Συγκινεί η Μιμή Ντενίση για τον Γιάννη Φέρτη: «Ακόμα και στον ουρανό, αστεία θα κάνει και θα αυτοσαρκάζεται»


Σε ηλικία 85 ετών έφυγε από την ζωή ο Γιάννης Φέρτης. Η Μιμή Ντενίση, με την οποία υπήρξε παντρεμένος από το 1981 έως και το 1988, μίλησε για τον αείμνηστο ηθοποιό στην εκπομπή του Γιώργου Λιάγκα, με τα όσα είπε να προκαλούν συγκίνηση.

«Ήμουν η σύζυγός του επί δέκα χρόνια. Πάντα είχαμε καλές σχέσεις με τον Γιάννη, όποτε τον έβλεπα. Ζήσαμε δέκα χρόνια μαζί με τον Γιάννη, ήταν και τα πρώτα χρόνια της δικής μου καριέρας, δηλαδή στην ουσία ο Γιάννης ήταν ο μέντοράς μου, ας πούμε ή ο «Πυγμαλίωνας» αν θες, γιατί ήμουν πολύ μικρή», ανέφερε αρχικά η Μιμή Ντενίση.

Στη συνέχεια είπε: «Γνωριστήκαμε στον «Συμβολαιογράφο», πριν βγω στο θέατρο. Μετά έπαιξα έναν χρόνο στην Αλίκη και μετά είχαμε θίασο μαζί. Είχε πάρα πολύ ήθος ο Γιάννης και πάνω από το ταλέντο του και πάνω από οτιδήποτε, αυτό που τον χαρακτήριζε ήταν η εντιμότητα και το ήθος που ήταν σε υπερβολικό βαθμό. Και αυτό ήταν κάτι που με έκανε να τον ερωτευτώ και που με έκανε να τον εκτιμώ πάντα».

«Αυτό που τον χαρακτήριζε ήταν το χιούμορ»

«Μόνο ωραίες αναμνήσεις έχω από τον Γιάννη, ούτε καν ο χωρισμός μας δεν ήταν ένας άσχημος χωρισμός. Απλώς εγώ «έτρεχα» πολύ, με πολύ μεγάλη ταχύτητα, με άλλο χαρακτήρα και ο Γιάννης ήταν ένας πιο ήπιων τόνων άνθρωπος.

Και πολύ σεμνός ως άνθρωπος, όπως και όλη του η οικογένεια, που υπεραγαπούσα πάντα. Και τα αδέλφια του και τους γονείς του και πάντα διατηρήσαμε μια πολύ καλή σχέση και αυτό που τον χαρακτήριζε πάντα τον Γιάννη, ήταν το χιούμορ», συνέχισε.

Ακόμα, η Μιμή Ντενίση εξήγησε ότι: «Το τελευταίο διάστημα πριν αρρωστήσει, δεν ήθελα να ενοχλήσω γιατί δεν ήξερα ούτε πόσο άρρωστος ήταν ούτε… Ήταν θέμα διακριτικότητας για εμένα, δεν ήθελα να κάνω τέτοιες ερωτήσεις και παρεμβάσεις από την στιγμή που ο άνθρωπος ήταν παντρεμένος».

«Βασανίστηκε αρκετά τα τελευταία χρόνια»

«Πριν, που τον είχα δει, που ήταν ακόμα καλά, πάντα είχαμε ένα μόνιμο αστείο που μου έλεγε: «Θα ξαναπαίζαμε μαζί, αλλά δεν ξέρω ποιο όνομα θα πάει πρώτο πια!». Και του έλεγα: «Πάντα το δικό σου!» και ήταν το αστείο μας.

Εγώ λυπήθηκα γιατί είχε μια δύσκολη ζωή τα τελευταία χρόνια και δεν του άξιζε ρε παιδί μου, ήταν πολύ καλός άνθρωπος ο Γιάννης. Είναι φυσικό να είμαι συναισθηματικά φορτισμένη. Δέκα χρόνια, είναι δέκα χρόνια», πρόσθεσε.

«Αν με άκουγε σήμερα, θα του έλεγα ότι του έλεγα πάντα. Νομίζω ότι ακόμα και στον ουρανό, ο Γιάννης αστεία θα κάνει και θα αυτοσαρκάζεται, γιατί όλα τα διακωμωδούσε και τον εαυτό του και εμένα και τις επιτυχίες μας.

Θέλω να πιστεύω ότι υπάρχει συνέχεια και ότι θα είναι μια πολύ γαλήνια συνέχεια όπως του πρέπει, γιατί θεωρώ ότι βασανίστηκε αρκετά τα τελευταία χρόνια. Εύχομαι κουράγιο και δύναμη στην σύζυγό του, γιατί εκείνη το αντιμετώπισε όλο και ξέρω πόσο δύσκολο είναι», κατέληξε.

διαβάστε περισσότεραΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!