Αυλαία έπεσε χθες το βράδυ για το reality επιβίωσης του ΣΚΑΙ, που πραγματοποίησε επιτέλους τον μεγάλο του τελικό. Μισός χρόνος πέρασε από τότε που ξεκίνησε το μακρινό ταξίδι για τους υποψηφίους επιζώντες, με τους δύο φιναλίστ του Survivor 2018, Ηλία Γκότση και Κατερίνα Δαλάκα να έχουν σίγουρα νοσταλγήσει τα αγαπημένα τους πρόσωπα.

Έτσι, επέστρεψαν στα πάτρια εδάφη με πολλές νέες εμπειρίες που σίγουρα δεν θα ζήσουν ξανά, ενώ και οι δύο έχουν συγκεντρώσει τους δικούς τους fans.  Όπως και στον περσινό τελικό, χθες οι τηλεθεατές και οι παίκτες θυμήθηκαν στιγμές από τον Άγιο Δομίνικο με την προβολή πολλών στιγμιότυπων και έτσι παρατάθηκε κατά πολύ η αγωνία για την ανάδειξη του μεγάλου νικητή, που ήταν τελικά ο Ηλίας Γκότσης.

Ας δούμε τώρα όμως σε τι επίπεδα κυμάνθηκαν τα νούμερα τηλεθέασης για τον τελικό του Survivor 2018: Κατάφερε να αγγίξει το 49% στο γενικό σύνολο την ώρα της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων, με μέσο όρο στο γενικό σύνολο στο 37,9% και στο δυναμικό κοινό 18 – 54 στο 36,2% στις τέσσερις ώρες προβολής του. Σαν συμπέρασμα μπορούμε να πούμε πως ήταν ποσοστά αναμενόμενα και ανάλογα της φετινής δυναμικής του reality επιβίωσης. Ωστόσο, απέχουν πολύ από τα αντίστοιχα του τελικού του Survivor 2017 όπου τα μηχανάκια της Nielsen έφτασαν να καταγράψουν ακόμη και 78,2%.