Βοιωτία: Απολογείται σήμερα ο αστυνομικός για τον θάνατο του 17χρονου


Το κατώφλι του Δικαστικού Μεγάρου Θηβών θα περάσει εκ νέου σήμερα ο αστυνομικός προκειμένου να απολογηθεί για τον θάνατο του 17χρονου στη Βοιωτία, ο οποίος έπεσε νεκρός όταν πυροβολήθηκε, ύστερα από καταδίωξη.

Σε βάρος του έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο και παράνομη εκτέλεση πυροβολισμού εξουδετέρωσης.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές ο 41χρονος αρχιφύλακας, υποστήριξε, στην ΕΛ.ΑΣ., ότι κατά τη διάρκεια του ελέγχου στο όχημα, το θύμα όρμησε πάνω του με σκοπό να του αρπάξει το όπλο του, με αποτέλεσμα αυτό να εκπυρσοκροτήσει και να τον τραυματίσει θανάσιμα.

Ο αστυνομικός τέθηκε σε διαθεσιμότητα, ενώ σε βάρος του διατάχθηκε και ΕΔΕ.

«Σε συνέχεια της από 12-11-2023 Ανακοίνωσης σχετικά με το περιστατικό που έλαβε χώρα στην περιοχή της Βοιωτίας, από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας ανακοινώνεται ότι, τέθηκε σε διαθεσιμότητα ο αστυνομικός σε βάρος του οποίου είχε σχηματισθεί δικογραφία», αναφέρει η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

Εντοπίστηκε πυρίτιδα στο χέρι του 17χρονου

Εντοπίστηκε πυρίτιδα στα δάχτυλα του 17χρονου, ο οποίος έπεσε νεκρός από όπλο αστυνομικού.

Απαντήσεις αναμένονται από τα εγκληματολογικά εργαστήρια για το εάν υπάρχουν αποτυπώματα του θύματος στο όπλο. Πληροφορίες αναφέρουν ότι μέχρι τώρα δεν έχουν εντοπιστεί ούτε αποτυπώματα ούτε DNA του 17χρονου και είναι δύσκολο να βρεθούν, καθώς το όπλο του αστυνομικού είναι σαν «σαγρέ», δεν έχει δηλαδή λεία επιφάνεια, με αποτέλεσμα να είναι δύσκολο να μείνουν εκεί αποτυπώματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το enikos.gr, ο ιατροδικαστής που έκανε τη νεκροψία-νεκροτομή, διαπίστωσε ότι το θύμα επλήγη από κοντινή απόσταση. Ο ιατροδικαστής δεν διαπίστωσε χτυπήματα στα πλευρά του ανήλικου, ενώ εκτιμά ότι οι εκχυμώσεις στον τράχηλο και τα ζυγωματικά μπορεί να προήλθαν από την πτώση του στο έδαφος.

διαβάστε περισσότεραΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!