The Tiger Lillies Freakshow

Μετά την παγκόσμια πρεμιέρα πριν δύο χρόνια που έγινε Τρίτη και 13 επιστρέφουν στον τόπο του εγκλήματος.

Μετά την παγκόσμια πρεμιέρα πριν δύο χρόνια που έγινε Τρίτη και 13 επιστρέφουν στον τόπο του εγκλήματος.

Μετά την παγκόσμια πρεμιέρα πριν δύο χρόνια που έγινε Τρίτη και 13 επιστρέφουν στον τόπο του εγκλήματος.

Μετά την παγκόσμια πρεμιέρα πριν δύο χρόνια που έγινε Τρίτη και 13 επιστρέφουν στον τόπο του εγκλήματος.

Το καλοκαίρι του 2008, ο Μιχάλης και η Βανέσσα Αδάμ της ADaM Productions μαζί με τον Sebastiano Toma και τον Martyn Jaques των Tiger Lillies τόλμησαν μια νέα συνεργασία, τη δημιουργία μιας νέας παράστασης για τα 20 χρόνια του αγαπημένου λονδρέζικου ανατρεπτικού συγκροτήματος – η πρώτη ολοκληρωμένη παραγωγή του Θεάτρου Badminton – με τον τίτλο The Tiger Lillies Freakshow!
Η παγκόσμια πρεμιέρα του Freakshow έγινε στο Θέατρο Badminton την…Τρίτη και 13 Ιανουαρίου του 2009. Η επιτυχία της ελληνικής αυτής παραγωγής, οδήγησε την παράσταση από τότε σε μια εκτεταμένη περιοδεία στα σημαντικότερα φεστιβάλ και σε διακεκριμένες αίθουσες σε όλη την Ευρώπη. Ενδεικτικά αναφέρονται τα Tollwood Festival του Μονάχου, Wintergarten του Βερολίνου, Winterfest του Σάλτσμπουργκ, Gasometer της Βιέννης, και τα εθνικά θέατρα του Pecs (πολιτιστική πρωτεύουσα 2010, Ουγγαρία) και της Χιρόνα (Ισπανία), καθώς και το αναγνωρισμένου κύρους Prinzregenten Theatrer του Μονάχου και το Savoy του Ελσίνκι, μεταξύ άλλων. Όπου κι αν παρουσιάστηκε, η παράσταση απέσπασε διθυραμβικές κριτικές από τον Τύπο, το θαυμασμό/φανατισμό του κοινού και το δυνατό του χειροκρότημα
Η Spiegel του Μονάχου έγραψε «Αυτή η εκπληκτική παράσταση των Tiger Lillies συνδυάζει τη νοσταλγική ατμόσφαιρα του Βαριετέ με τις δονήσεις και την ενέργεια μιας ροκ συναυλίας», ενώ η Munchner Merkur «Σ’ ένα μόνο απόγευμα, αυτά τα πλάσματα της μουσικής ανωμαλίας κατάφεραν όχι μόνο να μας συγκινήσουν, αλλά και να μας πείσουν ότι δεν υπάρχει τίποτα πιο φυσιολογικό από το να είσαι διαφορετικός».
Ιστορίες για παράξενα όντα
που ζούνε μέσα μας
και ανάμεσά μας….
Η ιδέα της παράστασης, που αποτελεί και το σήκουελ του Tiger Lillies Circus, γεννήθηκε από τα ομώνυμα θεάματα που παρουσιάζονταν στα μέσα του 19ου αιώνα στην Αμερική, που σε μια εποχή χωρίς τηλεόραση, διαδίκτυο, αεροπορικές συνδέσεις ή άλλο τρόπο επικοινωνίας με το εξωτερικό, τα sideshows ή freakshows έδιναν την ευκαιρία στους κατοίκους των κωμοπόλεων και των χωριών της Βόρειας Αμερικής να δουν από κοντά όλα τα «παράξενα» του κόσμου: Νάνοι, σιαμαία αδέλφια, άτομα με κάθε είδους δυσμορφίες, ερμαφρόδιτοι, άνθρωποι που κατάπιναν φωτιές και σπαθιά, ακόμα και ζώα με δυσπλασίες, σόκαραν και προκαλούσαν το θαυμασμό διεγείροντας τη φαντασία των θεατών. Με το Freakshow οι Tiger Lillies και ο Sebastiano Toma προσεγγίζουν έναν πιο σκοτεινό κι εκκεντρικό κόσμο, ένα παράλληλο σύμπαν-ταμπού που ζει και αναπνέει δίπλα μας, με τους δικούς του νόμους και άγραφους κανόνες. Μαζί τους στην παράσταση νάνοι, γυναίκες λάστιχο, ακροβάτες, ζογκλέρ, δηλαδή όλοι αυτοί οι performer που ταιριάζουν αρμονικά στον αλλόκοτο κόσμο των Martyn Jacques, Adrian Stout και Adrian Huge…
Δυόμισι χρόνια μετά την πρεμιέρα, το Tiger Lillies Freakshow, επιστρέφει …στον τόπο του εγκλήματος και δίνεται η ευκαιρία σε όσους το έχασαν το 2009 να το απολαύσουν ή σε όσους θέλουν να το ξαναδούν, πριν βάλει πλώρη ξανά για τις άλλες ηπείρους!!!
«Το Freakshow είναι η σκοτεινή πλευρά της Σελήνης. Εκείνη που οι άνθρωποι δε θέλουν να κοιτάζουν και δεν μπορούν να κατανοήσουν. Το Freakshow μιλάει για την ομορφιά και την ασχήμια, την ευαισθησία και τη σκληρότητα του περιθωριακού αυτού σύμπαντος φρικιών». Martyn Jacques (Tiger Lillies)
 
29 Ιουνίου – 2 Ιουλίου 2011
Τετάρτη 22/6 Ωρα: 21:30
Πέμπτη 23/6 Ωρα: 21:30
Παρασκευή 24/6 Ωρα: 21:30
Σάββατο 25/6 Ωρα: 21:30
Θέατρο Badminton
Τιμές Εισιτηρίων:
A Ζώνη: 35€
Β Ζώνη: 30€
Γ Ζώνη: 25 €
Φοιτητικό Γ Ζώνη: 20€

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!