Η Sarah Gordy γεννήθηκε με σύνδρομο Down, ασθένεια που την έκανε μόνο να νιώθει ξεχωριστή και της έδωσε το έναυσμα να παλέψει περισσότερο από τον καθένα για μια καλύτερη ζωή, να ξεχωρίσει και να γίνει πρότυπο δύναμης και θέλησης.

Η Sarah Gordy είναι ηθοποιός, χορεύτρια και μοντέλο και κυρίως από τις πιο σημαντικές ακτιβίστριες, κεντρικό πρόσωπο της καμπάνιας Mencap.   Γεννήθηκε με σύνδρομο Down και πριν από λίγες μέρες αποφοίτησε μετ’ επαίνων από τη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου του Νόττιγχαμ.

Ο λόγος της Sarah μετά την απονομή του πτυχίου ήταν σαρωτικός, έστειλε ένα ηχηρό μήνυμα σε όσους πάσχουν από σύνδρομο Down αλλά και στην κοινωνία που ζουν. «Θα υπάρξουν στιγμές στη ζωή σας που οι άνθρωποι θα αμφιβάλλουν για εσάς. Θα υπάρξουν στιγμές που εσείς οι ίδιοι θα αμφιβάλλετε για τον εαυτό σας. Μην δίνετε σημασία στις αμφιβολίες, ούτε στις ταμπέλες που σας βάζουν», είπε μεταξύ άλλων «Πιστέψτε στον εαυτό σας! Γιατί κανένας δεν ξέρει τις δυνατότητές σας. Και κανένας δεν γνωρίζει το μέλλον. Είναι δικό μας και είναι στο χέρι μας να αποδείξουμε τι αξίζουμε και πώς μπορούμε να το φτιάξουμε. Πάμε, λοιπόν, να φτιάξουμε αυτό: το μέλλον!».

Το αμφιθέατρο καταχειροκρότησε τη νεαρή κοπέλα και η ομιλία της έγινε viral μέσα σε λίγες ώρες.

Ακούστε την ομιλία της