Βασιλιάς Κάρολος: Μπορεί να ταξιδέψει στις ΗΠΑ να δει τον πρίγκιπα Χάρι – Θέλει να λύσει την διαμάχη τους


Δεν είναι λίγα τα δημοσιεύματα που υποστηρίζουν ότι ο βασιλιάς Κάρολος θέλει να δει ένα τέλος στην διαμάχη του πρίγκιπα Χάρι με την βασιλική οικογένεια και στεναχωριέται που δεν έχει δει από κοντά τα δύο εγγόνια του, Άρτσι και Λίλιμπετ.

Τώρα ένα νέο δημοσίευμα υποστηρίζει ότι ο Βρετανός μονάρχης μπορεί να ταξιδέψει στις ΗΠΑ για να διορθώσει τις σχέσεις του με τον δευτερότοκο γιο του.

Ο συγγραφέας Τομ Κουίν τόνισε στην εφημερίδα The Mirror ότι ο βασιλιάς Κάρολος «έχει συζητήσει» το ενδεχόμενο να ταξιδέψει στην Αμερική για να επισκεφθεί τον πρίγκιπα Χάρι, την Μέγκαν Μαρκλ και τα δύο εγγόνια του «κάποια στιγμή στο μέλλον».

«Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι αν το προχωρήσει, θα φτάσει εγκαίρως για να επισκεφθεί τον μικρότερο γιο του και τα εγγόνια του, αλλά υπάρχει τεράστιος σχεδιασμός που πρέπει να γίνει πριν αυτό γίνει έστω και μια απομακρυσμένη πιθανότητα», δήλωσε ο Τομ Κουίν.

Ο δούκας και η δούκισσα της Σάσσεξ μετακόμισαν στις ΗΠΑ το 2020, αφού παραιτήθηκαν από τα βασιλικά καθήκοντά τους. Μεγαλώνουν τα παιδιά τους στο Μοντεσίτο της Καλιφόρνια και έχουν διακόψει τις επαφές τους με την βασιλική οικογένεια.

Σύμφωνα με τον συγγραφέα, ο Βρετανός μονάρχης έχει δει από κοντά μόνο μία φορά την Λίλιμπετ και κάποιες φορές τον ΆΡτσι αλλά θέλει να είναι πιο κοντά με τα δύο εγγόνιά του.

«Είναι σίγουρα πιθανό να κάνει μια διακριτική ιδιωτική επίσκεψη στον Χάρι και τα παιδιά στην Καλιφόρνια. Θέλει απεγνωσμένα να τα δει και μισεί την ιδέα ότι ο Άρτσι και η Λίλι δεν θα τον θυμούνται ως τον ζεστό φιλικό παππού που θέλει να είναι», σημείωσε ο Τομ Κουίν.

Η ειδικός σε θέματα σχέσεων Λουέλα Άλντερσον δήλωσε στη Mirror ότι η επίσκεψη του βασιλιά Κάρολου στην Αμερική θα ήταν μια «σημαντική χειρονομία» για την αποκατάσταση της σχέσης τους.

«Η υλικοτεχνική υποδομή πίσω από την πραγματοποίηση ενός ταξιδιού του βασιλιά Κάρολου στην Αμερική, είτε είναι ιδιωτικό είτε όχι, και η συνάντηση με τον Χάρι χωρίς να είναι μπορεί να αποδειχθεί δύσκολη», αναγνώρισε η Άλντερσον.

Και συνέχισε: «Ο βασιλιάς Κάρολος έχει πολλές βασιλικές υποχρεώσεις και πλέον και προβλήματα υγείας, οπότε ένα ταξίδι στην Αμερική με οποιαδήποτε ιδιότητα θα απαιτούσε πιθανότατα προσεκτικό σχεδιασμό και συντονισμό».

«Αυτό και μόνο το γεγονός σημαίνει ότι αν ο βασιλιάς Κάρολος είναι πρόθυμος να κάνει την προσπάθεια και να διαθέσει χρόνο και ενέργεια για να επισκεφθεί τον Χάρι στην Αμερική, θα μπορούσε να είναι μια σημαντική χειρονομία της επιθυμίας του να διορθώσει τη σχέση τους», εξήγησε η Λουέλα Άλντερσον.

«Είναι πιθανό ότι μπορεί να είναι πιο πρόθυμος να αντιμετωπίσει τα όποια ζητήματα και να εργαστεί για την εξεύρεση λύσης από ό,τι ήταν στο παρελθόν», προσέθεσε η ειδικός.

Ωστόσο, σημείωσε ότι ο πρίγκιπας, Χάρι μπορεί να μην θέλει να συμφιλιωθεί με τον πατέρα του. «Ενώ μπορεί να δείχνει μια προθυμία από την πλευρά του βασιλιά να προσπαθήσει να συμφιλιώσει τη σχέση τους, αυτό εξαρτάται τελικά από το αν και τα δύο μέρη είναι ανοιχτά στην επικοινωνία και πρόθυμα να αρχίσουν να επεξεργάζονται τα όποια ζητήματα έχουν προκαλέσει ένταση μεταξύ τους», εξήγησε η Άλντερσον.

«Τελικά, η επιτυχία αυτού του ταξιδιού και η πιθανή συμφιλίωση μεταξύ του βασιλιά Καρόλου και του Χάρι θα εξαρτηθεί από το αν και τα δύο μέρη είναι ανοιχτά και δεσμευμένα να επιλύσουν τις διαφορές τους. Μπορεί να χρειαστεί χρόνος για να θεραπευτεί πλήρως η σχέση τους μετά τα γεγονότα των τελευταίων ετών, αλλά κάθε προσπάθεια που γίνεται προς την κατεύθυνση της συμφιλίωσης είναι ένα θετικό βήμα», ανέφερε η ειδικός.

διαβάστε περισσότεραΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!