Το προξενιό της Ιουλίας: Καθηλώνουν οι πρώτες σκηνές της νέας δραματικής σειράς του Alpha


Ένα προξενιό είναι η αφορμή της δυνατής ιστορίας της νέας δραματικής σειράς του Alpha: «Το προξενιό της Ιουλίας».

Ελληνική επαρχία, τέλη του ’50. Καμπάνες, ετοιμασίες, προικιά, λουλούδια, στολισμοί, παραδοσιακή κουλούρα, ντύσιμο νύφης. Γάμος. Αντί για γέλια, δάκρυα. Αντί για χαρές, πρόσωπα παγωμένα, βλέμματα καθηλωτικά. Αντί για τραγούδια, κραυγή.

Η νέα δραματική σειρά εποχής είναι μια ωδή στην ελληνική παράδοση. Στο πρόσωπο της Ιουλίας διακρίνονται καθαρά οι γυναίκες που τότε, δέσμιες της μοίρας τους, δεν είχαν την ευθύνη της ζωής τους. Ο έρωτας πάντα καταδικασμένος σε μια κοινωνία που οι ηθικοί νόμοι έχουν τον κυρίαρχο ρόλο. Μια ιστορία βγαλμένη από τα τέλη του ’50 που διατηρεί στοιχεία κοινωνικής επικαιρότητας.

Το προξενιό της Ιουλίας – Οι πρώτες σκηνές της νέας σειράς του Alpha

Η τρυγόνα από την αρχαιότητα συμβολίζει την πιστή γυναίκα. Η τρυγόνα όταν το ταίρι της πεθάνει, δεν ζευγαρώνει ποτέ ξανά… Τέσσερεις δυνατές σκηνές μάς “βάζουν” στον κόσμο της “Ιουλίας”.

«Αυτού ψηλά που περπατείς, τρυγόνα μωρή τρυγόνα και χαμηλά λογιάζεις τρυγόνα μου γραμμένη» Ένα όμορφο κορίτσι που ονειρεύεται το γάμο της.

«Μην είδες τον ασίκη μου, τρυγόνα μωρή τρυγόνα, τον αγαπητικό μου, τον άντρα τον δικό μου»: Δύο νέοι που μοιράζονται τον έρωτά τους.

«Εψές προψές τον είδαμε στον κάμπο ξαπλωμένο»: Ένα προξενιό που μέλλει να αλλάξει τις ζωές όλων.

«Μαύρα πουλιά τον τρώγανε κι άσπρα τον τριγυρνούσαν»: Μία παλαιά έχθρα μεταξύ δυο οικογενειών που ξαναφουντώνει.

Τις σκηνές των teasers ντύνει το παραδοσιακό τραγούδι “Τρυγόνα” με τη φωνή της Βασιλικής Καρακώστα σε διασκευή/ενορχήστρωση του Ανδρέα Κατσιγιάννη.

διαβάστε περισσότερα



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!