Το κοριτσάκι της φωτογραφίας συμμετείχε στη σειρά «Το Σόι Σου» – Μπορείτε να την αναγνωρίσετε;


Το πανέμορφο κοριτσάκι με τα μπλε μάτια που απεικονίζεται στην φωτογραφία, είναι επιτυχημένη Ελληνίδα ηθοποιός η οποία συμμετείχε στην σειρά του Ant1 «Δεληγιάννειο Παρθεναγωγείο».

Της Ελένης Φλισκουνάκη

Καταφέρατε να την αναγνωρίσετε;

Στην φωτογραφία βλέπουμε την Ιωάννα Ασημακοπούλου στην παιδική της ηλικία!

Ποια είναι η Ιωάννα Ασημακοπούλου

Η Ιωάννα Ασημακοπούλου γεννήθηκε στις 5 Ιουνίου του 1984 στην Αθήνα, όπου και μεγάλωσε. Καλεσμένη στην εκπομπή της Ελένης Μενεγάκη είχε πει για τα παιδικά της χρόνια: «Μου λέγανε μικρή: τι ωραίο κοριτσάκι! Όταν ντρεπόμουν, κρυβόμουν πίσω από το κουκλοθέατρο, εκεί ένιωθα ασφάλεια. Ήμουν πιο αυστηρή με τον εαυτό μου για το πώς πρέπει να είμαι και πώς να διαμορφώσω το μέσα μου».

Τελειώνοντας το σχολείο σπούδασε υποκριτική στην Δραματική Σχολή του Γιώργου Κιμούλη, από την οποία αποφοίτησε το 2006. Σε συνέντευξή της στην εκπομπή της Μπέττυς Μαγγίρα, είχε εξομολογηθεί πως: «Έγινα ηθοποιός για να ανακαλύψω τον εαυτό μου και να σπάσω την ντροπή μου. Φυσικά και υπήρξαν δύσκολες στιγμές. Όλα τα επαγγέλματα πλέον βιώνουν τις συνθήκες που βιώνουν οι ηθοποιοί, ανά έξι μήνες ψάχνεις δουλειά. Έχω απογοητευτεί πολλές φορές από το επάγγελμα. Μου αρέσει να μιλάω για τους ανθρώπους και την αγάπη».

Πορεία στην υποκριτική

Κατά την διάρκεια της καριέρας της έχει συμμετάσχει σε αρκετές σειρές της ελληνικής τηλεόρασης, μεταξύ αυτών: «Δεληγιάννειο Παρθεναγωγείον», «Το Σόι Σου», «Η Φαμίλια» και «Κάνε ότι Κοιμάσαι».

Η Ιωάννα Ασημακοπούλου αγαπήθηκε από το τηλεοπτικό κοινό, μέσα από την συμμετοχή της στην κωμική σειρά του Alpha «Το Σόι Σου». Σε συνέντευξή της στο περιοδικό ΤV Έθνος, είχε αναφερθεί στην επιτυχημένη σειρά: «Θα σας μιλήσω για το τελευταίο γύρισμα, όπου σχεδόν δεν μπορούσα να μιλήσω από τα κλάματα. Ευτυχώς που οι σεναριογράφοι είχαν γράψει ότι η Αντωνία έκλαιγε σε όλο το επεισόδιο και έτσι έβαλα όλο το συναίσθημα στο ρόλο. Πέντε χρόνια ήταν αυτά, δεν τα προσπερνάς έτσι εύκολα, χωρίς να σε αγγίξουν».

«Πάρα πολλές γυναίκες ταυτίστηκαν με αυτό το ρόλο. Δεχόμουν καθημερινά σχεδόν μηνύματα στα οποία μου έγραφαν τι τραβούσαν με τις πεθερές τους, με τους μαμάκηδες συζύγους τους. Άλλες φορές πάλι μου ζητούσαν να αντιδράσω απέναντι στην Αλεξάνδρα, σαν να ήθελαν να πάρω το αίμα τους πίσω για όσα τραβούσαν οι ίδιες από τις δικές τους πεθερές. Σε ότι αφορά τα επεισόδια με την εξωσωματική και την υιοθεσία, πραγματικά δεν είχα φανταστεί τον αντίκτυπο που θα είχε.

Μίλησα με γυναίκες που προσπαθούν για χρόνια να αποκτήσουν παιδί και έμαθα πολλά. Όταν άρχισαν να παίζονται τα επεισόδια, τα μηνύματα που δέχτηκα ήταν πραγματικά από τα πιο όμορφα και συγκινητικά. Τα έχω κρατήσει σχεδόν όλα. Μου έγραφαν ότι χαίρονται που κάποιος προσεγγίζει ένα τέτοιο θέμα με τέτοια λεπτότητα», είχε συνεχίσει.

«Ήθελα να κάνω και διαφορετικά πράγματα»

Σημαντική είναι και η παρουσία της στο θέατρο. Μεταξύ άλλων, έχει λάβει μέρος στις παραστάσεις: «Θα σε κάνω βασίλισσα», «Κυρία Ιουλία», «Η θηλιά», «Το παράξενο ζευγάρι» και «Ο κατά φαντασίαν ασθενής».

«Το θέατρο καταφέρνει να βγάλεις συναισθήματα που δεν έχεις νιώσει και πολεμάς την ντροπή σου. Βάζεις πράγματα από τον εαυτό σου αλλά πάντα έχω την ασφάλεια του ρόλου. Ήθελα να κάνω και διαφορετικά πράγματα.

Οι προτάσεις για την τηλεόραση ήταν για κωμικούς ρόλους, αλλά στο θέατρο είχα κάνει πολλές δραματικές παραστάσεις. Η αλήθεια όμως είναι πως η αντιμετώπιση είναι μία και είναι ωραίο να αλλάζεις γιατί αλλάζοντας εξελίσσεσαι. Άλλωστε, και η κωμωδία έχει δράμα μέσα», είχε εξηγήσει στην συνέντευξή της στην Ελένη Μενεγάκη.

Η προσωπική της ζωή

Η Ιωάννα Ασημακοπούλου έχει επιλέξει να κρατά την προσωπική της ζωή μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.

«Στην εποχή μας υπάρχουν πολλές σκοτεινές στιγμές. Εγώ επηρεάζομαι πολύ από τους γύρω μου και από τους φίλους μου. Είναι επιλογή μου να προστατεύω την προσωπική μου ζωή, δεν την κρύβω αλλά αισθάνομαι πιο άνετα να μιλάω για τα επαγγελματικά μου.

Δεν έχω κάτι να κρύψω αλλά δεν έχω βρει τον λόγο. Η οικογένεια μου δεν με πίεσε ποτέ για να παντρευτώ και να κάνω παιδιά. Το κατάλαβα από πολύ μικρή ηλικία ότι ο κόσμος είναι πατριαρχικός», είχε εξηγήσει καλεσμένη στην εκπομπή της Νάνσυς Ζαμπέτογλου και του Θανάση Αναγνωστόπουλου.

«Το χιούμορ είναι ασπίδα»

«Στη ζωή μου γελάω πολύ. Όλοι οι φίλοι μου έχουν αίσθηση του χιούμορ. Και το ζητώ και στις σχέσεις μου αυτό. Ζητάμε από τον άλλον συνήθως αυτό που έχουμε και εμείς.

Το χιούμορ είναι ασπίδα και με έχει σώσει από πολλές καταστάσεις στη ζωή μου. Ο θυμός δεν είναι μόνο αρνητικό συναίσθημα αλλά είναι και θετικό, γιατί εάν δεν θυμώσουμε με τα πράγματα, δεν θα τα αλλάξουμε», είχε σημειώσει στην συνέντευξή της στην Ελένη Μενεγάκη.

Η παιδική φωτογραφία

Την φωτογραφία από την παιδική της ηλικία την είχε ανεβάσει η ίδια η Ιωάννα Ασημακοπούλου στο προφίλ που διατηρεί στο Instagram, στις 15 Μαΐου του 2023. Στην λεζάντα της ανάρτησης είχε γράψει: «Τι θα έλεγες σήμερα στον εξάχρονο εαυτό σου…».



διαβάστε περισσότερα



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!