Στέφανος Κορκολής: Η αποκάλυψη για τον Μητροπάνο και η συναυλία που εξαιτίας της έκανε τρεις μήνες να κοιμηθεί


Ο Στέφανος Κορκολής μίλησε για την πορεία του στη μουσική και για τις μεγάλες συνεργασίες του, ενώ ειδική αναφορά έκανε στον Δημήτρη Μητροπάνο.

Μιλώντας στην εκπομπή «Στούντιο 4» τόνισε: “Όταν ξεκινούσα εγώ, υπήρχε σκληρός ανταγωνισμός. Για να σε πιστέψει μία εταιρεία, έπρεπε πρώτα να έχεις πουλήσεις αλλά πώς θα πουλήσεις; Έπαιζαν πολύ μεγάλο ρόλο η τύχη και μετά η εμπειρία. Στην αρχή της καριέρας μου δεν είχα απολαβές από τη μουσική“ είπε αρχικά ο γνωστός συνθέτης, τραγουδοποιός και ερμηνευτής. “Έγινα γνωστός ως το χειρότερό μου, ως τραγουδιστής. Το τελευταίο πράγμα που θα μπορούσα να υποστηρίξω ότι κάνω είναι ότι τραγουδάω. Ερμήνευα με έναν ιδιαίτερο τρόπο τα κομμάτια μου, μέχρι εκεί όμως. Εγώ δεν ένιωσα ποτέ sex symbol“ δήλωσε σε άλλο σημείο.

Ο Στέφανος Κορκολής μίλησε για το “Σκόνη και θρύψαλα” ως εκείνο που “άλλαξε την ιστορία”, ενώ αποκάλυψε πως έγινε επιτυχία αρχικά στην Ιταλία και μετά στην Ελλάδα. “Αμέσως μετά το “Σκόνη και Θρύψαλα” έκανα μία περιοδεία σε όλη την Ελλάδα, σε στάδια και μεγάλους χώρους. Υποτίθεται πως θα κλείναμε την περιοδεία με μία συναυλία στον Λυκαβηττό. Έγιναν όμως εκλογές στο μεταξύ και έκλεισε ο Λυκαβηττός. Ενημερώθηκα λοιπόν πως η συναυλία θα γίνει τελικά στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. Για τρεις μήνες δεν έκλεισα μάτι από την αγωνία μου, τους έλεγα: παιδιά, είσαστε με τα καλά σας; Μπήκαν 25.000 άτομα, ενώ έχει θέσεις για 15.000. Όταν τελείωσε όλο αυτό, δεν αισθάνθηκα όμορφα. Το θεώρησα άδικο προς άλλους καλλιτέχνες”.

Με συγκίνηση μίλησε για τη φιλία του με τον Δημήτρη Μητροπάνο: “Το “Θες” με συγκινεί είναι τραγούδι σε στίχους της Ρεβέκκας Ρούσση. Το βγάλαμε σε CD, το κομμάτι που έκανε την πρώτη επιτυχία ήταν το “Σβήσε το φεγγάρι” το άλλο μας αγαπημένο ήταν το “Θες”. Οι ραδιοφωνικοί παραγωγοί αποφάσισαν ότι είναι αντιραδιοφωνικό επειδή είχε πολλά λόγια και μας έμεινε παράπονο. Έφυγε ο Δημήτρης και έρχεται ένα τηλεφώνημα από μία διαφημιστική εταιρεία και ζητάει να ντύσει το σποτάκι με το συγκεκριμένο τραγούδι. Και ξαφνικά μπήκε στις ψυχές των περισσοτέρων, πόσο συγκίνησε… Είναι καλό να ακούμε ιδέες και γνώμες ειδικών από την άλλη ας εμπιστευόμαστε τους εαυτούς μας και τι λέει η ψυχούλα μας.

Όταν το λέω μου έρχεται η εικόνα δίπλα στο πιάνο να του το λέω για να το μάθει και τις πλάκες που κάναμε, η συγκίνησή του όταν του το έλεγα το τραγούδι. Υπήρχε μεγάλη αγάπη με τον Δημήτρη και παραμένει προς την οικογένειά του, και με τη Βένια και τις κόρες του είμαστε αγαπημένοι” πρόσθεσε.

διαβάστε περισσότεραΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!