Βίκυ Βολιώτη: Έρχονται «Τα πικρά δάκρυα της Πέτρα φον Καντ» – Οι πρώτες φωτογραφίες παράστασης


Η αγαπημένη ηθοποιός είναι έτοιμη για τη νέα θεατρική πρόκληση στη σκηνή του Μικρού Άνεσις.

Νάντια Ρηγάτου

Όπως σας είχα γράψει λίγο καιρόν πριν, η Βίκυ Βολιώτη θα μεταμορφωθεί σε “Πέτρα φον Καντ” υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες της Έφης Ρευματά. Η προγραμματισμένη πρεμιέρα είναι στις 20 Μαρτίου και η παράσταση θα παίζεται κάθε Τετάρτη και Πέμπτη στις 21:00.

Η Έφη Ρευματά  σκηνοθετεί στη Μικρή Σκηνή του Θεάτρου Άνεσις, το αριστούργημα του Ράινερ Βέρνερ Φασμπίντερ, φωτίζοντάς το μέσα από μια διαφορετική οπτική, με τρεις ηθοποιούς επί σκηνής και τα κουστούμια της Λουκίας, σε πρώτο πλάνο.

Τον ομώνυμο ρόλο ερμηνεύει η Βίκυ Βολιώτη, μαζί της: η Κατερίνα Αγγελίτσα και ο Αντώνης Καρναβάς.

Στο βίντεο της παράστασης εμφανίζονται: η Αγγελική Παραδεισανού, η Ευδοκία Ρουμελιώτη και η Άντζελα Γκερέκου.

Σκηνοθετικό σημείωμα:

Μέσα σ’ ένα ατελιέ, με φόντο έναν πίνακα μπαρόκ, ανάμεσα σε κούκλες βιτρίνας και υπέρλαμπρα φορέματα, παρακολουθούμε ένα παιχνίδι εξουσίας με πρόσχημα τον έρωτα. Οι ρόλοι αντιστρέφονται πολύ γρήγορα, το θύμα γίνεται θύτης, ο θύτης θύμα, ο έρωτας γίνεται μίσος, το ψέμα αλήθεια, οι χαρακτήρες ξεδιπλώνονται, οι κούκλες απογυμνώνονται.

«Μ’ αρέσει να πηγαίνω σινεμά, να βλέπω αισθηματικά έργα, με πόνο και κλάματα…» λέει η Κάριν το φιλόδοξο μοντέλο όταν γνωρίζει την γνωστή σχεδιάστρια Πέτρα φον Καντ και εκείνη την ερωτεύεται παράφορα. Το θεατρικό έργο του Ράινερ Βέρνερ Φασμπίντερ «Τα πικρά δάκρυα της Πέτρα φον Καντ» είναι ακριβώς αυτό: ένα αισθηματικό έργο με πόνο και κλάματα για όσους ξέρουν να κατακτούν κι όχι ν’ αγαπούν.

Έφη Ρευματά

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ :

Μετάφραση – Διασκευή – Σκηνοθεσία: Έφη Ρευματά

Πέτρα Φον Καντ: Βίκυ Βολιώτη

Κάριν Τιμ: Κατερίνα Αγγελίτσα

Μαρλέν: Αντώνης Καρναβάς

διαβάστε περισσότεραΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!