Ταραξίας: ”Τα ναρκωτικά δεν είναι μαγκιά. Όλοι μπορούν να ξεφύγουν. Εγώ τα κατάφερα”

Σε μια αποκαλυπτική συνέντευξη στην Άννα Τσιάλτα και το bizznews.gr μιλάει για όλα και δίνει τα δικά του μηνύματα στους νέους για τα ναρκωτικά. Απολαύστε μια εξομολόγηση ψυχής που ταράζει!!


Σε μια αποκαλυπτική του συνέντευξη ο Ταραξίας ή κατά κόσμο Γιώργος Γκόγκας γνωστός dj στην νεολαία, ράπερ και στιχουργός και μουσικός παραγωγός, παραδέχεται ανοιχτά πως υπήρξε εθισμένος στα ναρκωτικά. Αποκαλύπτει τους λόγους του «διαζυγίου» του από τον Νίκο Βουρλιώτη, θυμάται τη συνεργασία του με τον Σάκη Μπουλά και πρωταγωνιστεί σε καμπάνια της «Αρωγής 12+» στέλνοντας προς πάσα κατεύθυνση το μήνυμά του ενάντια στις ουσίες.

Ο Ταραξίας, μόνιμος κάτοικος Θεσσαλονίκης πλέον, μπορεί να έχει βάλει τη ζωή του σε τάξη, αλλά ξέρει να δίνει ένα μήνυμα αγάπης στους νέους και να δίνει το παράδειγμα πως όλα στην ζωή μας μπορούμε να τα ξεπεράσουμε όταν έχουμε δύναμη ψυχής!! Και την έχει !

Πως ξεκίνησε όλη αυτή η καριέρα για εσένα;

Ξεκίνησα να κάνω ραπ από το 1995 σε ηλικία 14 ετών . Άκουγα Public Enemy N.W.A. και άλλα και γενικότερα έγραφα στίχους , ποιήματα , σκέψεις κλπ . Έτσι δημιουργήσαμε με φίλους το 1996 ένα συνοικιακό group στην Αθήνα , Κυψέλη τους  NC.S. , οι οποίοι μετονομάστηκαν σε Άγνωστοι γνωστοί . Το 1998 αφού αποχώρησαν τα υπόλοιπα μέλη έβαλα στο συγκρότημα τους Εισβολέα, Γέλω και Jimmy Dee με τους οποίους δισκογραφήσαμε ως Άλφα Γάμα.

Το 1999 κυκλοφορήσαμε από την FmRecords το πρώτο μας E.P. Νεοέλληνα άκου και την επόμενη χρονιά το album Αγνωστοφοβία όλα σε δική μου μουσική παραγωγή και ο καθένας τους στίχους του. Ανακηρυχτήκαμε το καλύτερο hardcore group στην Ελλάδα , μπήκαμε στο νούμερο 7 στη λίστα πωλήσεων της IFPI και άλλα μέχρι το 2002 που πήγα φαντάρος και διαλύθηκε το group.
Το 2004 υπέγραψα στο Family των Goin Through ,έβγαλα το solo μου Διαταραχή από Def-Jam / Universal και συμμετείχα σε όλους τους χρυσούς δίσκους των Goin Through όπως Lasagrada Familia , Vendetta , Veto κλπ.
 
305668_179427098841434_1983659460_n
 
Ποιες είναι αυτές οι συνεργασίες που σου έδωσαν πράγματα και ποιες όχι; Τι θυμάσαι και τι θα σου μείνει;
Αδιαμφισβήτητα οι συνεργασίες βοηθούν και πολλάκις αναδεικνύουν κάτι νέο. Η σημαντικότερη για μένα ήταν με τον  μεγάλο Βασίλη Παπακωνσταντίνου , που αμέσως μου έδωσε την άδεια στη διασκευή του Ελλάς , κομμάτι που είχε γράψει ο Σταμάτης Μεσημέρης που δυστυχώς απεβίωσε από καρκίνο πριν κυκλοφορήσει η διασκευή μου. Το έγραψα το 2008 και βγήκε το 2009 την περίοδο που ο Α. Παπανδρέου έλεγε προεκλογικά Λεφτά υπάρχουν και ετοίμαζε την πτώχευση και την είσοδο μας στο ΔΝΤ εγώ τα έλεγα και μάλιστα στο βιντεοκλιπ έδειχνα την Μέρκελ , τον Μπαρόζο και λοιπούς δανειστές μας . Είχα αποχωρήσει τότε από τους Goin Through και το έβγαλα στο δίσκο μου Αστάθμητος Παράγοντας από το προσωπικό μου Label Hip Hope και την Legend.
To video λογοκρίθηκε από τα μέσα ενημέρωσης και δεν έπαιξε πουθενά εκτός από τον Αντώνη Κανάκη στο Ράδιο Αρβύλα τον Δεκέμβριο του 2012 που το έπαιξα live . Επίσης στον ίδιο δίσκο ήταν και το Ζαμανφού διασκευή με τον αείμνηστο Σάκη Μπουλά ! Ο Σάκης ήταν ένας χαρισματικός καλλιτέχνης , ένας
εξαιρετικός κωμικός μα πάνω από όλα ήταν άνθρωπος αληθινός και παρότι και τότε αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας ήρθε στούντιο το ξανά ηχογράφησε και δημιούργησε μια φανταστική ατμόσφαιρα.
 
 
Υπάρχουν φιλίες στον χώρο σας; Έχεις πει παλιότερα πως όχι. Ισχύει;
Στο καλλιτεχνικό χώρο επικρατεί το συμφέρον , το εγώ του καθενός και η ματαιοδοξία. Δεν υπάρχουν φιλίες ως επί το πλείστον λυκοφιλίες. Βέβαια υπάρχουν οι εξαιρέσεις που επιβεβαιώνουν τον κανόνα.
Το ελληνικό hip-hop είναι τελικά ζούγκλα ή παιδική χαρά;
Πλέον είναι μια παιδική χαρά στημένη μέσα στη ζούγκλα. Όλοι παλιπαιδίζουμε με εγωμανία και έχουμε χάσει τον προορισμό μας . Ανέκαθεν το hip hop είχε κοινωνικοπολιτικό στίχο , καυτηρίαζε τατεκταινόμενα , προβλημάτιζε και άγγιζε τις ψυχές των ανθρώπων. Δυστυχώς σήμερα παγκοσμίως έχει εμπορευματοποιηθεί και προβάλει υλικά αγαθά και ψευδεπίβολα είδωλα.
 
 Εκτός από MC και παραγωγός, ασχολείσαι επίσης με το DJing παίζοντας σε διάφορα clubs κατά καιρούς. Πως καταφέρνεις να τα συνδυάζεις όλα;
Τα κάνω όλα και συμφέρω ! Από το 1997 είμαι Dj από την εποχή των βινυλίων. Δεν είχαμε αντιγραμμένα cds ,υπολογιστές κλπ. Λατρεύω να παίζω μουσική και συνεχίζω . Επίσης είμαι καθηγητής Γερμανικών αν και δεν εξασκώ το επάγγελμα καθώς και δημοσιογράφος! Έχω σπουδάσει , έκανα πιστοποίηση και εργάστηκα για ένα διάστημα αλλά γρήγορα σιχάθηκα το χώρο.
 
 Τι ετοιμάζεις αυτό τον καιρό και που μπορεί να σε συναντήσει κάποιος;
 Εδώ και ένα χρόνο μένω κυρίως στη Θεσσαλονίκη μιά πόλη μαγική με εξαιρετικούς ανθρώπους . Στα Βόρεια έχουν άλλη νοοτροπία και η ζωή στη συμπρωτεύουσα είναι ανθρώπινη και υγιεινή εν αντιθέσι με την Αθήνα που γεννήθηκα και μεγάλωσα . Κάθε Τρίτη και Πέμπτη εμφανίζομαι στο club Dogs με τον Dj μου Double K και μαζί διοργανώνουμε τα πιο δυνατά hiphop-RnB parties και φέρνουμε καλεσμένους όπως Μηδενιστής , Stavento κλπ. Επίσης ετοιμάζω τον νέο προσωπικό μου  δίσκο που θα βγει μέσα στο 2014 από την ανεξάρτητη δισκογραφική μου εταιρία Hip Hope Movement. Ήδη έχουν κυκλοφορήσει 4 singles και video clips όπως το πρόσφατο Το ξέρω πως δε μ αγαπάς . Τέλος κυκλοφορεί αυτές τις μέρες από την Universal/MinosEMI ένα πολύ δυνατό hit – single και videoclip με την Μαρίνα Σάζη !!!
  
Μίλησες ανοιχτά για τον εθισμό σου με τα ναρκωτικά. Πόσο δύσκολο ήταν όλο αυτό για εσένα;
Εφόσον έχω απαλλαγεί πλέον οριστικά από αυτό δεν μου είναι δύσκολο να μιλήσω για αυτό. Στα εφηβικά μου χρόνια πρωτοήρθα σε επαφή με αυτά καπνίζοντας μαύρο που παρότι θεωρείται μαλακό ναρκωτικό μου ηταν πολύ δύσκολο να απαλλαγώ απ αυτό. Μετέπειτα ξαναέπεσα σε αυτά και έκανα και χρήση κοκαΐνης . Πάνω από δύο χρόνια κ κάτι είμαι εντελώς καθαρός και δεν χρειάστηκε ποτέ να μπω σε πρόγραμμα απεξάρτησης , βέβαια ο αγώνας να μην υποτροπιάσω δεν τελειώνει ποτέ θέλει σύνεση και πειθαρχία. Ευτυχώς για μένα έχω την ψυχολογική υποστήριξη του αδερφικού μου φίλου εδώ στη Θεσσαλονίκη Φάνη Δέλλιου ιδρυτή του συλλόγου συμπαράστασης και απεξάρτησης εθισμένων ατόμων Αρωγή 12+ ( www.arogi12.gr ) . Με τον Φάνη κάνουμε μια καμπάνια ενάντια στα ναρκωτικά με τίτλο From zero be your own hero ! There is life now ! και μότο υπάρχει λύση! Στα πλαίσια της καμπάνιας με πρέσβειρα την Κατερίνα Τσάβαλου πολλοί επώνυμοι φοράνε το μπλουζάκι μας και φωτογραφίζονται .
 
945701_379057892211686_1110139083_n
  
Ποιο είναι το μήνυμα που στέλνεις για τις ουσίες στα νέα παιδιά; Τι να προσέξουν και τι να αποφύγουν;
Ένας από τους λόγους που το δημοσιοποίησα είναι γιατί θέλω να αποτελέσω παράδειγμα στα νέα παιδιά και να περάσω ένα θετικό μήνυμα . Το πρώτο βήμα είναι η παραδοχή του προβλήματος και να μην ντραπείς να ζητήσεις βοήθεια πρώτα από το στενό σου περιβάλλον και μετά να δεχτείς επαγγελματική βοήθεια . Δυστυχώς στην Ελλάδα πολλά κέντρα δεν πληρούν τις προϋποθέσεις κ δεν έχουν αγνούς σκοπούς , επίσης το κράτος δεν παρέχει βοήθεια σε όσους προσπαθούν να βοηθήσουν τα εξαρτημένα άτομα. Τα νέα παιδιά πρέπει να βρουν διεξόδους και να μην καταλήγουν στα ναρκωτικά δεν είναι λύση ούτε μαγκιά. Επίσης όλα είναι επικίνδυνα και ψυχοτρόπες ουσίες.
  
Υπήρχαν άνθρωπο κοντά σου όλο αυτό το διάστημα που πέρασες όλα αυτά; Τι ήταν αυτό που σε στήριξε πιο πολύ;
Πάνω από όλα είναι μια προσωπική απόφαση, όλα ξεκινάνε από μέσα σου από κει κ πέρα η οικογένεια , οι στενοί σου φίλοι και η θέληση να αλλάξεις και να ζήσεις αποτελούν την κινητήριο δύναμη.
 
Γιατί χάλασε η συνεργασία σου με τον Νίκο Βουρλιώτη;
Με τον Νίκο γνωριζόμασταν από τότε που ξεκίνησα. Ήταν από τους πρώτους στην Ελλάδα που πρόβαλαν τη μουσική μας πάντα βέβαια είχε έναν πιο εμπορικό χαρακτήρα. Από το 2004 που μπήκα στην ομάδα μέχρι το 2008 που έφυγα ζήσαμε πολλά και καταφέραμε περισσότερα , σίγουρα βοήθησε όλους μας να γινουμε ευρέως γνωστοί αλλά και μείς δώσαμε πολλά στην μεγάλη αυτή επιτυχία των family & των Goin Through .
Ο Νίκος είναι πολύ καλός δημσιοσχετίστας και επιχειρηματίας , έχει λέγειν και πειθώ έτσι μας έπεισε όλους και τον στηρίξαμε αλλά μας ήθελε αυλικούς του και να είμαστε υπό. Πάντα κοιτούσε το συμφέρον του και τελικά μας εκμεταλλεύτηκε έτσι καταλήξαμε όλοι να αποχωρήσουμε ένας ένας ο καθένας για τους δικούς του λόγους . Ενώ δεν μιλούσαμε για 3 χρόνια κ ατι πέρσι τον φέραμε στη Θεσσαλονίκη σε μαγαζί που συνεργαζόμουν και μου έκανε πρόταση να ξαναγυρίσω . Εν τέλει για άλλη μια φορά με κορόιδεψε και απλά χρονοτριβούσε για να με έχει στο περίμενε. Αυτό ήταν και το τελευταίο του. Αντικειμενικά έχει πέσει και έμεινε μόνος. Οι κινήσεις του τελευταία είναι πολύ λάθος όπως η συμμετοχή του στο σχήμα με τον Σφακιανάκη , μιας και πριν ένα χρόνο ο Νίκος δήλωνε αριστερός και τραγουδούσε στο Φεστιβάλ της ΚΝΕ και μετά πάει με τον Σφακιανάκη που κάνει δηλώσεις υπέρ της Χρυσής Αυγής !!! Όλα για το χρημα ? Συγνώμη δε θα πάρω….
 
 
Έχεις φτιάξει το κίνημα της Ελπίδας. Θα μου μιλήσεις για όλο αυτό που έχεις δημιουργήσει και τι είναι;
Από το 2006 που ήμουν στο family δημιούργησα το Hip Hope Movement , το οποίο αφότου έφυγα από τους Goin Through το 2008 είναι η ανεξάρτητη δισκογραφική μου εταιρία μέσω της οποίας κυκλοφορώ τις νέες μου δουλειές καθώς και άλλων καλλιτεχνών όπως Rg , Μαχητής , Κομήτης , ιος Χ,Golden Beats κ.ά. Υπάρχουν γύρω στα 30 μέλη ως τώρα σε όλη την Ελλάδα αλλά και σε Δανία , Γερμανία , Αυστραλία , Αγγλία και επεκτεινόμαστε! Δεν είναι εταιρία με σκοπό το κέρδος αλλά ένα κίνημα που θέλει να φέρει κοντά τον κόσμο στη μουσική μας , να δώσει βήμα σε νέα παιδιά και να τα αναδείξει . Στις δύσκολες μέρες της οικονομικής και πνευματικής κρίσης προσπαθεί να διατηρήσει την κοινωνική συνοχή και να περάσει θετικά μυνήματα ελπίδας. Είμαστε περιβαλλοντολογικά ευαισθητοποιημένοι για αυτό κάνουμε συναυλίες με οικολογικό εισιτήριο ένα κουτάκι αλουμινίου όπως στο Κύτταρο (Αθήνα) όπου έδωσα δωρεάν ένα cd μου το Βάσανο και Βάλσαμο . Θέλουμε να καθαρίσουμε τις παραλίες το καλοκαίρι , να κάνουμε συσσίτια και άλλα .
 
 
1461073_484508991666575_490633966_n
Πριν κάποια χρόνια σε συναντήσαμε στα μπουζούκια. Τι άποψη έχεις για αυτούς τους χώρους; Θα ξανά δούλευες εκεί ή θέλεις κάτι διαφορετικό για εσένα;
Ναι με τους Goin Through ήμασταν οι πρώτοι που μπήκαμε στο χώρο αυτό με την Άννα Βίσση στο Βοτανικό . Μέσα από αυτή συνεργασία έγινε ευρέως γνωστή η μουσική μας βέβαια η underground σκηνή μας καταδίκασε , επίσης το 2008 εμφανιστήκαμε μαζί με Τσαλίκη και Λύτρα στο Fix Θεσσαλονίκη . Πλέον έχει γίνει μόδα να συμμετέχουν ράπερς στα σχήματα γίναμε δηλαδή μπουζουκοράπερς. Πάντως βγαίνουν και ωραία κομμάτια από τις συνεργασίες με τους λαϊκούς και η μουσική είναι μία αλλά έχει αλλοτριωθεί το hip hop στις μέρες μας . Τέλος για να είμαι ειλικρινής αν είχα μια αξιόλογη πρόταση μπορεί να συμμετείχα και πάλι σε τέτοιο σχήμα.
  
  
1966958_553992321384908_966347875_n
Πως βλέπεις την ελληνική μουσική; Τι θα άλλαζες αν μπορούσες σε όλο αυτό;
Δυστυχώς η ελληνική μουσική είναι πλέον μια κακή αντιγραφή του εξωτερικού και βγαίνουν ανούσια τραγουδάκια για έρωτες , αγάπες και λουλούδια με σκοπό να παίξουν για δυο μήνες . Όλα είναι στημένα και δεν προωθούνται νέες και ανεξάρτητες δουλειές . Δεν μπορώ να δεχτώ ότι είναι καλλιτέχνης ο Παντελίδης και οι λοιποί. Βιώνουμε μια πνευματική ισοπέδωση που ονομάζω Παντελιάδα 2014.
  
 Μια ευχή για να κλείσουμε όσο μπορούμε πιο θετικά την συνέντευξη μας.
 Εύχομαι ο κόσμος να ξυπνήσει , να προβληματιστεί και να αντιδράσει γιατί μόνο έτσι θα αλλάξει κάτι . Ας κάνουμε όλοι την αυτοκριτική και να γίνουμε όλοι καλύτεροι . Εύχομαι παγκόσμια ειρήνη και να ευαισθητοποιηθούμε για το περιβάλλον κάνοντας έτσι τον κόσμο μας καλύτερο .  


ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!