Βέροια: Δυνατό μπουρίνι ξερίζωσε 15 δέντρα – «Ξηλώθηκαν» λαμαρίνες και ταμπέλες


Παρά τις συνθήκες καύσωνα σε ολόκληρη τη χώρα, το βράδυ της Πέμπτης ένα δυνατό μπουρίνι ξέσπασε στην Βέροια, ενώ οι άνεμοι ήταν τόσο ισχυροί που προκάλεσαν ζημιές.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ξεριζώθηκαν 15 δέντρα, ενώ έφυγαν λαμαρίνες, ταμπέλες και θερμοσίφωνες στον αέρα. Ωστόσο δεν υπήρξαν μεγάλες ζημίες σε σταθμευμένα αυτοκίνητα, ενώ από τύχη δεν τραυματίστηκε κανείς.

Ένα μεγάλο δέντρο στην οδό Ελιάς κοντά στην πλατεία, «ξηλώθηκε» και έπεσε στο οδόστρωμα. Στο σημείο έσπευσε η Πυροσβεστική Υπηρεσία για την απομάκρυνση του δέντρου και την απελευθέρωση του δρόμου. Δέντρο ξεριζώθηκε και στην Γέφυρα Κούσιου, καταπλακώνοντας ένα ΙΧ. Εκτός από δέντρα σημειώθηκαν και πτώσεις σε κολόνες, με αποτέλεσμα η μισή πόλη από τον Αγ. Αντώνιο μέχρι το Εργοχώρι να μείνει χωρίς ρεύμα.

Συγκεκριμένα, στην περιοχή παλιό Κτηνιατρείο κοντά στο κέντρο, έπεσε πλατάνι πάνω σε τέσσερις κολόνες της ΔΕΗ. Στο γυμνάσιο Μακρυχωρίου, έπεσαν πέντε δέντρα στην αυλή του σχολείου.

Συνεργεία του Δήμου, της Περιφέρειας και της ΔΕΔΗΗΕ σπεύδουν να αποκαταστήσουν την ηλεκτροδότηση, ενώ η Πυροσβεστική δέχεται συνεχώς κλήσεις για απομάκρυνση δέντρων και μεγάλων κλαδιών.

Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ της ΕΡΤ:

διαβάστε περισσότεραΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!