Τα 10 πιο ακριβά αντικείμενα στην ιστορία του σινεμά [εικόνες]

Από το φόρεμα της Ρόουζ στον Τιτανικό μέχρι την Αστον Μάρτιν του Τζέιμς Μποντ, το σπαθί του Αραγκορν και το πιάνο του Σαμ στην «Καζαμπλάνκα».


Ρούχα, αξεσουάρ ή και μουσικά όργανα που έπαιξαν το δικό τους ρόλο σε ξακουστές κινηματογραφικές επιτυχίες (π.χ. θυμηθείτε το πιάνο στην Καζαμπλάνκα, πάνω στο οποίο στηρίχθηκε το κλασικό«play it again Sam») συνθέτουν τη λίστα με τα 10 πιο ακριβά αντικείμενα στην ιστορία του σινεμά, σύμφωνα με δημοσίευμα στο thetoc.gr.

Μιλάμε βεβαίως για πράγματα που προέρχονται από ταινίες που έγιναν μεγάλες επιτυχίες, τα οποία στη συνέχεια αγοράστηκαν σε τιμές πολλαπλάσιες της πραγματικής αξίας τους. Γι’ αυτό και ένα φόρεμα στάθηκε ακριβότερο από ένα αυτοκίνητο, ακόμα κι αν αυτό ήταν το αμάξι του Τζέιμς Μποντ…

Η πρώτη πεντάδα

Το ακριβότερο αντικείμενο της κινηματογραφικής ιστορίας, λοιπόν, είναι ένα φόρεμα -και μάλιστα… περασμένης μόδας. Πρόκειται για το φόρεμα που φορούσε η Οντρεϊ Χέμπορν ως Ελίζα Ντούλιτλ στο «Ωραία μου κυρία» (το διάσημο μιούζικαλ του 1964), το οποίο πουλήθηκε το 2011 για 4,5 εκατομμύρια δολάρια!

Στη δεύτερη θέση βρίσκεται ένα θρυλικό αυτοκίνητο: η Aston Martin DB5 του Τζέιμς Μποντ, η οποία είχε εμφανιστεί στις ταινίες «Goldfinger» και «Thunderball» και πουλήθηκε το 2010 στην τιμή του 4,1 εκατ. δολαρίων.

Στην τρίτη θέση βρίσκουμε ακόμα ένα θρυλικό αντικείμενο, το πιάνο του Σαμ από την «Καζαμπλάνκα», το οποίο πέρσι δημοπρατήθηκε με την τιμή του να φτάνει τα 3,3 εκατομμύρια δολ.

Πολλά είναι τα αντικείμενα από το «Μάγο του Οζ» που έχουν αγοραστεί σε πολύ υψηλές τιμές, ακριβότερο όλων ήταν το κοστούμι του δειλού λιονταριού, η τιμή του οποίου έφτασε πέρσι τα 3,1 εκατ. δολ.

Η κορυφαία πεντάδα ολοκληρώνεται με το Οσκαρ του Ορσον Γουέλς για το σενάριο του «Πολίτη Κέιν», το οποίο αφού άλλαξε πολλά χέρια, δημοπρατήθηκε πριν από τρία χρόνια για 861.542 δολάρια.

Ρούχα, ένα σπαθί και μια -ιστορική- κάμερα

Στη λίστα, η οποία συντάχθηκε από το Picollecta (Διαδικτυακή κοινότητα συλλεκτών), βρίσκουμε ακόμα το φόρεμα της Τζούλι Αντριους από τη «Μελωδία της ευτυχίας» (1965), που πουλήθηκε το 2011 για 676.500 δολ., την κάμερα με την οποία ο Τζορτζ Λούκας τράβηξε πλάνα του «Star Wars» (1977) που έφτασε τα 625.000 δολ., το σπαθί του Αραγκορν από τον «Αρχοντα των δαχτυλιδιών» (2003), που πουλήθηκε πέρσι για 437.000 δολάρια, τοκοστούμι που φορούσε ο Τσάρλτον Ιστον στον «Μπεν Χουρ»(1959), που το 2011 έφτασε τα 393.600 δολ. και το διάσημο φόρεμα της Ρόουζ (Κέιτ Γουίνσλετ) από τον «Τιτανικό» (1997), που το 2012 πουλήθηκε για 275.000 δολάρια.



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!