SOS Χαρδαλιά για Θεσσαλονίκη, Ιωάννινα, Καστοριά, Βοιωτία και Σέρρες


Τον κώδωνα του κινδύνου για πέντε περιοχές «κρούει» ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.

Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης στο υπουργείο Υγείας, ο κ. Χαρδαλιάς απηύθυνε έκκληση στους κατοίκους των Ιωαννίνων, της Θεσσαλονίκης, της Καστοριάς, της Βοιωτίας και των Σερρών να τηρούν τα μέτρα.

«Στην Καστοριά υπάρχει επιθετική έξαρση» τόνισε ο κ. Χαρδαλιάς και ανέφερε πως αύριο θα συμμετέχει σε σύσκεψη για την Περιφέρεια.

Για τα κρούσματα υπογράμμισε ότι «αυτή τη στιγμή είναι συνολικά 25.370 εκ των οποίων τα 5.112 είναι ενεργά» για να σπεύσει να κάνει έκκληση στους κατοίκους των Σερρών, Θεσσαλονίκης και Καστοριάς, όπου υποστήριξε ότι ιδιαίτερα αυξημένο και επικίνδυνο επιδημιολογικό φορτίο. Για να κάνει στη συνέχεια έκκληση στους κατοίκους τόσο αυτών των περιοχών όσο και όλης της χώρας να είναι ιδιαίτερα προσεχτικοί και να τηρούν τα μέτρα ενώ επεσήμανε πως σε όλη την χώρα θα γίνονται σαρωτικοί έλεγχοι για την την τήρηση των μέτρων.

Ειδικά για την Καστοριά, ο κ. Χαρδαλιάς είπε ότι «υπάρχουν 124 ενεργά κρούσματα και η αύξησή τους τα τελευταία εικοσιτετράωρα, δείχνει να είναι ιδιαίτερα επιθετική».

Ο κ. Χαρδαλιάς θα μεταβεί στην πόλη που θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας, τον Αντιπεριφερειάρχη και τους τρεις Δημάρχους της περιοχής, με αντικείμενο την επιδημιολογική κατάσταση.

«Τα δεδομένα θα συζητηθούν την Τετάρτη στις 5 το απόγευμα και θα αποφασιστεί ποια θα είναι τα επόμενα βήματα», είπε ο Υφυπουργός, ο οποίος έκανε έκκληση στους κατοίκους της περιοχής να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στην τήρηση των μέτρων προστασίας.

«Εχθές ο μέσος όρος ηλικίας των ενεργών κρουσμάτων στη Θεσσαλονίκη ήταν 30 ετών και στην Αττική 33 ετών», αποκάλυψε ο κ. Χαρδαλιάς.

«Στην Αττική η κατάσταση παραμένει κρίσιμα σταθερή και στον κεντρικό τομέα είναι εύθραυστη» είπε ο κ. Χαρδαλιάς και απαντώντας σε ερώτηση για επιβαρυμένες περιοχές της Αττικής απάντησε: «το Σύνταγμα δεν ξέρω πως προκύπτει. Ο κεντρικός τομέας είναι πιβαρυμένος. Η Αττική είναι σε σταθερή κατάσταση δεν βγάζει μεγάλο αριθμό κρουσμάτων. Λόγω του όγκου και του πληθυσμού που συνοδεύει την μητροπολιτική Αθήνα η κατάσταση μπορεί να ανατραπεί σε λίγα 24ωρα».

 

πηγή



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!