Θρίλερ με την πόλη διεξαγωγής της Eurovision 2017 στην Ουκρανία

Στα μέσα Αυγούστου η ανακοίνωση της πόλης οιυ θα φιλοξενήσει τον 62ο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision.

Στα μέσα Αυγούστου η ανακοίνωση της πόλης οιυ θα φιλοξενήσει τον 62ο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision.


Σε θρίλερ εξελίσσεται η ανακοίνωση για την πόλη που θα φιλοξενήσει τον επόμενο διαγωνισμό της Eurovision στην Ουκρανία, μετά την πρόσφατη νίκη της Jamala στη Στοκχόλμη. Ενώ μετά την ανακοίνωση των τριών πόλεων που προκρίθηκαν στην τελική φάση επιλογής (Κίεβο, Οδησσός, Ντίνπρο), μας γνωστοποίησαν ότι στις 27 Ιουλίου θα είχαμε την ανακοίνωση του νικητή (αμέσως μετά δηλαδή από την επί τόπια αυτοψία κλιμακίου της EBU στις τρεις υποψήφιες πόλεις), ξαφνικά αυτό άλλαξε και η ανακοίνωση μετατέθηκε στις 1 Αυγούστου όπως αρχικά είχε προγραμματιστεί, σύμφωνα με πληροφορίες απο το infegreece.gr

Τελικά ούτε στις 1 Αυγούστου όμως θα μάθουμε ποια πόλη θα φιλοξενήσει τον 62ο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision του χρόνου το Μάιο στην Ουκρανία, αφού σύμφωνα με τον executive supervisor της EBU για τον διαγωνισμό κ. Jon Ola Sand υπάρχουν ακόμα σοβαρά προβλήματα με τις τρεις υποψήφιες πόλεις- κυρίως με το χώρο διεξαγωγής, αλλά και τη διαμονή. Το Κίεβοφαίνεται να είναι πιο έτοιμο από την Οδησσό και το Ντίνπρο, αλλά απαιτείται έγκαιρη ριζική ανακαίνιση του Sports Palace (ίδιος χώρος διεξαγωγής με το διαγωνισμό το 2005). Όσο αφορά τοΝτίνπρο, παρά την πιο έτοιμη πρόταση για χώρο διεξαγωγής του διαγωνισμού, έχει σοβαρά προβλήματα με τη σύνδεση του αεροδρομίου του με την υπόλοιπη Ευρώπη, αλλά και μικρή δυνατότητα φιλοξενίας στα ξενοδοχεία που υπάρχουν στην πόλη. Η Οδησσός τέλος, έχει μεγάλη εμπειρία σε διεθνή γεγονότα, αλλά το γεγονός ότι προτείνει χώρους διεξαγωγής οι οποίοι θα καλύπτονται με τέντα φέρνει προβληματισμό στους ανθρώπους της EBU.

Μετά από όλα τα παραπάνω ο υπουργός πολιτισμού της Ουκρανίας κ. Yevhen Nyshchuk δήλωσε ότι η ανακοίνωση της διοργανώτριας πόλης για τη Eurovision 2017 δεν θα γίνει στις 1 Αυγούστου, αλλά μία ή ακόμα και δύο εβδομάδες αργότερα, κάπου στα μέσα Αυγούστου δηλαδή, εφόσον και πάλι δεν υπάρξει νέα αναβολή. Λόγος αυτής της αναβολής όπως δήλωσε είναι ότι κανένας από τους προταθέντες χώρους διεξαγωγής του διαγωνισμού και στις τρεις πόλεις, δεν είναι έτοιμος εξαιτίας οικονομικών και τεχνικών δυσκολιών. Επιπλέον και οι νέες προτεινόμενες ημερομηνίες του διαγωνισμού (9,11 και 13 Μαΐου) μπορεί να χρειαστεί να αλλάξουν και να πάμε στην τελευταία εβδομάδα του Μαΐου, αφού στις 18 του μήνα είναι η ημέρα μνήμης για τους Τατάρους της Κριμαίας, αλλά σε αυτή τη βδομάδα συμπίπτουν και οι τελικοί του Champions League και του Europa League.

Μένει λοιπόν να δούμε, αν η EBU θα καταλήξει στην ασφαλή και πεπατημένη επιλογή του Κιέβου, στην πιο έτοιμη πρόταση του Ντίνπρο ή θα πειραματιστεί με την πιο ενδιαφέρουσα πρόταση της Οδησσού. Υπομονή μέχρι τα μέσα Αυγούστου για να μάθουμε ποια πόλη θα φιλοξενήσει το διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision του χρόνου στην Ουκρανία.

via



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!