου, προέκυψε μεταξύ άλλων ότι ο ένας δράστης δραστηριοποιείται στην διακίνηση ναρκωτικών ουσιών και κυρίως ινδικής κάνναβης. Επιπλέον, στην διακίνηση συμμετέχουν δύο ακόμη δράστες. Ακόμη δήλωσε ότι αρκετές φορές τον υποχρέωναν μέσω εκβίασης και παρά την θέληση του στην διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.

Πρωινές ώρες της 07-11-2023, διενεργήθηκε νομότυπη κατ’ οίκον έρευνα παρουσία δικαστικού λειτουργού, στο διαμέρισμα στον Βύρωνα , εντός του οποίου δεν ανευρέθη κανείς από τους κατηγορουμένους, ενώ κατασχέθηκαν ένα κινητό τηλέφωνο και λοιπά τραπεζικά έγγραφα και λογαριασμοί.

Πρωινές ώρες της 14-11-2023, αστυνομικοί της Υ.Α.Α., θέσανε σε διακριτική επιτήρηση την είσοδο πολυκατοικίας στην περιοχή της Καισαριανής, με σκοπό τον εντοπισμό του ενός δράστη. Ο ανωτέρω εντοπίστηκε πλησίον της πολυκατοικίας του, του διενεργήθηκε έλεγχος, όπου στην κατοχή του ανευρέθησαν ένα κινητό τηλέφωνο, μία μπλε νάιλον συσκευασία η οποία περιείχε κάνναβη σε μορφή «σοκολάτας» καθαρού βάρους -0,38- γραμμαρίων και ινδική κάνναβη σε φυτική μορφή καθαρού βάρους -0,61- γραμμαρίων.

Εν συνεχεία, και παρουσία δικαστικού λειτουργού, διενεργήθηκε νομότυπη έρευνα στην οικία του, σε διαμέρισμα 1ου ορόφου στην Καισαριανή Αττικής, όπου ουδέν το άξιο ανευρέθηκε και μετά το πέρας της έρευνας οδηγήθηκε στην Υ.Α.Α., όπου και συνελήφθη.

Πρωινές ώρες της 14-11-2023, αστυνομικοί μετέβησαν επί της οδού… στην περιοχή της Γλυφάδας, όπου στο ανωτέρω σημείο βρισκόταν εγκαταλειμμένη πολυκατοικία, στο πίσω μέρος της οποίας υπήρχαν χώροι (πρώην αποθήκες) οι οποίοι κατά πληροφορίες χρησιμοποιούνται ως χώροι αποθήκευσης ουσιών.

Καθώς ο χώρος ήταν ελεύθερα προσβάσιμος, εισήλθαν εντός όπου ανευρέθησαν δύο από τους δράστες, όπου από κοινού και στην φυσική τους εξουσία ανευρέθηκαν δύο κινητά τηλέφωνα, δύο λειτουργικές ζυγαριές ακριβείας, πλήθος από σακουλάκια επιμερισμού και μία πλαστική συσκευασία, περιέχουσα:

• Τέσσερις -4- αυτοσχέδιες νάιλον συσκευασίες, περιέχουσες κάνναβη, συνολικού μεικτού βάρους -0,83- γραμμαρίων έκαστος.
• Δύο -2- αυτοσχέδιες νάιλον συσκευασίες, περιέχουσες κάνναβη, συνολικού μεικτού βάρους -0,8- γραμμαρίων έκαστος.
• Μία -1- αυτοσχέδια νάιλον συσκευασία, περιέχουσα κάνναβη συνολικού μεικτού βάρους -0,72- γραμμαρίων.
• Μία 1- αυτοσχέδια νάιλον συσκευασία περιέχουσα κάνναβη συνολικού μεικτού βάρους -0,79- γραμμαρίων.

Κατόπιν αυτών οι ανωτέρω οδηγήθηκαν στην έδρα της Υ.Α.Α., όπου και συνελήφθησαν.

Στη συνέχεια, και από την περαιτέρω αξιοποίηση πληροφοριών, προέκυψε ότι σε διαμέρισμα επί της οδού… στην Δάφνη Αττικής, κρύβονται οι δύο από τους δράστες, διαφεύγοντας την σύλληψη τους και κατόπιν αυτών, αστυνομικοί της Υ.Α.Α. μετέβησαν στην εν λόγω οικία, όπου εντός ανευρέθησαν τρεις ακόμη δράστες καθώς και από τους εσωτερικούς του χώρους ανευρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα κάτωθι αντικείμενα:

• Ένα (1) ξύλινο ρόπαλο
• Δύο (2) μεταλλικοί τρίφτες
• Αυτοσχέδιες συσκευασίες περιέχουσες πιθανόν ηρωίνη σε στερεά μορφή, συνολικού μικτού βάρους -3,56- γραμμαρίων
• Πλήθος καρτελών με δισκία διαφόρων ενδείξεων
• Μία (1) γυάλινη πίπα καπνίσματος
• Ένας (1) θραύστης υαλοπινάκων
• Ένα (1) πλαστικό μπουκάλι νερού, το οποίο περιέχει άγνωστη υγρή ουσία, ροζ χρώματος, το οποίο φέρει οπή και έχει προσαρτημένο σε αυτή ένα (1) καλαμάκι, συνολικού μικτού βάρους -229- γραμμαρίων.
• Ένα (1) μαχαίρι, τυλιγμένο με μονωτική ταινία στη λαβή του, συνολικού μήκους -17- εκατοστών και με μήκος λάμας -4- εκατοστών
• Ένας (1) λογαριασμός της Δ.Ε.Η. που αντιστοιχεί στην εν λόγω οικία και φέρει τα στοιχεία του δράστη, ο οποίος τυγχάνει ο ιδιοκτήτης του διαμερίσματος.
• Τέσσερα κινητά τηλέφωνα

Με το πέρας της διενεργηθείσας έρευνας οι ανωτέρω κατηγορούμενοι οδηγήθηκαν στην έδρα της Υ.Α.Α. όπου και συνελήφθησαν.

 

διαβάστε περισσότεραΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!