Σήμερα γάμος γίνεται…

Η πιο όμορφη στιγή μιας γυναίκας, η πιο άβολη για έναν άντρα!

Η πιο όμορφη στιγή μιας γυναίκας, η πιο άβολη για έναν άντρα!

Η πιο όμορφη στιγή μιας γυναίκας, η πιο άβολη για έναν άντρα!

Η πιο όμορφη στιγή μιας γυναίκας, η πιο άβολη για έναν άντρα!

Την παντρεύουμε σε λίγες ώρες τη φίλη μας και η ημέρα στάθηκε αφορμή για σκέψεις και γράψιμο φυσικά! Είναι τελικά η πιο όμορφη στιγμή μιας γυναίκας; Aν με ρωτούσες 5 χρόνια πριν την απάντηση θα την είχα, τώρα πια έχω αρχίσει να αναθεωρώ και να επαναπροσδιορίζω! 
Ένα χρόνο προετοιμασίες, άπειρο τρέξιμο, πολύ άγχος και φυσικά πολλά λεφτά…  To τελευταίο εξάμηνο δεν θα σας το σχολιάσω γιατί φαντάζομαι πως όσα σας γράφω τα έχετε ζήσει πολλάκις! Άν ήμουν δε στη θέση της, μπορώ πια να εξομολογηθώ πως θα με είχε πιάσει τουλάχιστον υστερία!
Μιλώ κυρίως για την νύφη γιατί ο άντρας συνήθως δεν συμμετέχει και πολύ στο όλο, για να μην σχολίασω τα συναισθήματά του την ημέρα εκείνη… Πολλοί είναι εκείνοι που κατά καιρούς και μετά από χρόνια γάμου, εξομολογήθηκαν πως την ημέρα του γάμου τους ένιωθαν πολύ περίεργα εώς άσχημα σε αντίθεση φυσικά με την  συντροφό τους!
Κοινωνικό κατεστημένο ή όντως ουσιαστική και μοναδική στιγή; Οι σκοποί του γάμου πάντως σύμφωνα με την εκκλησία είναι: 1) η αλληλοβοήθεια των συζύγων, 2) η συντήρηση και ο πολλαπλασιασμός του ανθρώπινου γένους γενικά και ιδιαίτερα των μελών της Εκκλησίας, 3) η χαλιναγώγηση και ηθικοποίηση των επιθυμιών τους και 4) η ανατροφή των τέκνων με την παιδεία και τη νουθεσία του Κυρίου. 
Παραδέχομαι την αρνητικότητα μου  για την πράξη και τα κλισέ της όλης φάσης και καταλήγω μετά απο σκέψη πως παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο και τα δύο ανάλογα πάντα με τα βιώματα και τον εκάστοτε τρόπο σκέψης και αντιμετώπισης! 
Ιούνιος ο μήνας των γάμων! Δεν έχω παρά να ευχηθώ στην φίλη μου τα καλύτερα απο καρδιάς! Καλά Στέφανα σε όλους τους μελλόνυμφους και στα δικά σας!!!

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!