Σπάει ταμεία η “Μικρά Αγγλία” – Για θρίαμβο μιλούν οι κριτικοί κινηματογράφου

60.000 εισιτήρια τις τέσσερις πρώτες μέρες προβολής!


«Θρίαμβος Παντελή Βούλγαρη και Μικράς Αγγλίας. Από το ομότιτλο μυθιστόρημα της Ιωάννας Καρυστιάννη, Εξαιρετικό cast φρέσκων ηθοποιών. Εξαιρετικοί και οι συντελεστές φωτογραφίας, μουσικής, μακιγιάζ, ντεκόρ και κοστουμιών. Θα πέσει άφθονο δάκρυ και θα σκίσει στα ταμεία» έγραφε ο Δημήτρης Δανίκας και δεν ήταν ο μόνος που προέβλεψε ότι η συγκεκριμένη ελληνική παραγωγή θα φέρει ξανά τον κόσμο στις αίθουσες του κινηματογράφου. Έτσι και έγινε. Η «Μικρά Αγγλία» που έκανε πρεμιέρα την Πέμπτη – 5 Δεκεμβρίου- έκοψε περισσότερα από 60.000 εισιτήρια στις τέσσερις πρώτες μέρες προβολής της, ενώ παρατηρήθηκαν ουρές έξω από τους κινηματογράφους.

Η ταινία μας μεταφέρει στο νησί της Άνδρου στη δεκαετία του ’30, αφηγούμενη έναν ανομολόγητο έρωτα ο οποίος διαταράσσει τη γαλήνη μιας οικογένειας.

Η 20χρονη Όρσα (Πηνελόπη Τσιλίκα) είναι παράφορα ερωτευμένη με τον υποπλοίαρχο Σπύρο Μαλταμπέ (Ανδρέας Κωνσταντίνου). Κλειστός χαρακτήρας δεν αποκαλύπτει το μυστικό της σε κανέναν. Η μικρότερη αδελφή της, Μόσχα (Σοφία Κόκκαλη), δυναμική και γεμάτη όνειρα θέλει να φύγει από την Άνδρο, να αποδράσει από τη μοίρα των γυναικών του νησιού να παντρεύονται ναυτικούς που όλο λείπουν ή θαλασσοπνίγονται.

Για τη μητέρα τους, Μίνα (Αννέζα Παπαδοπούλου), σύζυγο καπετάνιου που προτιμά το Ατλάντικο Σουρ από το σπίτι του, ο έρωτας είναι κακός μπελάς και πόνος. Παρακάμπτοντας τα αισθήματα των κοριτσιών της, συνωμοτεί, αξιοποιεί γνωριμίες και τις παντρεύει με γνώμονα το συμφέρον.

Την Όρσα με τον πλοιοκτήτη και καπετάνιο Νίκο Βατοκούζη (Μάξιμος Μουμούρης) και λίγο αργότερα τη Μόσχα με τον καπετάνιο πλέον Σπύρο. Άθελά της ναρκοθετεί το ίδιο της το σπιτικό. Το διώροφο που έχτισε με τα εμβάσματα του άντρα της. Στο κάτω σπίτι η Όρσα. Στο πάνω η Μόσχα.ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!