Βασίλης Καλλίδης : « Ευχαριστώ τους δημοσιογράφους γεύσης που με ανακαλύψατε »

Έχει το δικό του εστιατόριο στο κέντρο της Αθήνας. Πρόσφατα κυκλοφορούν τα δύο του βιβλία πού μας μιλάει αναλυτικά στη συνέντευξη που μας παραχώρησε και ήδη ετοιμάζει άλλα δυο βιβλία που θα κυκλοφορήσουν το φθινόπωρο. Απολαύστε τον Βασίλη Καλλίδη σε μια συνέντευξη μοναδική!


Έχει το δικό του εστιατόριο στο κέντρο της ΑθήναςΠρόσφατα κυκλοφορούν τα δύο του βιβλία  πού μας μιλάει αναλυτικά στη συνέντευξη που μας παραχώρησε και ήδη ετοιμάζει άλλα δυο βιβλία που θα κυκλοφορήσουν το φθινόπωρο. Τον παρακολουθούμε στη Νόστιμη Γή οπού το τελευταίο επεισόδιο προβάλλεται Κυριακή των Βαΐων και ετοιμάζεται πυρετωδώς για του χρόνου με νέα επεισόδια. Η αγάπη του βέβαια για την μαγειρική δεν περιορίζεται μόνο στην Ελλάδα αφού στην Αμερική παρουσιάζει μια εκπομπή με τίτλο « Α  Sclice οfrealGreece» αμερικάνικη παραγωγή που παρουσιάζει τα ελληνικά προϊόντα μας και κάνει πάταγο στα νούμερα τηλεθέασης

Βασίλης ΚαλλίδηςΑπολαύστε τον !

 

Πως θα περιέγραφε με μια λέξη την μαγειρική;

Ξεκούραση

Να πούμε ότι από το 2005 έχεις και το δικό σου εστιατόριο στην Αθήνα με την ονομασία«Άνετον». Μίλησε μας για αυτόοι τιμές είναι προσιτές;

Βεβαίως και είναι οι τιμές προσιτέςΠριν από δυο χρόνια πήραμε με το συνέταιρο μου μιααπόφαση και μειώσαμε τις τιμές  κατά 50%, κρατώντας όμως το ίδιο σέρβις και την ίδια ποιότητατων φαγητώνΟι προμηθευτές μας είναι επώνυμοιοι πελάτες μας είναι  κλασσικοίτους ξέρουμεοχτώ χρόνια και γνωρίζουν  τον ψαρά, τον κρεοπώλη και τον μανάβη με τα επώνυμα τους και γίνανε αυτοί με τους σειρά τους πελάτεςΟπότε όποιος έρχεται και τρώει στο «Άνετον» συχνά ξέρει ότι θα φάει μια από τις καλύτερες πρώτες ύλες στην Αθήνα.

 Η συνεργασία σου με την τηλεόραση πιστεύεις ότι σου άνοιξε νέες πόρτες;

Aναμφισβήτητα. Έχω δηλώσει πάρα πολλές φορές ότι μου αρέσει να κάνω τηλεόραση. Δεν είμαι από αυτούς που βγαίνουν και λένε «να διαφημίσω λίγο το μαγαζί μου» μόνο. Εμένα μου αρέσει να κάνω αυτή τη δουλειά και σίγουρα η αναγνωσιμότητα σου ανοίγει αρκετές πόρτες χωρίς να σημαίνει ότι τα πάντα είναι εύκολα.

Υπάρχουν άνθρωποι που σε έχουν στηρίξει από τα πρώτα σου βήματα στη μαγειρική και σε στηρίζουν  μέχρι σήμερα;

Υπάρχουν αλλά με αφορμή αυτήν την ερώτηση σου θα ήθελα να ευχαριστήσω από καρδιάς τους δημοσιογράφους γεύσης που με «ανακαλύψανε» μόλις ξεπετάχτηκα από το αυγό μου(γέλια) το 2004. Με βοηθήσανε πολύ με τα άρθρα τους και τις καλές κριτικές . Βέβαια δεν υπήρχαν πάντα καλές κριτικές αλλά αυτό μου έκανε καλό. Είναι λοιπόν πέντε με έξι δημοσιογράφοι γεύσεων που τους έχω μέσα στην καρδιά μου και τους αγαπώ πολύ και με βοήθησαν αρκετά.

2014-04-21_baskall

Μιας και μιλάμε για αγάπη λοιπόν. Ο έρωτας περνάει τελικά από το στομάχι;

Oέρωτας και βέβαια δεν περνάει από το στομάχι. Αυτά όλα είναι κλισέ του Αμερικάνικου κινηματογράφου  που τα βρίσκω λίγο παιδαριώδη. Πιστεύω αν δυο άνθρωποι θέλουν να ερωτευτούν, θα ερωτευτούν. Είτε πάνω από ένα πιάτο πατσά, είτε από ένα πιάτο σαρδέλες, είτε σε ένα εστιατόριο στο Παρίσι.

 Άρα δεν υπάρχει για σένα ιδανικό φαγητό για το πρώτο ραντεβού;

Εξαρτάται. Αν το πρώτο ραντεβού γίνει στα Καλύβια Αττικής θα πήγαινα το έτερον ήμισυ στο Χριστόφορο να φάμε μια ωραία μπριζόλα, αν το έτερο ήμισυ ήθελε ψάρι θα το πήγαινα στο Ψαροκόκκαλο στο Κερατσίνι στη φίλη μου την Άννα και θα της έλεγα «πέτα μια 2κιλη τσιπούρα πάνω στη σχάρα» μαζί με ένα μπουκάλι κρασί και μια σαλατούλα. Εξαρτάται λοιπόν από τα κέφια, την ώρα και το έτερον ήμισυ βέβαια.

 Κοσμογυρισμένος λοιπόν! Εξάλλου δεν είναι τυχαίο ότι πρόσφατα κυκλοφόρησε το βιβλίο σου «ΑΘενς Σπέσιαλ» οπού κατάφερες και εντόπισες τα καλύτερα μαγαζιά σε όλη την Αθήνα. Η διαδικασία ήταν δύσκολη φαντάζομαι;

Θα στα πω όλα αναλυτικά. Πήγα περίπου σε 1500 μαγαζιά μέσα σε ένα περίπου χρόνο, γυρίσαμε με την ομάδα μου όλη την Αθήνα. Έμπαινα ο ίδιος σε κάθε κατάστημα –δεν έστελνα άλλους ανθρώπους- και από κει ξεχώρισα 176 μαγαζιά που είναι τα αγαπημένα μου. Όπως γράφω και στον πρόλογο δεν είναι απαραίτητα τα καλύτερα, είναι τα μαγαζιά που γουστάρει ο Καλλίδης.

Αν εμπιστεύεστε την φιλοσοφία του Καλλίδη, τον τρόπο που μαγειρεύει και τον γουστάρετε γενικότερα τότε μια χαρά θα τα ανακαλύψετε και εσείς. Αν πάλι δεν σας αρέσει ο Καλλίδης, τον τρόπο που μιλάει και που μαγειρεύει τότε μάλλον δεν θα σας αρέσουν τα μαγαζιά.

Είμαι πολύ δημοκρατικός και το εξηγώ αναλυτικά στο πρόλογο του βιβλίου για να μην «πάρω» ανθρώπους στο λαιμό μου. Πέρα από την πλάκα όμως είναι εξαιρετικά και τα 176 μαγαζιά.

 sel.222-223_Page_1_Image_0001

 Για να κλείσουμε αυτή την ωραία συνέντευξη θα ήθελα να σου πω ότι όση ώρα μιλάμε είσαι πολύ φιλικός και θα μπορούσες να είσαι και ο Βασίλης ο γείτονας μου που μπορώ να του ζητήσω μια ζάχαρη.

Σε ευχαριστώ πολύ Εύη μου για τα καλά σου λόγια. Έτσι είμαι. Μένω στο κέντρο της Αθήνας, κυκλοφορώ με τα πόδια, μιλάω σε όλο τον κόσμο που με χαιρετάει και έχει τύχει να πάω σε σπίτι θαυμάστριας που δεν καταλάβαινε μια συνταγή και μια μέρα που με βόλεψε, ήμουν κοντά στο σπίτι της ,την πήρα τηλέφωνο και της έφτιαξα την συνταγή  και την θυμάται ακόμα. Είμαι όσο απλός με περιγράφεις. Λατρεύω την Αθήνα και μου αρέσει να συναναστρέφομαι με κόσμο.

IMG_6065

Η συνέντευξη έγινε στην Εύη Τσολάκη που συνεργάζεται με το σάιτ μας και την επιμέλεια της συνέντευξης ανέλαβε η Άννα Τσιάλτα. 

Οι φωτογραφίες είναι απο το καινούργιο βιβλίο του Βασίλη Καλλίδη και είναι αποκλειστικά για το bizznews.gr



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!