Βασιλική λάμψη στην Αθήνα με το πριγκιπικό ζεύγος της Αυστρίας και τον Χρήστο Νικόπουλο

Βασιλική λάμψη στην Αθήνα με το πριγκιπικό ζεύγος της Αυστρίας και τον Χρήστο Νικόπουλο

Υψηλοί προσκεκλημένοι στην Ελληνική πρωτεύουσα το Σαββατοκύριακο, τίμησαν την εκδήλωση του Logos University των ΗΠΑ, ανάμεσα τους και ο Έλληνας Χρήστος Νικόπουλος Διευθυντής ελληνισμού του AHEPA Chapter HJ-26 Larissa Peter Baltis και ο Εικαστικός θεατρολόγος Ιωάννης Βλάζακης όπου και διατηρούν προσωπικές σχέσεις με το ζεύγος.

Η ζωή της πριγκίπισσας Ιλεάνας της Ρουμανίας, η οποία δημιούργησε το πρώτο χριστιανικό ορθόδοξο γυναικείο Μοναστήρι στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, ήταν το θέμα της σπουδαίας εκδήλωσης, παρουσία υψηλών προσκεκλημένων, μεταξύ των οποίων και το πριγκιπικό ζεύγος της Αυστρίας.


Οι Αυτές Υψηλότητες Sandor και Hert Margarete των Αμβούργων, Αρχιδούκες της Αυστρίας, Πρίγκιπες της Ουγγαρίας, Πρίγκιπες της Τοσκάνης, ταξίδεψαν στην Αθήνα για να παραστούν σε ειδική εκδήλωση του Ινστιτούτου Ιστορίας του πανεπιστημίου Logos University των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, μέλους του Ακαδημαϊκού Δικτύου των Ηνωμένων Εθνών.
Μαζί τους σε αυτή την πρόσκληση και ο Χρήστος Νικόπουλος Διευθυντής ελληνισμού του AHEPA Chapter HJ-26 Larissa “Peter Baltis” που διατηρεί πολύ καλές προσωπικές σχέσεις με το πριγκιπικό ζεύγος και είχε το τιμητικό κάλεσμα ανάμεσα σε πολύ λίγους Έλληνες.

Η ομιλία του Πρίγκιπα Sandor, με θέμα «Η πριγκίπισσα Ιλεάνα της Ρουμανίας, η Μοναχή – Ηγουμένη Αλεξάνδρα», αφορούσε τη ζωή της γιαγιάς του, πριγκίπισσας Ιλεάνας, η οποία εγκαθίδρυσε το πρώτο χριστιανικό ορθόδοξο γυναικείο μοναστήρι στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Στην εκδήλωση μίλησε και η πριγκίπισσα Herta Margarete, πρόεδρος του οργανισμού «Η Φλόγα της Ειρήνης», που εδρεύει στη Βιέννη, ενημερώνοντας το ελληνικό κοινό για τη σημαντική πολιτιστική και ανθρωπιστική δράση του. Ο τίτλος της ομιλίας της ήταν: «Η Φλόγα της Ειρήνης: ένας φορέας για την προσφορά στον άνθρωπο».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!