
Τέμπη: Συγκλονίζει η μητέρα του Βάιου Βλάχου – «Κανένας δεν είχε δικαίωμα να πετάξει το παιδί μου στα χωράφια»
Συγκλονίζει η μαρτυρία της μητέρας ενός εκ των θυμάτων της τραγωδίας στα Τέμπη, η οποία περιγράφει την εμπειρία της μέσα στη δικαστική αίθουσα. Η ίδια, μιλώντας στον ΑΝΤ1, δηλώνει ότι ένιωσε σοκ όταν διαπίστωσε πως, κατά τη διάρκεια της δίκης, καθόταν δίπλα σε έναν από τους κατηγορουμένους για τον θάνατο του παιδιού της, εξαιτίας έλλειψης θέσεων.
«Είναι πολύ προσβλητικό για μία μάνα που έχει θύμα στα Τέμπη να κάθεται δίπλα σε κατηγορούμενο», είπε αρχικά.
Η μητέρα περιγράφει ως αδιανόητη την εμπειρία να βρίσκεται στον ίδιο χώρο, και μάλιστα σε διπλανή θέση, με άτομο που κατηγορείται για το δυστύχημα που στοίχισε τη ζωή του παιδιού της. Όπως εξηγεί, η κατάσταση αυτή προέκυψε επειδή δεν υπήρχαν διαθέσιμες θέσεις στη δικαστική αίθουσα.
«Το δύσκολο ήταν ότι ο συγκεκριμένος κατηγορούμενος ήταν υπεύθυνος για να φτιάξει τη ζάχαρη. Την τελική επεξεργασία στη ζάχαρη που είχε καεί. Η διαδικασία δεν ολοκληρώθηκε ποτέ», πρόσθεσε.
Η συγκεκριμένη μητέρα είναι η γυναίκα από την οποία ξεκίνησε η έρευνα για το καταγγελλόμενο «μπάζωμα» του τόπου του δυστυχήματος, όπως αποκαλύπτει ο ΑΝΤ1. Η ίδια περιγράφει τις προσπάθειές της να εντοπίσει στοιχεία που σχετίζονται με το παιδί της, ακόμη και μέσα από τα χώματα της περιοχής.
«Αυτά τα χέρια έσκαβαν και έβρισκαν τα χώματα. Εγώ μπορεί να μην είδα το παιδί μου, αλλά ξέρω τι λείπει από το παιδί μου. Ξέρω τι πήρα από το παιδί μου και τι δεν πήρα. Είχα μια ελπίδα, όσο και αν σας φαίνεται περίεργο και σκληρό, ότι στα χώματα, στη θέση Πηγάδια, μπορεί να βρεθεί αυτό που λείπει από το παιδί μου. Κανένας δεν είχε δικαίωμα να πετάξει το παιδί μου στα χωράφια της Λάρισας. Και το νυχάκι του ήθελα να το θάψω. Είναι ασέβεια αυτό που έκαναν».
Η Μαρία Θεοδωρή, μητέρα του 34χρονου Βάιου Βλάχου, περιγράφει τη ζωή του παιδιού της, τονίζοντας ότι επρόκειτο για έναν άνθρωπο με ενδιαφέροντα τη μουσική και τον αθλητισμό, με σπουδές και επαγγελματική δραστηριότητα στον τομέα της ασφάλειας σε δημόσια έργα.
«Και χθες έζησα αυτό. Δεν νομίζω ότι είναι τυχαίο. Από την πρώτη στιγμή που μπήκαμε στο αυτοκίνητο εκείνο το βράδυ για να βρούμε το παιδί μας στη Λάρισα, νιώθω ότι έχω το κράτος εχθρό απέναντί μου».
Δείτε το βίντεο του ΑΝΤ1: